... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

undy
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 18. Novembra 2020, 10:22

poradili mi v motoshope Motul gasoline additiva do motoriek, to som kúpil a že mám vytiahnuť benzín, doplniť do plna novým a dať tam ten prípravok a pojazdiť pár km a nechať ešte cca pol hodinu naštartované. Ak sa to nezlepší, priniesť to k nim. Tak uvidím, dnes sa ešte dá trochu pojazdiť

Užívateľov profilový obrázok
nejakymarko
Auto: zatial VW
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 11:48

Napadla mi taká rozprava k nedeľnému obedu

Začínam (zatiaľ v čisto teoretickej rovine) premýšľať nad zmenou povozu. Momentálne mám dízlový passat variant b7, rv. 2011 a slúži dobre, ale už to nie je úplne ono. Bolo by fajn zrepasovať bi-xenóny, keďže svietia už ako za dušičky (choroba týchto Passatov a celkovo vw z tých rokov) a celkovo už ma už moc nebaví tlačiť do toho auta viac, ako treba na bežný servis (oleje, tlmiče, brzdy atd...)

Premýšľam teda, po čom sa začať pozerať. Určite chcem automat, poriadne svetlá, výkon aspoň 130kw (ideálne viac), skôr kombi, ako sedan, mpv, suv, crossover a podobné karosárske variácie ma moc neberú (možno okrem X3 G01, prípadne glc, ale na to nie je budget), ročník aspoň 2017 hore. Budget max do 25k (tu rátam, že za nejakých cca 7k by som mohol predať passat)

Skúste dať nejaké tipy, akým smerom by ste pozerali vy, možno rozbehneme nejakú zaujímavú a plodnú debatu.

PS: Octavia ani Sup nie

Ďakujem

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 12:54

nuz 2017, 130kw a 25k ti dava na vyber pomerne uzky diapazon aut na Slovensku, pokial nechces doviezt. par kusov 3er, aku mate aj doma, len o rok novsej, od mercedesu na nasom trhu za danych podmienok jeden kus CLA shooting brake, co by z Passatu bolo ako prestupit do Pola, par kusov A4 avantu a nejaky dzagular , tot vsjo z tej "premie"" kombikovej, ked vylucime octavie a superby, tak zostavaju passaty, a kde tu nejaky pezot 508, opel insignia, posledne kusy citroenu c5, volvo v60 (predosla generacia), ak sa teda bavime o autach v kategorii Passat. 130kw+ potom este uzatvaraju nove ci rocne kie proceed a ine verzie kie/hyundaiu s tym 1.6tgdi 205 konovym. Ledky hyundaiu a kie su take celkom.."nie, radsej knihulepsi halogen", neviem ci passat pred facelifto muz mal tie iq svetla v ponuke, ani neviem ako svietia tie obycajne, ale ak svieta podobne ako aktualne skodovkarske Ledky tak to je take OK, ale nic moc, to aj zakladne ledky na X1tke svietili vyrazne lepsie ako tie folcikovske. Opel sa tusim chvalil matrixami, insignia je aj brutalne pohodlna, hlavne ak trafis kus s tymi ergo sedackami, ale to sudim len z toho, ze som v tom 10 minut sedel v showroome, nesiel som nikdy dlhu trasu. ale v porovnani s 3er, a4, octaviou a aj superbom som sa v tej insignii citil ako velky tulen tak nejak najvzdusnejsie, aj sa najlepsie nastupovalo a vystupovalo, kedze dvere sa otvarali tak nejak k sedadlu, nie ako je dnes moderne, ze polovica otvoru prednych dveri je blokovana palubbkou a volantom a nastupujes na sedadlo, ktore ma operadlo za B stlpikom. Na Slovensku ale dobre vyskladanu Insigniu asi tazsie zozenies, kedze sa ich u nas predalo malo v nejakej rozumnej konfiguracii.
Ved ale urcite si si aj sam podla tych 3 parametrov pozeral ponuku inzeratov, ja osobne by som asi isiel doviezt nieco lebo nic take mi nepadlo do oka po letmom prezreti inzeratov.

tvaroh
Auto: Audi R8 quattro perf
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 13:06

Pridam moj postreh. Kia ceed ma led svetla urcite lepsie ako superb predfacelift (adaptivny bixenon). Insignia je pohodlná a ta nova je obrovská ale matrix svetla uplne zle. Slabšia svietivosť ako stare afl bixenony na insigniach. Tiez nenatacaju co je ozaj zle. A matrix funkcia ma tak velke segmenty ze to neni vobec poznat. 2020 Insignia to uz ma poriesene ma 64diod na svetlo pokial sa nemýlim.

