... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
viem, asi som napisal blbost mi to jeden clovek uz vysvetlil, sorry, mam 19 rokov a s BMW jazdim asi mesiac takze nemam este tolko skusenosti... si vspomente jak to bolo ked ste mali prvy krat BMW
MT-SPEEDY napísal:M@J0 napísal:nie, len ma to nasralo ze je to take nestabilne na mokrej ceste.. s prednym nahonom som zatial nemal problem ani na mokrej zatacke pri vissej rychlosti... bavorak sa lubi tak vytacat do strany ked je lahky zadok, si tam je*nem cement do zadu
Ale noooooooo, toto sme robili na skodovkach
Helldiver napísal:viem, asi som napisal blbost mi to jeden clovek uz vysvetlil, sorry, mam 19 rokov a s BMW jazdim asi mesiac takze nemam este tolko skusenosti... si vspomente jak to bolo ked ste mali prvy krat BMW
Mam 18 rokov, s BMW jazdim pol roka a to s E30 325i, teda s autom lahsim o zhruba 150-200kg a vykonnejsim o asi 70PSa na zaciatku som mal akurat problem preradit tak aby som netrafil obmedzovac ked som isiel ostrejsie, ale teraz som si uz na to vybudoval cit, inac s chovanim auta ani na mokrej vozovke no problem, hlavne netreba s autom moc "zapasit" a snazit sa ho mat az moc pod kontrolou, treba ho nechat ako si ide a len korigovat situaciu, teda ak chapete ako to myslim, ne ze na cervenu preletim, lebo auto ide
. Najhorsie co sa da robit je trhanie volantom a prudke panicke zasahy do riadenia, radsej treba povolit zovretie volantu a nechat ho pod rukami preklznut a vyrovnat sa, ako tu uz bolo spomenute. Nelutujem ze mam ako prve auto (ak neratam favorit s ktorym som jazdil fakt chvilocku) relativne vykonnu zadokolku (vzhladom k vahe auta), bezny FWD voz (pripadne este s ESP a pod) dokaze bezpecne riadit aj moja babka, naucit sa zvladat zadokolku je mozno tazssie ale o to krajsie a lepsie... Urcite nie som ten pravy co to ma hovorit a soferskych skusenosti mam minimum, ale to su len moje postrehy. A prepac ale to s tym BMW a FWD ma fakt dostalo, som strasne rad, ze BMW sa stale drzi klasickej koncepcie ked napriklad mercedes vypustil na trh uz davnejsie FWD kompakt
, BMW si zachovava styl a aj v nizssej strednej triede kompaktov robi RWD co je tam absolutna rarita. Kebyze BMW niekedy prejde na FWD koncepciu, tak osobne pojdem spachat atentat na to indivduum co to vo vedeni presadi a myslim ze nebudem sam, ale to sa snad NIKDY nestane
M@J0 napísal:zdenko napísal:moj pekny, na ktorom inom aute alebo nahone sa da lepsie vyblaznit? BMW je styl! BMW je radost soferovat, teda ak vies soferovat.
nie, len ma to nasralo ze je to take nestabilne na mokrej ceste.. s prednym nahonom som zatial nemal problem ani na mokrej zatacke pri vissej rychlosti... bavorak sa lubi tak vytacat do strany ked je lahky zadok, si tam je*nem cement do zadu
BlackMW napísal:M@J0 napísal:zdenko napísal:moj pekny, na ktorom inom aute alebo nahone sa da lepsie vyblaznit? BMW je styl! BMW je radost soferovat, teda ak vies soferovat.
nie, len ma to nasralo ze je to take nestabilne na mokrej ceste.. s prednym nahonom som zatial nemal problem ani na mokrej zatacke pri vissej rychlosti... bavorak sa lubi tak vytacat do strany ked je lahky zadok, si tam je*nem cement do zadu
bmw je zatazene na rozlozenie vahy 50 na 50..
lahky zadok ? na vahe som mal na zadnej naprave o 70 kg viac ako na prednej!
a to som sedel v aute a nebolo v nadrzi ani vela benzin..
