... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
sopeko napísal:
sprint monitor ti FAKT pomoze....pozeram napr. bawo co som mal 330i, celkove priemery tam lietaju +- 2L a z hodnoty mesto+okresky 9L nevyčitam nič...
Udaj len mesto tam ma jeden 9,7L ja som cisto mesto pod 10,5 nemal NIKDY a to som sa nenahanal...tak načo su mu take hodnoty ?
Maco napísal:toto nevidim ako mudry postup, ja som to spravil tak ze odkedy mam auto som si odkladal listocky, a teraz za 14tis km som to zratal a vypocital ze za 14tis km som realne spotreboval priemerne 6,9/100km, taketo nieco vidim ako realne meranie spotreby anie jedne kratky usek lebo je ine ked nieco meras na 8 km a ine ked na 100km spravis zas nieco ine, ja ked idem zo skoly z devinskej tak tam zapnem tempomat na 90 a az do petrzalky dole kopcom obchvatom konstatnte 4,1.
sopeko napísal:
vies len je rozdiel ci jazdis na aute po meste(+ci to je rodziel ci BA alebo BB....) alebo dochadzas TT-BA. Kazdy jazdi inym stylom, ine useky...myslim ,ze ten okruh povie viac ako nabehanych 14 tisic km s danym autom.
skoki napísal:airbone ma pravdu, mne napriklad BC ukazuje cca 1-1,5l menej ako real podla tankovania
fOE napísal:
what the hell? som jediny komu BC ukazuje vzdy o az 1L (a niekedy este viac) viac ako je realna spotreba?
airbone napísal:
Presne tak, treba sa zamysliet konecne nad tym, ze palubny pc ukazuje spotrebu ktora je len kalkulovana podla nejakeho vzorca. To znamena ze v ziadnom pripade nemera spotrebovane palivo a udaj co ukazuje je len kalkulacia. Preto existuje koeficient prepoctu spotreby ktory je v kazdom aute implicitne nastaveny na 1000 a tento sa da zmenit podla potreby a vykalibrovat, aby sa indikovana spotreba co najviac priblizovala realnej. No v ziadnom pripade vsak nemera realne spotrebovane palivo, ale len kalkuluje podla jazdy.... Takze takto.... Aj ked ho vykalibrujes na 100%, stale bude nejaky rozdiel plus minus voci realu. Toto je automobilova technika.
airbone napísal:a to 0,5L rozdiel sa ti zda ako maly ??? Mne sa to zda kuva vela.....
Ja len preto, ze ked idete nieco merat, a jedno auto ukazuje o pol litra do plusu, druhe take iste pol litra do minusu, jedno vam podla bc zozerie na danej strase 7L a druhe 8L, no mozno v skutocnosti obe zozeru 7.5L, teda presne rovnako. Tak aku relevantnost ma to meranie, povedz nam uz konecne.....