... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
BimmerBob
Auto: BMW 316i
Kraj: Trnavský

Re: Napredovanie / Upadok BMW Designu

Utorok, 8. Decembra 2009, 02:31

Dizajn posudzuje každý podľa svojho gusta. Čo sa jednému páči, druhý zatracuje... Mne osobne sa dizajn starších BMW páči viac ako nových,no zažil som zaujímavý pocit s E90. Išiel som do showroomu v DS. Mali vystavenú E90. E90 : vonkajší dizajn ma oslovil predné svetlomety, zad. kapota sedan, komplet zadok touring, zadné svetlá a celkový výzor. No keď som nasadol tak to prišlo: Rozpor nad rozpor. Chutný volant, BMW prístrojovka, výduchy vzduchu, stredová konzola,...a ďalej pred spolujazdcom ,,sahara" proste suchota - nič. Akoby dizajnérovi zomrela múza. Škoda no. Mohlo to byť dokonalé. A tu prichádza na záchranu nedokončeného dizajnu perfektné vypracovanie, dobré materiály a BMW feeling, ktoré mi nedovolili,aby sa mi to auto znechutilo. Naproti tomu E60, už na prvý pohľad do šikmých svetlometov, ako oči kórejského bojovníka, v zadu to isté, interiér suchý... Aj keby som na to mal zostal by som pri E90, alebo u starších modelov. Je to môj názor a každý môže mať iný pohľad na túto vec...
Len lietanie je krajšie? To sme sa tiež domnievali.
BMWe36 /316i/

SnipE_88
Auto: BMW 328i E46 1998
Kraj: Žilinský

Utorok, 8. Decembra 2009, 09:20

tak tak Z4 je asi jedine nove BMW nad ktorym poviem VAAAAAAAUUUUUU
ostatne su vyslovene hnusne o novej 5ke ani nevravim vyzera ako keby mala daku chorobu a cela opuchla....

kedysi som slintal aj nad novou M6 az kym som ju nevidel nazivo.. to auto je proste hnusne jedine co je na nom pekne je vykon :-D

naproti tomu E46 M3 je auto ktore aj teraz po desiatich rokoch vzbudzuje respekt ci uz dizajnom alebo motorom...

a najradsej spominam na vetu ked som kupil moje uz teraz desatrocne auto a prisiel som do roboty. Zastavil ma sef a vravy: ty si kde preboha vzal na nove BMW? :lol: :lol: :lol:

inak co som si vsimol tak vacsinou sa nove modely pacia ludom ktory nikdy nemali ku bmw vztah a ludia co k nim maju vztah preferuju starsie modely - s toho mi vychadza ze bmw smeruje k tomu ze s neho bude komercna znacka :(
Moje auta:
E46 328i M52 farngruen metalic
E46 330i M54 cosmosschwartz ex
Z3 1.9i M44 hellrot
E46 316i N42 titansilber ex
E39 523iA M52
E46 318ci M43
E36 316i compact ex
E46 318i M43 ex
E34 535i M30 diamantschwartz
Mitsubishi pajero
Chevrolet TrailBlazer 4.2

andhell
Autor témy
Auto: E46 330d Touring M
Kraj: Prešovský

Utorok, 8. Decembra 2009, 10:20

SnipE_88 napísal:
tak tak Z4 je asi jedine nove BMW nad ktorym poviem VAAAAAAAUUUUUU
ostatne su vyslovene hnusne o novej 5ke ani nevravim vyzera ako keby mala daku chorobu a cela opuchla....

kedysi som slintal aj nad novou M6 az kym som ju nevidel nazivo.. to auto je proste hnusne jedine co je na nom pekne je vykon :-D

naproti tomu E46 M3 je auto ktore aj teraz po desiatich rokoch vzbudzuje respekt ci uz dizajnom alebo motorom...

a najradsej spominam na vetu ked som kupil moje uz teraz desatrocne auto a prisiel som do roboty. Zastavil ma sef a vravy: ty si kde preboha vzal na nove BMW? :lol: :lol: :lol:

inak co som si vsimol tak vacsinou sa nove modely pacia ludom ktory nikdy nemali ku bmw vztah a ludia co k nim maju vztah preferuju starsie modely - s toho mi vychadza ze bmw smeruje k tomu ze s neho bude komercna znacka :(

naprosty suhlas :D
Obrázok
e46 323CiA
e36 318is coupe // AlpinWeiss II
EX e46 330d Touring

