... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Milosss
Kraj: Trenčiansky

Re: Nova 5er - G30

Piatok, 24. Februára 2017, 22:53

Tiež si mal k dispozícii naloženku za 93 papierov bez masážnych a klimatizovaných sedadiel? :D
Nur Original ist Legal.

bruno75

Piatok, 24. Februára 2017, 23:10

no, tak nejako, ale ta "moja" bola vraj "len" za 89.900 evri....
okrem tych klimatizovanych masaznych sedaciek to nemalo tiez siber a night-vision a ani metlu a paket to nemalo...

Milosss

Sobota, 25. Februára 2017, 20:53

Mňa strašne sklamali tie svetlá. Proste vôbec tam nie je pokrok ako u MB. Ale cena je pritom taká mercedesovská za tie adaptívne LEDky. Ale sranda že ani pri nich nie je auto komplet LED. Stále sú totiž zadné cúvacie svetlá vybavené 21W žiarovkou. Nechápem prečo už na takýchto veciach šetria.
A dosť ma prekvapila spotreba na 100km trase cez mesto, diaľnicu a Pezinskú Babu to na 540i v xDrive dalo za 9,1 a bolo v tom dosť rozbehov v meste a tiež aj nejaké tie "plné" aby sa ukázalo tých 340k.
A ako si písal to IAS je naozaj famózne, pocitovo tomu autu odľahčí pár kilogramov v zákrute, neskutočne ako to zatáča.
Ale tí asistenti neviem. Vbehlo mi auto cez pruh a prešlo ďalej do druhého pruhu čiže normálne by som nebrzdil a auto duplo po brzde že som čakal že ten za mnou to neubrzí. Tiež vedenie v čiarach nebolo úplne fajn, toto mala napr taká obyčajná Ateca dotiahnutá lepšie a auto nechodilo tak strašne zo strany na stranu a to na rovnakej ceste s rovnakými čiarami.
Ale tak motor to dosť vynahradzuje.
Nur Original ist Legal.

blesk
Auto: x1 18xd (2015)
Kraj: Bratislavský

Sobota, 25. Februára 2017, 21:32

Miloss podl toho co pises si bol na predvadzacke. V tom pripade si tie svetla adi nemal moznost vyskusat realne v noci.
Netrspme sa zbytocne. 20rokov bol vrcholom Xenon alebo bicenon a boli sme happy. Posledne cca 3 roky prisli LED a su stale vo vyvoji, Aj tie v E-cku budu za rok-max dva "zastarale", tak naco sa trapit, ak to svieti aspon tak dobre sko Xenon a ako bonus to ma lepsie funkcne automaticke prepinanie dialka/stretavacka (z principu musi lebo Xenon sa startuje neporovnatelne pomalsie ako LED). No a treba nieco nechat aj na LCI ked pride cas.
Pre mna sla G30 vybornym smerom.
- o dost lepsie riadenie ako mala F10
- odlahcenie a celohlinikova kasna (dobre do buducna aj kvoli korozii)
-podareny design
-funkcne a citelne zmeny nastavenia podvozka (vcitane aktivnych stabilizatorov a toho ze pribudol rezim adaptive ktory sa vztahuje aj na cinnost automatickej prevodovky ktora dokaze spolupracovat a adaptovat sa nielen podla vodica ale aj podla navigacie a spolu s radarom vie reagovat prediktivne)
-viac prvkov prevzatych zo 7-my

Inak dnes som stretol v kopcoch v Rakusku G30 540i a cca 50km sme sa striedali a je to fakt kus podareneho auta na ceste. Akurat som s plne nalozenou X1 predbiehal prave v zakrutach

bruno75

Sobota, 25. Februára 2017, 22:09

ad spotreba: 530xd, siel som asi 40 km po dialnici a 60 km po okreskach, nesetril som to velmi, ale zase ziadny hardcore (auto malo len 1300 km na tachomotri, tak som ho nemal srdce trapit), vysledna spotreba bola dost porovnatelna s F10 pri rovnakom style, t.j. cca 8,5-8,7....
asistenti su sice fajn, ale k plnej funkcnosti to ma este dost daleko... ACC ale chvalim, v porovnani s F10 sa vyrazne vylepsilo
o skvelom riadeni a podvozku som sa uz zmienil...potvrdzujem
G30 je vyborne auto, ale zopar drobnosti ma trochu negativne prekvapilo

