... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Marty-N
Autor témy
Auto: 523iE39 ex, 530xdE61
Kraj: Bratislavský

!!!Origo alebo repliky????

Streda, 15. Decembra 2010, 21:50

...možno to tu už bolo preberane,tak pokial ano tak ma navedte na temu aby som to tu nezasieral...potrebujem poradit:chcem na dalsiu sezonu kupit nejake 18ky na moju 39ku...je mi jasne ze na otazku je jasna odpoved,že original je original a neni čo riesit,ale zaujima ma hlavne či je to s tymi replikami až take zlé???...laka mna hlavne ovela nižšia cena,vlastne polovična cena!!!tak preto sa pytam či fakt je to s kvalitou spracovania a pevnostou až take zle?...auto využivam malo,žiadne extra nakladačky,žiadne divoke slalomi a už vobec nie hodiny a bokom (heh...nemam na to vykon),takže disky by nedostavali zabrat...chlapi chcem vediet vase nazory,postrehy a skusenosti...dakujem
BMW E39
Obrázok

speq
Auto: F01 730d M-Packet

Re: !!!Origo alebo repliky????

Štvrtok, 16. Decembra 2010, 04:07

pohode to je , vobec by som sa nebal , poznam viac ludi co ma repliky a nikto nemal problemy a ani ohnuty disk , daj to tam , cena tak tretinova z originalu :) to mas jedno ci kupis repliku alebo dake AEZ ci inu znacku .. alebo origo cez bazar sa daju dobre zohnat .. niekedy

maiki
Auto: 02" E46 320d

Štvrtok, 16. Decembra 2010, 08:31

replika ma podla mna nevyhodu akurat ked buras, lebo povedzme taky isty naraz do origio disku, ktory to prezije so skrabancami, alebo najhorsie ohnutim (co sa da spravit), je tazko porovnatelny s narazom do repliky, ktora sa rozleti na kusy.. a to nespravi nikto... nedavno bola na autobazar.eu E46 myslim ze cabrio modra, burana na pravy predok, a mal repliky , z disku ostal len prisrobovany stred kolesa a z neho trcali len kusky lucov.. myslim ze to boli repliky z M6
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

spec
Auto: E39 540i 6speed
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 16. Decembra 2010, 09:45

Ja som zohnal moje origo 18" za taku cenu že som ani nepomyslel na repliky,boli sice použivane ale rovne,kovane,lahučke a hlavne origo čo ma teši najviac.

dodoIPD
Auto: BMW

Štvrtok, 16. Decembra 2010, 13:42

Origo alebo kvalitne repliky. Ktore su kvalitne to si treba nastudovat. Ja som napriklad kupil kovane Dare LM za cca 750 euro.
Predtym som mal este na E46 Dotz Hanzo a to bola katastrofa. 2 boli jak vajcia po beznej jazde po cca 15000 km.

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Štvrtok, 16. Decembra 2010, 15:05

Dodo vies mi prosim poslat nejake linky na zaklade ktorych mas info o kvalite prave tychto replik? na stranke Dare som o tom nic nenasiel len par diskusii kde cast ludi pisal ake su pevne s kovanym lipom, druha cast zas ze kovane nie su. Ten lip by sa nedal dost dobre kovat samostatne tym ze to neni delene ako origo ale je to jeden kus. osobne sa mi nechce moc verit ze ak niekto vyraba kovane disky za tretinovu cenu originalov a nepochvali sa tym ani na svojej stranke ani napisom na diskoch "forged" Tentoraz nerypem ale rad by som tuto vec raz a navzdy uzavrel jednoznacne. Ak su kovane smeknem a budem suchat nohami - inak som zasadne proti parazitovaniu. Casom si potom mozme kupit aj kopiu M-Power nie? ked je podarena a podla nejakeho UK diskusneho fora dobra naco kupovat drahe M-ko ked si ho mozem kupit za tretinu:-)

dodoIPD

Piatok, 17. Decembra 2010, 01:33

Ja som o tom cital na US forach. Hladal som vsetko cez google. Aj keby kovane neboli, prezil by som to a rezat si kvoli tomu zily nebudem :))
Co som vsak cital maju byt kovane a maju to byt top repliky BBS LM co sa stylingu a spracovania tyka.