fuserpietro
Auto: BMW 320 GT
Kraj: Zahraničie

Utorok, 8. Decembra 2009, 10:21

dizajn sa vyvíja, tak isto ako sa vyvíja technika a ani BMW nemôže donekonečna rabovať minulosť. Bangle spravil obrovskú dizajnovú revolúciu, ktorá musí nastať aby dizajn nabral nový dych (prilákal nových klientov). A z tejto revolúcie sa príchodom holanďana stala evolúcia a je vidno krásne nadviazanie na bangle dizajn.
skúsme porovnať e46 a e90. pred príchodom novej generácie bola e46 dravou beštiou a nik si netrúfol pochybovať o vizuálnej dynamike tohto modelu. ale akonáhle prišla e90, dynamika starej trojky bola ta tam. postavte si obe generácie vedľa seba - a e46 vyzerá ako krotký baránok - tento pocit je umocnený pri porovnaní M paketových modelov.
takisto Mercedes - predchádzajúci dizajnový smer bol plý barokných kriviek, usadlý ale elegantný. Nové éčko je nádherné, ostré (aj keď pri porovnaní s novým 5 F10 poriadne zostarlo) a céčko už nevyzerá ako nudný nemecký dôchodca, ale v Avantgarde výbave má výraz ostrého chlapíka v obleku..
o rok o dva, budete na nový dizajn pieť ódy.. ja keď som prvý krát videl e90, povedal som si že niet škaredšej trojky - teraz ju vlastním.
inžinieri a dizajnéri z bmw dobre vedia čo robia :wink:

andhell
Autor témy
Auto: E46 330d Touring M
Kraj: Prešovský

Utorok, 8. Decembra 2009, 10:33

fuserpietro napísal:
dizajn sa vyvíja, tak isto ako sa vyvíja technika a ani BMW nemôže donekonečna rabovať minulosť. Bangle spravil obrovskú dizajnovú revolúciu, ktorá musí nastať aby dizajn nabral nový dych (prilákal nových klientov). A z tejto revolúcie sa príchodom holanďana stala evolúcia a je vidno krásne nadviazanie na bangle dizajn.
skúsme porovnať e46 a e90. pred príchodom novej generácie bola e46 dravou beštiou a nik si netrúfol pochybovať o vizuálnej dynamike tohto modelu. ale akonáhle prišla e90, dynamika starej trojky bola ta tam. postavte si obe generácie vedľa seba - a e46 vyzerá ako krotký baránok - tento pocit je umocnený pri porovnaní M paketových modelov.
takisto Mercedes - predchádzajúci dizajnový smer bol plý barokných kriviek, usadlý ale elegantný. Nové éčko je nádherné, ostré (aj keď pri porovnaní s novým 5 F10 poriadne zostarlo) a céčko už nevyzerá ako nudný nemecký dôchodca, ale v Avantgarde výbave má výraz ostrého chlapíka v obleku..
o rok o dva, budete na nový dizajn pieť ódy.. ja keď som prvý krát videl e90, povedal som si že niet škaredšej trojky - teraz ju vlastním.
inžinieri a dizajnéri z bmw dobre vedia čo robia :wink:

premna je e90tka stale najskaredsou trojkou .... aj co sa exterieru aj co sa interieru tyka, samozrejme Mpaket je prudko konzumovatelny ako vzdy ... no ked uz novu trojku thak jednoznacne momentalne najnovsiu .. tu faceliftovanu, ta ma znova tu dravost :) Kazdopadne ... nieje vylucene ze skoncim pri e90tke ... coz vnasa do mojho prispevku znacny rozpor ... ale to je dobre .. aspon tym vyjadrujem moje terajsie zmatenie ... plus snazim sa nechat otvorenu mysel :) a neuvazovat ortodoxne ... :) ako som uz napisal ... spolieham sa .. ze kompetentni vedia co robia ... a ja mozno na chut im vytvorom raz pridem :)
Obrázok
e46 323CiA
e36 318is coupe // AlpinWeiss II
EX e46 330d Touring

alfi666

Utorok, 8. Decembra 2009, 18:42

Vekom auta priberaju, stavaju sa robustnejsimi (E46 je napriklad oproti Oktavii II vzhladovo male auto), takze je jasne, ze vyzeraju trochu inac ;)
Mne sa praveze BMW pacia len od E36 - teda prveho BMW ktore malo dvoj-svetla prekryte sklom :-k ...
E90 je pekna tiez, ale facelift to samozrejme vylepsil ... takze neviem.... E46 sa nebude dat vychvalovat donekonecna ;) treba mat otvoreny mysel vtomto.. si myslim... aj ked design je velmi subjektivna vec...
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

