Neviem, či si to ešte niekto všimol, ale na D1 asi 8 km za Trnavou (presnejšie asi 100m za kilometrovnikom 58,5km) v smere z Trnavy do Piešťan na moste sa objavili nejaké podozrivé krabice obrátené do jazdného pruhu. Chodím po dialnici dosť často a tieto "novinky" som si všimol asi pred 2 týždňami. Sú iba v smere do Piešťan a sú namontované na zábradlí mosta ponad dialnicu. Vedľa nájazdu na most vpravo stojí akýsi starší zeleno-biely príves (obytný karavan) bez ťažného vozidla. (pozri priložené foto). Neviete, či tam policajti montujú nový stacionárny radar, či to je kontrolná jednotka na mýto alebo čo to má byť

Ja som pred tým radšej preventívne spomalil...
Sorry za kvalitu fotiek, sú to snímky z videa (používam mobil ako cestnú kameru) a kvôli šetreniu mestom na karte nepoužívam HD rozlíšenie.
BTW Nemáte niekto vedomosť o tom ako fungujú tie stacionárne radary na 103km za Novým Mestom smerom do BA. Viem, že tem v smere do BA občas meria a vtedy svieti na svetelnej tabuli tesne za nájazdom na D1 z Nového mesta nápis "RADAR", odchytávajú potom na odpočívadle Hrádok alebo aj 2-3 km pred odpočívadlom. Neviem ale, či niekedy funguje aj ten v opačnom smere. Od radaru až po výjazd Nové Mesto žiadne odpočívadlo nie je a policajtov som tam ešte nevidel.