mexican
Auto: modré géčko

Sobota, 25. Februára 2017, 22:54

blesk napísal:
ako bonus to ma lepsie funkcne automaticke prepinanie dialka/stretavacka (z principu musi lebo Xenon sa startuje neporovnatelne pomalsie ako LED).
Si si istý že pri dialkových sa rozsvecuje extra výbojka? Lebo pokiaľ viem, tak prepínanie medzi stretávačkami a dialkovými sa realizje pohybom clonky alebo zrkadielka prípadne nejakej inej kokotinky na ten spôsob.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

mexican
Auto: modré géčko

Sobota, 25. Februára 2017, 23:06

bruno75 napísal:
takze moje strucne dojmy z G30 (mal som ju na 2 hodiny a siel som dialnice aj okresky v pomere cca 1:1):
+ velmi dobre riadenie, specialna pochvala pre IAS v kombinacii s xDrive
+ potvrdzujem lepsie urobene jazdne rezimy Comfort/Adaptive/Sport/EcoPro nez na F10
+ lepsie reagujuce ACC (reaguje inteligentnejsie a citlivejsie)
+ velmi pekne presivane a pohodlne komforty + urcite nove masazne sedacky, ktore ale toto auto nemalo..
+ novy a lepsi HUD (hoci mi pripadal trochu menej viditelny - asi som nemal spravne nastaveny jas)
+/- novy infotainment iDrive 5 - pripada mi menej prehladny a neintuitivnejsi ako NBT a starsie (asi len nezvyk)
- asistenti autonomnej jazdy - ako nadsenec tychto hraciciek som sa na to velmi tesil, ale sklamalo ma to, je to stale dost nepolahlive a na nasich cestach s vyblednutymi pasmi tazko pouzitelne, noviny by som pri tom urcite necital...
- ovladanie tempomatu a asistentov na volante - prilis vela tlacidiel a vzdy som musel rozmyslat co mam stlacit... asi je to vec zvyku, ale na ovladanie tempomate na F10 som si zvykol rychlejsie
- nezmyselne ovladanie stieracov - ked zapnem rezim AUTO, nie je mozne tuknutim do packy urobit jedno rychle zotretie okna
- sklapanie zadnych sedadiel v pomere 40:20:40 - neviem, co bolo zle na klasickej diere za laktovkou so skivakom...
- nema odkladaci priestor v zadnej laktovke, len drziak poharov
- nema dvojite dno kufra, nemal by som kde vozit hromadu hluposti ako lano, startovacie kable a pod.

celkove hodnotenie - :thumbup: velmi dostojny nastupca F10, uz aby sa dalo kupit za taku cenu, aby mohlo nahradit moje sucasne vozidlo (ktore dovtedy asi "trochu" zostarne)...:wink:
ale nie je to taky wau efekt ako pri prechode z E60 na F10
prijemne povozenie, dakujem centrale BMW za moznost vyskusat si to na cestach pod oboma Tatrami...

fuxxo: na xDrive arene bola len staticky, na dynamicke testy bolo treba ist inde...

P.S.
v pripade zaujmu fotky a vybavu testovaneho auta dodam neskor
Gratulujem ku tvojim 5 minutám slávy. Muselo to byť veľké sebazaprenie sadnúť do auta bez odvetrávaných sedačiek. Však ale čoby si nespravil pre to aby si sa mohol na onanklube pochváliť, že si sa 2 hodiny vozil v géčku. To sa len tak hocikomu nepodarí.
Aj si si cvrkol?
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Milosss

Sobota, 25. Februára 2017, 23:14

blesk napísal:
Miloss podl toho co pises si bol na predvadzacke. V tom pripade si tie svetla adi nemal moznost vyskusat realne v noci.
Netrspme sa zbytocne. 20rokov bol vrcholom Xenon alebo bicenon a boli sme happy. Posledne cca 3 roky prisli LED a su stale vo vyvoji, Aj tie v E-cku budu za rok-max dva "zastarale", tak naco sa trapit, ak to svieti aspon tak dobre sko Xenon a ako bonus to ma lepsie funkcne automaticke prepinanie dialka/stretavacka (z principu musi lebo Xenon sa startuje neporovnatelne pomalsie ako LED). No a treba nieco nechat aj na LCI ked pride cas.
Pre mna sla G30 vybornym smerom.
- o dost lepsie riadenie ako mala F10
- odlahcenie a celohlinikova kasna (dobre do buducna aj kvoli korozii)
-podareny design
-funkcne a citelne zmeny nastavenia podvozka (vcitane aktivnych stabilizatorov a toho ze pribudol rezim adaptive ktory sa vztahuje aj na cinnost automatickej prevodovky ktora dokaze spolupracovat a adaptovat sa nielen podla vodica ale aj podla navigacie a spolu s radarom vie reagovat prediktivne)
-viac prvkov prevzatych zo 7-my