xtreme
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

Utorok, 8. Decembra 2009, 19:37

BimmerBob napísal:
Dizajn posudzuje každý podľa svojho gusta. Čo sa jednému páči, druhý zatracuje... Mne osobne sa dizajn starších BMW páči viac ako nových,no zažil som zaujímavý pocit s E90. Išiel som do showroomu v DS. Mali vystavenú E90. E90 : vonkajší dizajn ma oslovil predné svetlomety, zad. kapota sedan, komplet zadok touring, zadné svetlá a celkový výzor. No keď som nasadol tak to prišlo: Rozpor nad rozpor. Chutný volant, BMW prístrojovka, výduchy vzduchu, stredová konzola,...a ďalej pred spolujazdcom ,,sahara" proste suchota - nič. Akoby dizajnérovi zomrela múza. Škoda no. Mohlo to byť dokonalé. A tu prichádza na záchranu nedokončeného dizajnu perfektné vypracovanie, dobré materiály a BMW feeling, ktoré mi nedovolili,aby sa mi to auto znechutilo. Naproti tomu E60, už na prvý pohľad do šikmých svetlometov, ako oči kórejského bojovníka, v zadu to isté, interiér suchý... Aj keby som na to mal zostal by som pri E90, alebo u starších modelov. Je to môj názor a každý môže mať iný pohľad na túto vec...

s tymto suhlasim.. interier sa mi nepaci uz od e36-tky.. napriek tomu ze zvonku by som to auto bral vsetkymi desiatimi, ten interier ma vzdy odradzal, aj preto som siel radsej do e34ky..
zo sa tyka exterieru tak jedine to 5gt a 6er sa mi nepacia.. nova 5er a 7er, ani ani, ani sa mi nepaci, ani nezaujme.. ta e90 alebo aj 1er sa mi velmi paci, ale to len zvonku.. myslim ze uz neostane nic ine len prijat ju aka je, alebo ist k inej znacke.. darmo tu my budeme polemizovat, nic s tym nezmenime.. :roll:
.

Bikemann

Utorok, 8. Decembra 2009, 21:21

nova F10 je nadhera, najkrajsia 5tka jaku som zatial videl..

Bikemann

Utorok, 8. Decembra 2009, 21:23

andhell napísal:

premna je e90tka stale najskaredsou trojkou .... aj co sa exterieru aj co sa interieru tyka, samozrejme Mpaket je prudko konzumovatelny ako vzdy ... no ked uz novu trojku thak jednoznacne momentalne najnovsiu .. tu faceliftovanu, ta ma znova tu dravost :) Kazdopadne ... nieje vylucene ze skoncim pri e90tke ... coz vnasa do mojho prispevku znacny rozpor ... ale to je dobre .. aspon tym vyjadrujem moje terajsie zmatenie ... plus snazim sa nechat otvorenu mysel :) a neuvazovat ortodoxne ... :) ako som uz napisal ... spolieham sa .. ze kompetentni vedia co robia ... a ja mozno na chut im vytvorom raz pridem :)

hej trojka je grc ale trojka coupe je uplna jebacka hlavne m3

zdenko
Auto: e30 320i, e30 325ic
Kraj: Bratislavský

Streda, 9. Decembra 2009, 10:54

Ja som nazoru ze vsetko od e36 je hnus!
Fuck new model cars (little psycho je narkoman)

zdenko
Auto: e30 320i, e30 325ic

Streda, 9. Decembra 2009, 10:56

Posledne bmw co malo nieco do seba je e30-e34
Fuck new model cars (little psycho je narkoman)

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Streda, 9. Decembra 2009, 11:15

ja si rozhodne myslim, ze design bmw napreduje, starsim modelom neviem prist na chut, mozno je to tym ze som mlady a vacsinu modelov som nie nezazil ale si ich neuvedomoval...E46 sa mi paci aj preto ze ju mam ale napr E38 neviem, neni to pre mna ono...Nova C klasa je pekna ale hovorit ze A4,A5 su krajsie ako ktorekolvek bmw je blbost..navyse pozri sa na audi, na ulici mas problem rozoznat A4 od A5 od A6 a najnovsie pribudne aj A8(ktora je totalne zgrcana vec :!: ) ...ja nechcem aby sa na seba vsetky BMW podobali ako je to v audi, to, ze je kazdy model iny je super vec lebo to robi kazde auto jedinecnejsie
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

M3 lover
Auto: E30
Kraj: Zahraničie

Streda, 9. Decembra 2009, 18:33

zdenko napísal:

klasik
Agelias© by migo
///MARKETING

hessy

Streda, 9. Decembra 2009, 19:00

zdenko napísal:

moj clovek =D> :D

alfi666

Streda, 9. Decembra 2009, 22:54

Asi je zrejme, ze BMW fanusikovia sa delia na priaznivcov konzervativneho a novodobeho designu ;) .. a delit sa to da myslim od E46/E39/E38 .... ale hlavne, ze vsetci vieme kam patrime ;)

Mne sa napriklad neskutocne pacila E46 niekedy v obdobi rv.2000... nuz.. ale treba si uvedomit, ze doba pokrocila ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 242 neregistrovaných