... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

O tuningu...

Piatok, 14. Októbra 2011, 08:21

Sice to na tomto klube nie je uplne aktualna tema, davam to sem, lebo sa mi ten clanok strasne paci.. :)
http://www.autoweb.cz/pet-duvodu-proc-je-tuning-mimo/
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

bruno75

Re: O tuningu...

Piatok, 14. Októbra 2011, 08:54

veľmi pekne napísané.... veľký súhlas :thumbup: :bmwball:

Vlado Behun
Auto: E46 M3
Kraj: Bratislavský

Piatok, 14. Októbra 2011, 08:58

Vcelku suhlasim, samozrejme v urcitom zmysle - nezmyselny opticky tunning atd. Tiez v tom, ze domace bastlenie nikdy neprekona pracu vyvojarov a testovacieho oddelenia v tovarni.

Su samozrejme urcite tovarenske "upgrade" kity, ktore sa jednoducho implantuju do seriovych automobilov, a verim, ze tieto boli testovane priamo na modeloch, na ktore ich predavaju, a teda nemali by nijakym sposobom poskodit auto, ci nejaku z jeho casti. Je to tiez tunning, no mimo obsahu clanku.
Rovnako do obsahu clanku nespadaju tovarenske viac menej opticke "Tunningy", ktore nijako nezhorsuju stav/vykonnost/funkcnost tovarenskych automobilov, a predsa vyjadruju osobitost auta/majitela, ide predovsetkym o S-line, M packet/technik, R-line, Sport edicion, .....
Ex - Renault 5 TL, Renault 5 GT Turbo, Fiat Uno Turbo, Peugeot 106 1,6 GTi, Ford Focus ST, Impreza Sti (now)
Ex - BMW E30 325 Coupe
Ex - BMW E36 316 Compact
Ex - BMW M3 E36 3,2
Ex - BMW M5 E39
Ex - BMW M3 E46
Current: Non BMW (+ E46 Compact 2,0d)

Jurica13
Auto: BMW 323Ci E46

Piatok, 14. Októbra 2011, 13:59

v niektorych veciach sa da suhlasit a v niektorych zasa nie....pisatel je evidentne proti akemukolvek tuningu a v tomto duchu aj pise.
moj nazor je taky, ze slovo "tuning" degradovali suflikanti, ktory nemaju peniaze(v horsom pripade maju) a silou mocou musia na to auto nieco srobovat, lepit, farbit....tuzit.
tuning je na svete od nepamati v USA sa upravovali auta pomaly pred 100 rokmi..HOT ROD...v Nemecku je tato scena tiez dlho a je na vysokej urovni(VW scene..atd).
a slovo "TUNING" v tomto zmysle, neznamena len porazit niekoho na 400m alebo byt rychlejsi na trati...je to aj o vyzore. je pravda, ze ked si dam na svoju E46 18" disky, budem mozno trosku pomalsi a mierne mi stupne spotreba, ale zase auto lepsie sedi...a ovela lepsie vyzera...cize je lepsie ako origo alebo horsie?! to je otazka...

P.S.: zo srdca nenavidim velke hnusne nevkusne kridla, oplastovane obludy, dracie nalepky, potahy, cudesne saltpaky...ked pri tuningu asistuje cit, nemyslim si ze je to take, ako pise mudrlant
a do nadpisu ku clanku by som slovo tuning vymenil za tuzing a asi by som so vsetkym suhlasil :)
Obrázok

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Piatok, 14. Októbra 2011, 16:12

autor si ocividne myli tuning a tuzing a jeho cielom je zrejme urazit a nasrat jednych aj druhych :]
aj ked pravda je ze slovo tuning bolo zdegradovane oznacovanim tuzingu ako tuning.
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

dodoIPD
Auto: BMW

Piatok, 14. Októbra 2011, 16:17

Jurica , to co hovoris ty je skor daky styling,tuning si myslim je skor uprava technickeho stavu auta. AKA motor/brzdy ....

