... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
pablohablo napísal:Sa to tu mieša riadne ten rant vs konštruktívna kritika. Teda podľa tam rozdiel je ale v tomto prípade by zrovna nejakého chudáka uchránilo pred nešťastnou kupou. Aj keď spoliehať sa iba na utube videá...to je ako by si niekto zle vybral auto a potom sa seriózne sťažoval na topgear recenziu :) a áno s ficom a jeho voličmi to ma spoločne úplne všetko lebo oni zavádzajú ešte viac a hlavne to ma oveľa ďalekosiahlejšie dôsledky ako nepodarená kúpa neforemnej kocky na kolesách (moc ma Gwagen nikdy nebral, ale to je iná téma). Ale zas je to strategicky kľúčová vec, beriem - keby nebolo načo piovat, maly by sme takmer prázdne krčmy, štadióny aj internetové fóra. Hejtu zdar! Pekný večersom len obycajny ITckar s presedenou prdelou a prstami hebkymi jak maturantka s nakremovanymi nohami ale nerozumiem tomu celemu hejtu. to zato ze niekto robi jortub videa ma amnestiu na trepanie picovin do telky ? co ma toho cloveka posunut kvalitou obsahu dalej ak nie konstruktivna kritika ? Treba to brat aj tak ze tie videa pozeraju ludia co tie auta mozu aj kupit, akakolvek dezinformacia ich moze vyjst draho, tak nemozes do eteru len tak pustat picoviny ludom do hlavy. A ten rant je uplne od veci a cisty cringe, co je na tom ze je niekto ficovolic, ze je niekto cernoch z oravy, co to ma spolocne v tomto kontexte faktov ?
A rantove videa na dovazanie vydojenych nemeckych nepodarkov by sa zisiel, sme najchudobnejsi narod v EU ale bmv/audi mame snad najviac na hlavu, taka moderna chudoba. Pribrzdit tuzer kulturu xzibit lebo ludom jebe ako v sekcii astronomicke ceny ci katastrofy na predaj.
starynovy napísal:Áno Kilmer je tazky vizionár, prvý od čias Jobsa. Ešte pred tie americké víejt anything rad podsúva toyotu pripadne lexus ako two ultimate driving machines. Ale zas nikdy mi ani nenapadlo kúpiť si tojotu...nie som automechanik, tak ja ti neviemTak to si predstavujes zle, ja mam nervy iba jedny.. ziadny jebnuty low-cost vytvor mi nestoji za zdravie.A ten spiatocnicky kokot killmer oh dont get me even started. Idealne aby to bolo americke none of that euro rubbish, uplne primitivne s karburatorom.
Ale ked sa to tu tak rozbehlo tak mozem dat malu pikosku. Robil som susede zadrety motor v ix35, susede, inak by som sa toho ani nechytil. Akoze vsetko OK, naftova predokolka, manual. Okolo toho motora je vsade miesto, vsetko je pristupne a uplne jednoducho vymontovatelne behom pol hodiny max. Altik, starter, turbo, DPF, vstreky, zhavice..proste vsetko bez problemu 2-30 minut such such hotovo aj bez zdvihaku. Naprava je verna kopia felicie takze aj spojku si za poobedie pred bytovkou s kamosom zmastis no problemo. Proste to je auto kde sa asi najblizsie dostanes k tomu takemu staremu, ze sa v tom nejako mozes vrtat v garazi. Lenze toto su specializovane veci, obycajneho majitela-garaznika co si rad spravi zakladny servis sam aby mal pokoj na dusi zaujima pristup k tym bezne spotrebnym dielom. A tu nastal skrat.Prisham bohu, ze ten palivovy filter vyberas dlhsie ako DPF. Potrebujes dat do pice: Filterbox, sacie koleno, akumulator, drziak akumulatora, drziak RJ motora, RJ motora, odpojit palivove vedenia, odpojit konektory, zdemontovat cely filter aj s drziakom, mimo auta vymenit filter a skompletovat v opacnom poradi. No skoro som odpadol, znovu, miesta je tam vsade tri prdele.. Auto relativne stare, daka 2012.. filter podla mna OE lebo korejske hakibaki vsade. Ale nedivim sa, pretoze je tam tak zajebany, ze bezny zmrdo-servisak ktory nieje schopny vymenit palivak ani tam kde sa dostanes, tu iba mavne rukou a nauctuje ho. Na tej RJ motora su zaujimave patenty pre vytlacenie konektorov, to tiez vidim ako super potencialny sposob pripravit sa o liter za ECU pri vymene filtra paliva ked pridu sikovne murarskie rucicky. Mne nevadi vyberat motor kvoli rozvodu ale rozobrat polku motoroveho priestoru kvoli filtru to je na hlavu.
Tam pod tymi kombinackami, v tme v zadu to okruhle je rucna pumpicka toho filterhaltera. Tiez ju moc nevyuzijes, ide tazko a spickami prstov..
20200114_220117.jpg