Inak dnes som stretol v kopcoch v Rakusku G30 540i a cca 50km sme sa striedali a je to fakt kus podareneho auta na ceste. Akurat som s plne nalozenou X1 predbiehal prave v zakrutach

Nie, nebol som na predvádzačke. Auto som mal k dispozícii tento týždeň, z toho dve hodiny som jazdil len po tme.
Ja sa netrápim zbytočne, ale vývoj u BMW začal v oblasti svetiel trocha pokulhávať. Bixenóny sú tu už naozaj hodne dlho a voči LED im chýbalo vykrajovanie. To však zvládajú tiež a prekvapivo dobre. Proste tieto LED sú na úrovni bežných LED z "neprémie". Porovnal by som to s novým Tiguanom, tak isto aj fungovalo prepínanie na diaľkové a tlmenie voči iným autám. Proste na MB to nemá. Áno, budú za rok až za dva zastaralé, ale dnes sú top. A práve najnovšie BMW je v tejto oblasti ako píšeš "zastaralé". Pretože slovom zastaralé bez úvodzoviek to čo je v novom E naozaj nebudem môcť pomenovať ani po 2 rokoch.
Nur Original ist Legal.

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 27. Februára 2017, 11:31

suhlasim s bleskom.. interier o level lepsi jak F10, motor popici, exterier, o level lepsi jak F10, podvozok dost dobry, riadenie parada, technologie - popici, chce to doladit, ale tak su to vsetko nove veci, svetla - uvidime, ale ked svietia aspon tak dobre jak ledky na 4ke, tak bixenony absolutne nemaju sancu, a nezabudajme ze to auto je o dost lahsie oproti F10, cize vo finale lepsia dynamika a lepsia spotreba. kto cakal nieco viac tak je asi na hlavu padnuty, to je jak pri novych ajfonoch, kazdy caka ze to bude hologram a bude to fungovat na mind control :-D ja by som to auto bral v momente :-D
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

lyenocka
Auto: Bmw e39

Utorok, 28. Februára 2017, 20:47

Čaute chalani, uvažujem o tomto aute, konkrétne benzín 530i 185kw .Chcem sa spýtať, je to ten istý motor čo bol v f10? Je spoľahlivý? Ročne najazdím cca 15tisíc km, väčšinou mesto. Druhý kandidát je mazda 6 hcci, ktorá síce ešte nevyšla, preto aj čakám s kúpou g30. Auto plánujem kúpiť za 2-3roky a strop je cca 25tisic €. Robím si zatiaľ prieskum, a zaujímalo by ma, čo by ste si kúpili vy a prečo a či je pravda to, že kvalitou išlo bmw veľmi dole :-( Budem vďačná za každé info, ďakujem :-)

blesk

Utorok, 28. Februára 2017, 21:53

530i F10 bol este radovy 3litrovy 6 valec
530i G30 je uz 2litrovy 4valec. Vykonostne sa to sice na 530i F10 dotiahlo ale neni to uz ono povitovo z jazdy a zvuku a spolahlibost je zatial nemozne hodnotit kedze G30 sa len zacala predavat. Sk by sme to hodnotili podla F10 528i ktorej motor je tiez 2l stvorvalec tak tam su zatial ohlasy proti 3litru 6valcu skor trochu negativne co sa tyka spolahlivosti (problem s turbami)
Tych par ludi co sme mali moznost v novej G30 uz jazdit, tak pocitivo, jazdnymi vlastnostami, prvkami vybavy - to slo dobrym smerom. Spolahlivost zatial nemozno hodnotit

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 28. Februára 2017, 22:08

lyenocka napísal:
. . . . Auto plánujem kúpiť za 2-3roky a strop je cca 25tisic €. . . .
prajem vela stastia
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i

Utorok, 28. Februára 2017, 22:16

Rovno si pockaj na lci...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Pilifo
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Utorok, 28. Februára 2017, 22:42

lyenocka napísal:
Auto plánujem kúpiť za 2-3roky a strop je cca 25tisic €...
3-ročné benzínové F10 teraz idú za 35k €+, takže prečo si myslíš, že o 2-3 roky bude zrazu cena podobných jazdeniek o 30% (alebo aj viac) nižšia?
Naposledy upravil/-a Pilifo v Utorok, 28. Februára 2017, 22:47, upravené celkom 2 krát.

blesk

Utorok, 28. Februára 2017, 22:45

voMack: LCI pride do predaja najskor zaciatkom roka 2020 a ak to ma byt auto do 25tis Eur by ho Lyenocka musela kupovat tak najskor v roku 2023-2024. To bude zatial aj stara:-)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 236 neregistrovaných