Piatok, 17. Decembra 2010, 18:23
Dodo: ako si si mohol uz vsimnut nemam rad repliky:-) nic osobne v tom nehladaj a tu je na to tema. Navyse som trochu alergiscy prave na famy o roznych aftermarket dieloch - tak ako boli na JDM forach (Hondaclub a pod) pred cca 4mi rokmi najlepsie na svete kolesa Rota tak im dnes nikto nevie prist na pekne meno. Hlavny dovod neni ani to ze by sa viacerym pokrivili alebo polamali (aj ked cast ludi siri po webe fotky olamenych diskov-co moze byt kludne dosledok nehody kedy sa tak polame aj najpevnejsi zavodny kovany disk) ale ten ze z pociatku ludia mysleli ze je to nejaky vyrbca origo zavodnych diskov - kedze vyrabaju naozaj kopu krasnych a dokonca lahkych diskov uz dost dlhu dobu - ale ked si ludia po svete dali dokopy ze vsetko su to len a len kopie diskov zvucnych mien vyrabane v azii, tak to mnohych preslo kedze si uvedomuje rozdiel. ten kto kopiruje dokaze dosiahnut mozno aj 80-90% zhody po kazdej stranke s origo diskom ale zvysnych 10-20 (minimalne) tvori vyvoj - ktory firmy ktore kopiruju proste namaju (ziadne dlhodobe testovanie, overovanie v praxy - drobne zmeny materialoveho zlozenia, metrologicke skusky - vyzadujuce laboratorne testy) oni sa len snazia co najlepsie napodobit design pri sucastne vseobecne znamych pravidlach metalurgie lahkych kovov. Tych 10-20% tvori nezanedbatelnu cast prave kvality a spolahlivosti diskov ako su origo BBS (samozrejem nijak horentne nebudu testovat ani v BBS nejake komercne sunky za par Eur - ale kovane BBS LM za par tisic Eur - sa mozes spolahnut).
tesy byvaju destruktivne - su na to zrychlene korozivne testy (meria sa poskodena plocha a vizulene poskodenie namacanim v koncetrovanych solnych roztokoch), testy narazovej odolnosti (kedy sa viac ci menej disk ohne alebo zlomi)-meria sa len miera deformacie... Disky BBS dosahuju prave jedny z najlepsich vysledkov v tychto testoch. Nevidel som takyto test este ani jedinych takychto replik! -(testy byvaju platene...:-) Preto moje pochybnosti o informaciach na forach - verim im len cistocne (podlozenim faktami). Repliky diskov tak ako aj rozne azijske pneu (mimo Japonskych standardov samozrejme) su oblubene a chvalene rozne po nete - ano len je rozdiel Stilling auto a auto na jazdenie. (resp v pripade pneu su niektorymi povazovane za skvele pneu ktore su sice skvele - ale len tym ze dobre dymia co je fajn na drift show ale nie na grip, malo kto na nete priznava svoj omyl - dost casto som s as tym uz stretol). Mam mladeho nadsenca kamarata ktory totalne zerie US, UK, zarucene funkcne plug and play setupy - neda si vyhovorit ze ano mnohym to funguje -ale este vacsej skupine to nefunguje - ti ale na net nic nepisu - malo kto prizna ze ten zaruceny setup nefunguje. mam o tom aj par dokazov (ten znamy mlady naivka zacal tie setupy instalovat a predavat a ejhla zatial ich vacsia cast dost fatalne nefunguje...). Som proste pragmatik. Prax a technicke vzdelanie inak ani nepusti