Vilo jak mozes porovnavat auto a kolesa... viem aj lepsie investovat peniaze ako do originalov BBS LM. Urcite budem mat radsej taketo kolesa ktore tu snad nikto nema ako mat M-kove serie ktore som mal okrem sedanovych vsetky. Mal som okrem tych aj 2x BBS kolesa original, vsetko sice bolo super ale na tieto LM aj ked len kopie, to vo vzhlade nema. Jazdit sa natom da , da sa aj rychlo, mozno to neni uplne superuzasne na racing po pezinskej babe ale mne to na paradu staci :)

Kebyze chcem auto funkcnostou na 100% co sa tyka jazdnych vlastnosti urcite si tam plesknem nejake 17tky BBS alebo M. Na take kolesa nema nic.

Inac firma Dare tie kolesa na BMW nevyraba uz.

Inscene
Auto: beamer
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 17. Decembra 2010, 13:16

chlapci ak chcete tak zoberiem po kuse z kazdeho disku a dam to analyzovat v nasich laboratoriach na skole...chodom na stu do trnavy a je tam celkom slusne vybavenie na analyzu a rozbor materialov...kebo tato debata bude nekonecna.tiez mi pride ze forget kola nestoja prave 5 korun a fakt forget budu stat viac ako oem disky cize tak 400-500kus.to ci uz na bezne jazdenie je forget disk potrebny alebo nie necham na vas
e46 330i
e28 544i

Mr.S
Kraj: Košický

Piatok, 17. Decembra 2010, 13:21

Inscene napísal:
chlapci ak chcete tak zoberiem po kuse z kazdeho disku a dam to analyzovat v nasich laboratoriach na skole...chodom na stu do trnavy a je tam celkom slusne vybavenie na analyzu a rozbor materialov...kebo tato debata bude nekonecna.tiez mi pride ze forget kola nestoja prave 5 korun a fakt forget budu stat viac ako oem disky cize tak 400-500kus.to ci uz na bezne jazdenie je forget disk potrebny alebo nie necham na vas

forget disky... :mrgreen:
kovane su "forged"

dodoIPD napísal:
na paradu staci :)

presne si to vystihol :D
Naposledy upravil/-a Mr.S v Piatok, 17. Decembra 2010, 13:24, upravené celkom 1 krát.
ex E46 316ti M-paket
ex E46 325ci M-paket
ex E46 M3 Competition
ex E46 M3 Coupe
ex E46 M3 Convertible
ex E92 330xd A-Paket
ex E91 335d M-paket
ex E90 M3
ex E92 M3 Competition
ex E92 M3 DCT AM
+ dalsich 500 koni

dodoIPD

Piatok, 17. Decembra 2010, 13:24

Nie ved vpohode, kebyze nato mam tiez si radsej kupim origo BBS LM, ale proste nato nemam a chcem to tak to musim riesit takto.
Ale nezavrhoval by som vsetky repliky.

Inscene
Auto: beamer
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 17. Decembra 2010, 15:22

peter pisal som to ns mobile a ono si to dotvara slova.a nevsimol som si pardon:))
e46 330i
e28 544i

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Piatok, 17. Decembra 2010, 18:23