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Piatok, 14. Októbra 2011, 16:40

mne to príde tak že autor článku má obe ruky ľavé a nikdy nič vlastné nevytvoril

jararak
Auto: skodofka 120l

Piatok, 14. Októbra 2011, 17:00

kratko, autor clanku je kokot, viac nema zmysel

edit : ospravedlnujem sa, tento komentar som napisal v polke clanku, potom som docital, je to len polokokot, z druhej polky neviem prist na vyraz
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Miro Kovačik
Auto: červené
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 15. Októbra 2011, 01:18

Tuším že je to redaktor časopisu Speed, no je vážne mimo reality , seriové auta su pre konzervy(môj otec napr) :-))), je veľmi malo aut ktorých by som sa nedotkol bmw m3 gts, porsche GT3 RS 4.0 :mrgreen:
No všetko z mierov

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Sobota, 15. Októbra 2011, 01:30

autor to ale myslel tak ze tuning ala oplastovanie, okridlenie, atd.. aspon tak mi to z clanku vychadza..
sam tvrdi ze tuning ala vymena brz je ok..
a s tym sa aj ja stotoznujem..
ak mi nieco uslo, tak dajte vediet co..

auto111
Kraj: Trnavský

Sobota, 15. Októbra 2011, 05:32

Autor myslel aj neodbornu (nesystematicku) vymenu funkcnych casti auta - typicky priklad tu su silentbloky Powerflexy. Kedze su nepomerne tvrdsie nez originaly tak sa namahanie prenasa na ine casti podvozku.

Autor o tom pise v bode "3) Tuning nepočítá s nákladovou optimalizací"

voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i

Sobota, 15. Októbra 2011, 06:09

ale on tam vobec neodsudzuje decentne upravy s rozumom [m-packet, kolesa kt. su na auto urcene a pod..]
on vyslovene utoci na pozerov a idiotickych bastlicov co na auta jebu nalepky, hnusne spoilery popripade diletantsky zasahuju do konstrukcie auta..
s takym nazorom sa ja plne stotoznujem,..
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Sobota, 15. Októbra 2011, 10:45

Podľa mna dobry článok. Btw nieje to ten typek co si kúpil caterham r500 bez katov etc a potom do toho vrazil ešte dalších 20k EUR? ;)
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

Miro Kovačik
Auto: červené
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 16. Októbra 2011, 20:26

Neviem ked už len ten názov članku je neobjektívny lebo tuning znamena aj g power, gemballa ... atd
a kto urči hranicu medzi tunning a tuzing, každý ma na to iný nazor...
Mňa pobavil hned prvý bod:
,, Nemusí jít zrovna o oblíbený čiptuning („Samozřejmě je to čiplé…“), v odborných kruzích též známý coby nejlevnější cesta k propáleným pístům,,
Ja osobne som vydel prepalene piesty LEN na vrchárskom cosworth , ale tam idú do extrémov (ked chce vyhrat) :)
A dalšia vec
Když mi nestačí ani to, má pro mě BMW model M3. Pořád málo? Dobrá, potom je tu Porsche 911. GT3. RS
Biela M3 (dolu na foto) je lahko upravena a teraz si poradi na dialnici s audi R8 4.2, a vysledok sa dostavil :-))
Teraz kamoša na R8 škrie ako mu to vrátiť ale určite nieje tak za vodou že preda novu R8 a doloží 100 000 eur a kupi GT3 RS (kupuje len nove auta)
Takže ten članok niečo ok, ,,oplastovane haraburdy,, a niečo uplne mimo

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 17. Októbra 2011, 05:17

mna nasrali tie blatne brzdy na m3, ked sa mu nelubia tie, nech si ide oskusat na okruh nieco od okridleneho sipu s logom RS to potom nazve ako?

btw nieje m3 rychlejsie ako carrera rovnakeho rocnika? Pokial viem tak m3 model je prave pre tych co chcu "setrit" kedze m3 stoij tak 2/3 co porka
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 218 neregistrovaných