... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Pežot

Piatok, 14. Novembra 2008, 18:36

Nuž Zelo teraz keď tak nad tým rozmýšľam máš pravdu, šírka kolesa by ti rýchlosť ovplyvniť nemala, a tak je to zas tým, že fyziku som mal už dávno a nemyslí mi to....

Všetkým sa ospravedlňujem, ktorí uverili mojim rečiam. Teda ohľadom šírky kolesa :oops: :oops: :oops:

Užívateľov profilový obrázok
Duffy

Piatok, 14. Novembra 2008, 19:13

daj 18ky , bude to v pohode aj do BA

peppo ma jedny kvalitne 18ky BBSky na predaj

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 16. Novembra 2008, 19:47

snimac rychlosti snima rychlost akou sa otaca jadro diferencialu.
tym padom v zatacke snima priemer rychlosti kolies, vnutorne kolo sa otaca trochu pomalsie ako jadro
a vonkajsie kolo sa otaca trochu rychlejsie ako jadro..

aby ti ukazoval tachac dobre, nesmies zmenit obvod kolesa s pneumatikou..
treba pozriet alternativne rozmery pneu pre E36, tie treba dat zapisat a tych sa treba drzat..
do BA su na E36 idealne 17ky.. 225/45
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Mimo
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 16. Novembra 2008, 22:51

Pežot napísal:
Všetkým sa ospravedlňujem, ktorí uverili mojim rečiam. Teda ohľadom šírky kolesa :oops: :oops: :oops:

no ja som minule rozmýšlal nad tou tvojou teóriou :oops: a asi som ťa aj pochopil.
áno, šírka pneu môže mať vplyv na otáčky motora a koniec koncov aj rýchlosť vďaka vyššiemu odporu. Avšak v tejto téme sme rozoberali tému rozdiel rýchlosti reálnej vs tachometrovej na čo šírka pneu podľa mňa nemá vplyv ( samozrejme pri zachovaní priemeru kolesa) keďže kolesá sa točia rovnako a snímač sníma rovnaké otáčky, takže na tacho je správna hodnota ked je správny priemer kolesa :roll: nie je to tak?

Pežot

Pondelok, 17. Novembra 2008, 14:20

Mimo napísal:
no ja som minule rozmýšlal nad tou tvojou teóriou :oops: a asi som ťa aj pochopil.
áno, šírka pneu môže mať vplyv na otáčky motora a koniec koncov aj rýchlosť vďaka vyššiemu odporu. Avšak v tejto téme sme rozoberali tému rozdiel rýchlosti reálnej vs tachometrovej na čo šírka pneu podľa mňa nemá vplyv ( samozrejme pri zachovaní priemeru kolesa) keďže kolesá sa točia rovnako a snímač sníma rovnaké otáčky, takže na tacho je správna hodnota ked je správny priemer kolesa :roll: nie je to tak?

Tak ako vravíš. Ak je zachovaný pôvodný priemer kolesa (na aký bol nastavený snímač) tak ukazuje normálne :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 231 neregistrovaných