Dodo: ako si si mohol uz vsimnut nemam rad repliky:-) nic osobne v tom nehladaj a tu je na to tema. Navyse som trochu alergiscy prave na famy o roznych aftermarket dieloch - tak ako boli na JDM forach (Hondaclub a pod) pred cca 4mi rokmi najlepsie na svete kolesa Rota tak im dnes nikto nevie prist na pekne meno. Hlavny dovod neni ani to ze by sa viacerym pokrivili alebo polamali (aj ked cast ludi siri po webe fotky olamenych diskov-co moze byt kludne dosledok nehody kedy sa tak polame aj najpevnejsi zavodny kovany disk) ale ten ze z pociatku ludia mysleli ze je to nejaky vyrbca origo zavodnych diskov - kedze vyrabaju naozaj kopu krasnych a dokonca lahkych diskov uz dost dlhu dobu - ale ked si ludia po svete dali dokopy ze vsetko su to len a len kopie diskov zvucnych mien vyrabane v azii, tak to mnohych preslo kedze si uvedomuje rozdiel. ten kto kopiruje dokaze dosiahnut mozno aj 80-90% zhody po kazdej stranke s origo diskom ale zvysnych 10-20 (minimalne) tvori vyvoj - ktory firmy ktore kopiruju proste namaju (ziadne dlhodobe testovanie, overovanie v praxy - drobne zmeny materialoveho zlozenia, metrologicke skusky - vyzadujuce laboratorne testy) oni sa len snazia co najlepsie napodobit design pri sucastne vseobecne znamych pravidlach metalurgie lahkych kovov. Tych 10-20% tvori nezanedbatelnu cast prave kvality a spolahlivosti diskov ako su origo BBS (samozrejem nijak horentne nebudu testovat ani v BBS nejake komercne sunky za par Eur - ale kovane BBS LM za par tisic Eur - sa mozes spolahnut).
tesy byvaju destruktivne - su na to zrychlene korozivne testy (meria sa poskodena plocha a vizulene poskodenie namacanim v koncetrovanych solnych roztokoch), testy narazovej odolnosti (kedy sa viac ci menej disk ohne alebo zlomi)-meria sa len miera deformacie... Disky BBS dosahuju prave jedny z najlepsich vysledkov v tychto testoch. Nevidel som takyto test este ani jedinych takychto replik! -(testy byvaju platene...:-) Preto moje pochybnosti o informaciach na forach - verim im len cistocne (podlozenim faktami). Repliky diskov tak ako aj rozne azijske pneu (mimo Japonskych standardov samozrejme) su oblubene a chvalene rozne po nete - ano len je rozdiel Stilling auto a auto na jazdenie. (resp v pripade pneu su niektorymi povazovane za skvele pneu ktore su sice skvele - ale len tym ze dobre dymia co je fajn na drift show ale nie na grip, malo kto na nete priznava svoj omyl - dost casto som s as tym uz stretol). Mam mladeho nadsenca kamarata ktory totalne zerie US, UK, zarucene funkcne plug and play setupy - neda si vyhovorit ze ano mnohym to funguje -ale este vacsej skupine to nefunguje - ti ale na net nic nepisu - malo kto prizna ze ten zaruceny setup nefunguje. mam o tom aj par dokazov (ten znamy mlady naivka zacal tie setupy instalovat a predavat a ejhla zatial ich vacsia cast dost fatalne nefunguje...). Som proste pragmatik. Prax a technicke vzdelanie inak ani nepusti

Marty-N
Autor témy
Auto: 523iE39 ex, 530xdE61

Utorok, 4. Januára 2011, 23:22

...chlapi čo poviete na toto: www.superalu.cz ....pekne repliky na BMW tam maju...
BMW E39
Obrázok

TT-SIMIK
Kraj: Trnavský

Streda, 5. Januára 2011, 00:40

Len kto vie čo tie kola vydržia......((((ja som vsadil na značku brock, jeden stal 10 000sk ešte v tedy a už som ich rovnal 2x...(((((
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

dodoIPD

Streda, 5. Januára 2011, 15:20

To su presne repliky ktore by som nekupoval.

Z anglicka ich vies zohnat este lacnejsie.

Inac neverim ze 18tky disky s nizkoprofilovymi gumami sa nerovnaju aspom raz za rok. Samozrejme Original BBS.

Blesk : Vsetko je to o pomere cena/vykon. Tiez som mal Nankangy NS-II 235/40/17 , isiel som s nimi na Slovakiaring a drzali sa podla mna perfektne na to , ze jedna pneu s postou stala 70euro. Ak chces seriozne zavodit nato potrebujes mat vela penazi. A mozem ti povedat ze si aj na tych 18tkach replikach dobre zajazdim, ked budem chcet drvit trat , kupim stock 17tky a budem spokojny.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 207 neregistrovaných