Za 25 splasis aj daku x1 20d mozes mat aj xdrive. Tam sa komfortom podvozku asi passatu nepriblizis. Ale podla mna tie f48 su super auta. Velmi kompaktne rozmery a vela miesta vnutry a super variabilita.
KÓDOVANIE F a G modelov v BA
Diagnostika a reset servisnych intervalov BMW Motorrad 2017+

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
BMW S1000r dynamic+sport paket EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
F22 BMW M235i M-performance EX PRÍBEH review str.45
F10 BMW 520d Mpaket EX PRÍBEH
E92 BMW M3 LCI akrapovic evolution exhaust PRÍBEH
E92 BMW 335i Xdrive LCI Mperformance EX PRÍBEH
E91 330xd EX

boborjelotor

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 13:19

tatko pani bobrovej ma kyju ceed s ledkami, svieti dobre na stretavackach, ale nakratko, ked zapnem dialkove casto v polosere ani nevidim rozdiel, svieti to podobne napicu ako 2020 ledky v karoqu, ale v skodovke imho trochu lepsie.
suv ani crossovery nechcel, f48 s edc podla mna ten komfort podvozku nebude horsi ako passat, na to som si ja nikdy nejak nemohol stazovat, skor na to, ze ked sa to prepne na sport tak to prakticky vypne pruzenie a auto odskoci aj na dilatacnej spare na dialnici.
vela miesta vnutri akoze v porovnani s cim - s 3er? na zadnych sedadlach ano. dopredu sa nastupuje podobne napicu ako do f31, nie je normalne, aby som pri aute takej vysky a velkosti musel sklanat hlavu az sa bradou opieram o hrudnik aby som si hlavu nedrbol.
variabilita? ten kufor deklaruje kolko, 500 litrov? ked prevazas tenisove lopty, mozno. ale 3 ludia na dovolenku better be packin' light. 1/3 kufra pod spodnym platom, ktore sa neda ani len vybrat pohodlne, len zlozit na poly, spodne dno je oble, takze tam sice napchas pomerne dost veci, ale nie kufre, ani len palubaky, a hore ti zostava takych, no nech nezerem 300 litrov. Ak by za 25 kupil namiesto f48 tiguan, tak by mal pocit, ze kupuje o triedu vacsie auto.
F48 sa variabilitou a vnutornym priestorom vyrovna cca T-Rocu.

nejakymarko

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 13:55

No ako vravíš bobor, v podstate som dospel len k 3er, pár A4, pár A6 s nezmyselným počtom km a pár insignii. Pri nich sa trochu obávam spoľahlivosti, čo som čítal, tak to zrovna nie je etalón kvality (ale to asi ani 3er, čo zas čítam sem 😄 )
Po pravde má to najviac ťahá k f31, prípadne f34 a možno by sa dal nájsť nejaký arteon (ten ale asi bude jazdecky +- na úrovni passatu, not great, not terrible) ale subjektívne sa mi celkom páči dizajnovo
Čo sa týka veľkosti, nič extra veľké nepotrebujeme, 90% času sa vozíme dvaja, aj keď občas sa ten väčší životný priestor hodí

starynovy

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 14:25

No tak napr. A6 zrovna LEDkami nevynika. Predlift absolutna hruza, polift ktory ta zaujima ok-ish ale Bi-Xenon je lepsi. A aj tak, za 25 v tom rocniku asi moc nenajdes. Predaj pastuch, kup pastuch. Mesiac dozadu som mlademu kupoval B8 2016 s LEDkami, to svietilo uz dobre. Este mozno aj slovo k vydrzi toho auta co sa stavim, ze zase sposobi emocie niekomu.. Je to nejaka menezersky firemny, nalozene vybavou ale cez 300k, komplet historia.. ziadne cerpadla, turba a motory sa nemenili ako je tu zvykom a pri obhliadke som mu nemal ani co povedat. Interier ako z linky a dokonca nevyrzgal.

