Štvrtok, 19. Novembra 2009, 14:29
Zdravim vsetkych, stala sa mi taka vec, ze som cirou nahodou narazil na cloveka ktory ponukal e46 M3 za velmi dobru cenu, az moc malu. Napisal som mu, a zistil som nasledovne:
Predava krasnu e46 M3, tvrdil mi ze 2 roky robil v nemecku a ze tam uz skoncil a vratil sa domou do anglicka. Auto sa snazil v anglicku predat ale nepodarilo sa mu to, lebo ze tam nik nechce lavostranne riadenie, a ze ani on ho nepouziva, lebo sa mu tam jazdi zle na nom. Tvrdi mi ze auto chce predat cez autoscout24 a postul je nasledovny:
Prelozene cez Google, nechce sa mi to prekladat rucne:
1. Prvá ma (predávajúci) a vy (kupujúci) je potrebné dohodnúť sa začiatkom transakcie.
2. Budete musieť poslať mi svoje celé meno a adresu a telefónne číslo, na začiatku transakcie s AutoScout24-Transport.
3. Auto je už vo väzbe AutoScout24 doprave, budú Vás kontaktovať s faktúrou a podrobnosti, ako k dokončení transakcie. Pošlú vás všetky platobné a dopravné informácie.
4. Spolu s Odoslanie potvrdenia budete vyzvaní na ich uloženie peňazí na ich zástupcu.
5. Po dokončení bude platba na ne, a peniaze, ktoré dostane vaše peniaze pôjdu na spriahnutým účte a zostanú tam, kým sa nezobrazí a testovať auto.
6. Akonáhle dostanete auto, bude platba na mňa uvoľní len vtedy, ak ste úplne spokojní s autom. Dám vám 3 dni prezrieť auto, v tomto 3 dni môžete ísť s autom na mechaniku a polície overiť. Ak nebudete spokojní, AutoScout24-Transport pošle auto späť ku mne a oni Vám vrátime peniaze do 24 hodín.
Ak prijmete moje podmienky pošlite mi podrobnosti (celé meno a úplná adresa), a po tomto AutoScout24-Dopravný podnik. Vás bude kontaktovať s ďalšie kroky. Zašlite mi prosím vaše údaje, iba ak máte 100% istotu, že vážne a chcete auto, pretože som sa stráviť nejaký čas a peniaze, aby sa tejto transakcie, a nechcem príliš strácať čas a peniaze, ak sa nebudeme kúpiť auto,
Vďaka vopred a dúfam, že počujem od vás čoskoro späť s odpoveďou!
Tento clovek je bud dobry podvodnik, alebo to chce skutocne predat. Ani s jeho predchadzajucich mailov som nemal pocit ze ma chce oklamat, dokonca mi dal aj telefonne cislo na seba aj mi vsetko povysvetloval.
Auto je fakt velmi pekne a za neskutocnu cenu cca 250000sk !! Ja na to zial nemam peniaze, ale keby som mal tak to urobim tak, ze mu poslem svoje informacie a keby mi poslal podklady od autoscoutu, tak by som tam zavolal a zistil si informacie ci skutocne oni o tom vedia , a tak isto by som si u nich overil aj cislo uctu a podobne informacie a az potom by som to zaplatil. Pisem to preto, ze ak je tu niekto kto by mal zaujem pokracovat snim v konverzacii a mal by zaujem aj o to auto, nech mi napise a ja mu dam informacie o tom cloveku ako mail, telefon a tak nech si to snim vybavy , ale upozornujem mozno sa jedna o podvod, preto treba byt velmi opatrny.
Naposledy upravil/-a
R0nnIe v Štvrtok, 19. Novembra 2009, 14:34, upravené celkom 3 krát.