... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
MatusRK
Kraj: Žilinský

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Pondelok, 12. Júla 2021, 10:34

Má niekto skúsenosť , že ČSOB vypovedala zmluvu o HP po vyriešení poistnej udalosti (výmena čelného skla , kde bol známy aj vinnik) ?

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd

Pondelok, 12. Júla 2021, 10:34

Raz dávno... Lebo boli asi 3 udalosti v jednom roku....

RTG
Auto: BMW F900XR

Pondelok, 12. Júla 2021, 10:53

V poistnych podmienkach to urcite mas spomenute. Spravidla sa to udeje vtedy, ked mas privela skod a naplnil si nejaky rocny limit na zmluvu, pripadne na konkretne riziko. Deje sa to aj pri zivotnych poisteniach.

MatusRK

Pondelok, 12. Júla 2021, 11:41

No mal som pred asi 1-2 rokmi 3 parkoviskove kokotiny za 6 mesiacov , 1x moja chyba kde som nacuval do gule a 2x som si našiel ojebane nárazníky. Potom min. rok a pol nič a teraz som riešil čelné sklo, kde bol síce aj vinnik, ale aj tak to šlo z mojej havarijnej lebo on mal PZP v koop, čiže by z toho pre mňa nebolo nič.

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 12. Júla 2021, 11:49

wut? ak bol vinnik, a bol riadne zaevidovany, idealne policiou, tak tvoja kasko poistovna si samozrejme skodu bude uplatnovat z poistovne vinnika, ibazeby si teda nahlasil skodu bez toho, ze je tam aj vinnik, oni nie su jasnovidci ;).
ale ked si mal 3 udalosti behom 6 mesiacov, tak sa necuduj.
nechapem ale tomu "by pre mna z toho nebolo nic", bolo by z toho to, ze nemusis platit spoluucast, resp. teda ti ju spatne vyplatia, bolo by z toho to, ze ak je auto od pondelka do uterka v servise koli lepeniu skla, tak si zoberies zo servisu nahradne vozidlo , a naklady za najom toho vozidla takisto musi uhradit pzp vinnika.

RTG

Pondelok, 12. Júla 2021, 12:13

Jj, ked chces machruvat na HP, musis mat auto na leasing, tam ti zmluvu nevypovedaju :D

MatusRK

Pondelok, 12. Júla 2021, 12:17

Práveže políciou to evidované nebolo , bohužiaľ. Vinníka som odstavil, vymenili sme si údaje(to poškodenie som mal aj nahraté na boardkamere) , nahlasili sa škody. Po obhliadke od koop som šiel do riadneho servisu, kde mi to odmietli robiť na krycí list z koop , pretože sú to vraj kurvy , ktoré neplatia. Musel by som faktúru cez 850€ zaplatit sám vopred, a potom sa sám osobne naťahovať s koop, ktorá by to údajne aj tak na 95% nepreplatila, alebo že keď mám HP, mám to riešiť cez to a zaplatiť si len spoluúčasť, potom žiadať o jej náhradu a poisťovne si to ďalej medzi sebou vyriešia, keďže vinník bol prihlásený.
To , že pre mňa by z toho nebolo nič , som myslel tak, že by mi absolútne nič nepreplatili a bol bol by som v mínuse tých spomenutých 850€.
Auto je leasnute, preto tam tá HP je.

boborjelotor

Pondelok, 12. Júla 2021, 12:26

no ved ale automaticky vsetko riesim cez svoje kasko, vzdy, v alianzi za mna riesili aj uhradu za nahradne vozidlo, v unique som si to musel poslat do pzp vinnika sam, ale tak to bol jeden email, spoluucast som v jednom pripade ani neplatil, v druhom mi prisla o par dni nazad,a hlavne skodove udolosti zavinene 100% inou osobou sa nerataju do tovjho skodoveho priebehu.

RTG

Pondelok, 12. Júla 2021, 12:40

Jasne, ale mas svoju HP predpokladam. Pravda, mal som na mysli nove na leas, kde mas HP vramci splatky, taka je nevypovedatelna pocas trvania leasu a neuplatnuje sa ani malus. Kazdopadne by som sa pytal na zdovodnenie, lebo prinajmensom je to trochu zvlastne, ale nie nepochopitelne vzhladom na historiu.