tvaroh

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 14:29

tak 3tourig ma podla mna tiez dost zufaly kufor. Co sa variability tyka tak mam v x1 posuvné sedacky zadne. Aj nastavenie sklonu aj uplne sklopnú sedacku spolujazdca. Dva bajky dam cele jak su do auta so sklopenými sedackami. To sa mi podarilo predtym len v x5. Inak vzadu miesta viac jak v g31, ale to je dane aj sedackami a inym posedom.

Haluz ze si buchas tu hlavu mne sa
To pri 182cm nikdy nestalo. V g31 sa musim zohnúť kedze sa nastupuje dole.

Ako pise zadávateľ ak sa vozia dvaja tak to je x1 dost fit. Lebo napr 3gr ma zmysel len pre 4
Pasažierov inak ma zbytocne miesto vzadu. Inak v x1 sme mali v kufry dvoch psov. Lezeckú vystroj a dva ruksaky a isli sme piati dve hodinky uplna pohoda.

Edc nemam a ci dam r17 alebo r19 tak je podvozok horsi jak insignia na priečnych nerovnostiach a zaplatach. Inak dialnice ci normal po ba mi pride uplne dobry aj v dolomitoch v zákrutách pekne držal. Ale ked clovek sadne do pätky so vzduchom edc tak to je cisty lietajúci koberec na dierach.

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
E91 330xd EX

boborjelotor

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 14:54

ja som mal tiez posuvne zadne lavice, ale prosimpekne porovnavat to s 5er to uz je kde ;), odmeraj tu hlbku tej lavice v x1 a 5er ;). alebo povedane aj inym parametrom - predne sedadlo v x1 (sportsitze) ma uzsi aj plytsi sedak ako sedadlo vo Fabii. to som meral.
v 2017 som si isiel do predajne po bycikel, Lkovy ram, 29 kolesa, s vybratym prednym kolesom som musel predne sedadlo posunut dopredu a sklopit tak, ze by si tam nikto nesadol, nejak by sa to dalo napasovat, ze by sedel v predklone ale muselo by to byt asi len dieta do 12 rokov.
na stojato sa tam bicykel nevosiel, ak by som tam chcel take iste dva, tak uz tam nestrcim nic. este aj to pojebane dvojkusove plato kufra sa nevojde na spodok kufra, takze zavadzia ked ho potrebujes zlozit dole.

marko ak by ti nevadil arteon (pisal si ze combi, ale shooting brake sa robi len od tohto roka), a zrovna nechces 3er gt, tak aj 4er gc ma celkom vyuzitelny kufor, je to liftback, kufor je dlhy len samozrejme je ten priestor na vysku mensi, ale imho z f30 serie je to granko najpodarenejsie, je ich docela malo na cestach a zo vsetkych modelov vyzera najviac ¨fresh¨

tvaroh

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 15:15

Vsal to ze je to sedadlo uzke ti dodá viac miesta na nohy. Naopak komfortne v patke su tučne a sam za seba si dobre nesadnem. Bicykle som viezol ja L a S nalezato.

3GT s adaptívnymi led faceliftove asi nedas do 25 dake solídne. Tam by som skor uvazoval ten passat ktory ma led svetla teda neviem ci su dobre ci nie. Arteon shooting je tiez asi mimo budget.

Za 25 uz idu aj dake hole g30ky ale adaptivne svetla v tej cene asi nie ale to je ovela lepsie auto ako 3GT. 5ka ma v zaklade vacsiu navi jak 3GT navi professional. Podvozok inde, aj odhlucnenie.