vyhody ? hlavna vyhoda je zadny nahon, okrem blbnutia lahsie vyjdes
do kopca
aj ked sa smyka lebo vaha ide na zadok a mas lepsi zaber..
jednoduchsia konstrukcia, pretoze pohanana naprava nezataca,
lepsie rozlozenie vahy (kardan, diferak prenasa vahu dozadu),
a hlavne, videl si uz motorovy cln s motorm vpredu ?![]()
alebo skusal si cuvat na motorovom clne ? tak predny nahon mi pride rovnako vhodny
no neviem, na predokolke s rovnakym vykonom v rovnakej situacii by sa ti smykol predok a ides rovno..
na bmw ked ti ujde zadok tak to citis ovela skor a v prvom momente to das lahsie a skor do poriadku,
lebo predok este drzi stopu a mas ho pod kontrolou..
ako spominal Helldiver ze som spominal, predovsetkym netreba bezhlavo krutit volantom,
ked nevies ako mas vytocene kola a hlavne nebudes vediet ako mas vytocene kola ked to chyti stopu,
to je kamen urazu, potom ta to iebne na uplne opacnu stranu ako cakas a to vacsinou dopadne velmi zle..
LuCKy napísal:MT-SPEEDY napísal:M@J0 napísal:nie, len ma to nasralo ze je to take nestabilne na mokrej ceste.. s prednym nahonom som zatial nemal problem ani na mokrej zatacke pri vissej rychlosti... bavorak sa lubi tak vytacat do strany ked je lahky zadok, si tam je*nem cement do zadu
Ale noooooooo, toto sme robili na skodovkach
A kam si dával ten cement..., či na motor...?
LuCKy
vyhody ? hlavna vyhoda je zadny nahon, okrem blbnutia lahsie vyjdes
do kopca
M@J0 napísal:no mne nebolo jasne preco zadne kolo ma byt nafukane o 0.2 baru viac nez predneked skoro na vsetkych autach je to naopak... potom je naozaj tazsi zadok nez predok? sak v predu je motor a v zadu iba rezerva...
M@J0 napísal:a ete sa vratim k tim vyhodam..vyhody ? hlavna vyhoda je zadny nahon, okrem blbnutia lahsie vyjdes
do kopca
skusal si cuvat do kopca trosku na strku? staci minimalny sklon a mas problemy vist. Hned zacnu klzat kola... aj ked sa rozbiehas na dvojke uplne citlivo tak zacnes pretacat. to ma trosku sere bo byvam na kopci a je tam uzka cesta tak sa tam nevyhnu 2 auta a je radost cuvat hore kopcom
M@J0 napísal:no mne nebolo jasne preco zadne kolo ma byt nafukane o 0.2 baru viac nez predneked skoro na vsetkych autach je to naopak... potom je naozaj tazsi zadok nez predok? sak v predu je motor a v zadu iba rezerva...
a ete sa vratim k tim vyhodam..vyhody ? hlavna vyhoda je zadny nahon, okrem blbnutia lahsie vyjdes
do kopca
skusal si cuvat do kopca trosku na strku? staci minimalny sklon a mas problemy vist. Hned zacnu klzat kola... aj ked sa rozbiehas na dvojke uplne citlivo tak zacnes pretacat. to ma trosku sere bo byvam na kopci a je tam uzka cesta tak sa tam nevyhnu 2 auta a je radost cuvat hore kopcom
Peppo napísal:zasada cislo jedna - ak mas BMW tak sa nikomu neuhybas. Oni uhybaju tebe..... cize nieje dovod cuvat do kopca!!!!!!!
preco by si cuval hore kopcom na zadnom nahone ?
GOOSE528 napísal:PRESNE PRESNE! Predokolky vobec nedrzia v zakrutach. Berie im predok von. Ale bavorak ked vies s nim jazdit vykontrujes. Je to len o schopnostiach. A predokolky v kuse smykaju lebo sa pri rozbehu presunie vaha dozadu a odlahci sa predok. Neznasam to. Neviem sa poriadne rozbhnut na mokrom a to uz vobec nehovorim o krizovatke ked chcem rychlo vystartovat v lavo! Predokolka nema ziadne vyhody!!!