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 12. Júla 2021, 12:46

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 04:24, upravené celkom 1 krát.

sxiza
Auto: nope
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 12. Júla 2021, 13:20

RTG napísal:
mal som na mysli nove na leas, kde mas HP vramci splatky, taka je nevypovedatelna pocas trvania leasu a neuplatnuje sa ani malus.
Neni celkom pravda. Kamos bral Range Rovera v TopAuto cez TatraLeasing ale nechcel HP, ktore mu ponukali v TL. Tak si dal vlastne v AXE asi za tretinu ceny. Raz jebol auto on, potom 2x nasiel suchnute auto na parkovisku cize spolu 3x za cca 9mesiacov a uz dostal vypoved z AXY. Cize vedia ta poslat dpc aj ked mas leasing. Je na tebe si zabezpecit aby si mal auto kryte cez HP inak si to asi Leasingovka bude ziadat od teba, netusim ako to je v zmluve osetrene.
Ex: BMW E53 3.0i
Ex: BMW F10 white [520D]
Ex: BMW E46 black [323ci]
EX: Audi A6 Avant 1.9TDI

RTG

Pondelok, 12. Júla 2021, 13:27

Ale je, zobral si vlastnu HP v pofidernej AXE aby usetril par drobnych a tu je vysledok. Naviac tato jeho vlastna HP nebola zahrnuta v leas splatke a v zmluve bola max povinnost si HP zabezpecit, takze ju preto mozu vypovedat, kedze poistovna ma v <> ci to mas na leas alebo nie. Keby to zobral od nich, vypovedat mu to nemozu. Ono totizto keby to v tom bolo zahrnute, zmeni sa vyska splatok a museli by posudzovat cloveka nanovo.

boborjelotor

Pondelok, 12. Júla 2021, 13:29

ale to snad nebolo takze pochopit ako to rengen myslel - ze ked mas prave tu predrazenu poistku, ktoru ti nanutia s uverom/prenajmom, tak ti ju nikto nevypovie. ked zaplatis tu zmuvnu pokutu za to, ze si chces auto poistit sam - a ta byva vo vacsine pripadov postavena tak, aby sa to neoplatilo, tak sa to berie ako normlane individualne poistenie, aj keby zrovna bolo v tej istej poistovni, kde ta chce poistit leasingovka.

RTG

Pondelok, 12. Júla 2021, 13:33

Presne tak, ja mam kontakt v allianzi tak, ze si to mozem spravit bez marze. Ked som to vyskladal, tak bez marze to vyslo o 5€ lacnejsie mesacne ako ked by som to zobral v tom "predrazenom" lease, takze nebolo co riesit. Ale beriem, ze to neplati pausalne u kazdeho rovnako.

boborjelotor

Pondelok, 12. Júla 2021, 14:02

minimalne raz do roka musis preukazovat, ze mas auto poistene ak ho nemas poistene v splatkach, maju to este tak vyfintene, ze ta nemusia k tom vyzvat, a ked nedorucis potvrdenie, 200 EUR pokuta... ono sa to proste neoplati hlavne z toho dovodu, ze vyzaduju dnes GAP aj na dacyju, a ak este aj to nechces uzatvarat samostatne, tak v kasku sa vacsinou viaze len na tie najvyssie baliky poistenia. ak ta to vyslo 100 eur od leasingovky, a ty to najdes za 80 mesacne inde, mas s tym extra administrativu, vacsinou aj nejaky poplatok za to, ze ti vobec umoznia poistku uzavriet mimo... to sa oplati tomu, kto financuje menej ako 50% hodnoty vozidla, vtedy si vies vyhadat, ze nechces gap. Resp. podla tabulky, aku maju na dane auto, ak by bolo stotalkovane hned v prvy den po odvezeni zo showroomu. Ak je auto havarijne poistene tak, ze aj bez gapu sa vyplati za totalku s najvyssim moznym zostatkom vraku viac ako je istina, tak nech sa paci, aj axu s 500 eurovou /10% spoluucastou, . Cize ak niekto financuje volajaky autobyjografy rover za 150k po zlave, a rozdiel v poistke "najlacnejsia co som nasiel" vs. "znackove financovanie" robi 200 eur mesacne, tak nech sa paci, tych 200 sa zide na uber a taxiky na pravidelne bi-weekly cesty zo servisu

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 236 neregistrovaných