I found this offer at
Tu je napr aj s acc slusny interier akurat nema matrix svetla ale len klasicke led.
BMW 520d Touring Aut. Sport Line Navi PDC
First Registration: 06/2017
Construction Year: 2017
Mileage: 103.835 km
Fuel Type: Diesel

Price: 24 990 €

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... medium=ios

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
E91 330xd EX

nejakymarko

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 15:28

Áno, je pravda že aj 4gc som jedným očkom obzeral. Coupe (4/5 dverové) mi paradoxne prídu celkom sympatické (oproti klasickým sedanom, ktoré mi až tak nešmakujú)

K tomu passatu, momentálne mám na svojom bez mála 290k a motoricky tomu autu nič nie je a ani nebolo. Predošlý majiteľ mal akurát problém s egrkom, ktoré sa menilo. Je to 125kw CFGB, takze verím, že aj B8 s 300k môže ešte nejaké tie tisíce odkrútiť. U mňa bol skôr problém s brzdami (za cca 70k km som menil komplet kotúče 2x a platničky 3x kotúče raz ate, potom OEM - predné sa zvlnili zadné sa pre zmenu pekelne hriali a do teraz neviem, čo presne bolo príčinou)

Tak skúsim zúžiť výber na F31, F34 a F36 (prípadne možno nejaký arteon), v packete, nejakej normálnej výbave (profi navi, adaptívne ledky, adaptívny tempomat, možno hud, s nejakým tým asistentom) do +- 100k km, možno sa niečo vyskytne. S dovozom problém nemám, ak by sa našiel niekto spoľahlivý

tvaroh, neviem, ale príde mi, že G-čka už sú trochu na hrane rozpočtu a asi by som sa trochu obával aj detských chorôb vzhľadom na prvý rok výroby, ale to sa možno mýlim

starynovy

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 16:20

nejakymarko napísal:
predné sa zvlnili zadné sa pre zmenu pekelne hriali a do teraz neviem, čo presne bolo príčinou)
Tak vymen servis, su to posrate brzdy nie vesmirna raketa. :lol:

tvaroh

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 16:43

Gecka su podla mna so spoľahlivosťou ok. Aspon moja skusenost co jazdim 50tkm rocne. Raz mi davali novy soft pri servise. A jedine som mal od vyroby slabo dotiahnuté sedadlo sofera na co bola aj zvolavacka. Citil som to v kolone pri plyn brzda ale vybavili to za 2minuty.

Akoze skok z f do g je nenormálny. Hlavne tie efkove trojky maju strasne interiéry. Inak co sa asistentov tyka tak pri f3X su vsetky pasivne tak tam bol najlepsi snad mŕtveho uhla. Lebo lane assist len vibruje. Pri trojke asi ideal hladat paket s alcantara sedackami. A prihovaram sa aj ja za 4gc to ma pouzitelnejsi kufor 🙂

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
E91 330xd EX

boborjelotor

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 17:10

ocuj kvarok, nebolo to nahodou tak, ze predne uplne sklopne operadlo sa dalo dat len na obyc sedacky, nie sportsitze? ci to sa vylucovalo s el. ovladanim sedadla, uz neviem. ale ak mas normal sitze a nie sportsitze v tej prednohonnom dovode preco bobor tolko pije, tak uz tie facelifove, ci este okruhle stokerliky co sa davali do mini kantrymena?
a ma ten facelift uz nastavitelne kotvy bezp. pasu alebo to furt malych fackuje po tvari a velkym reze pod pazuchu?

nejakymarko

Nedeľa, 22. Novembra 2020, 19:28

starynovy napísal:
Tak vymen servis, su to posrate brzdy nie vesmirna raketa. :lol:
Stalo sa. Prvý krát mi brzdy menil taký lokálny garážmajster, ktorý ani nevedel, že zadné strmene musí otvoriť cez diagnostiku :roll: tak to som šípil problém, ale druhý krát mi potom menili brzdy za OEM v Todos Ružomberok a tie sa pre zmenu zvlnili (predné) pritom som s tým servisom spokojný, čo sa týka iných zásahov. Takze toto ma potrápilo no

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 234 neregistrovaných