... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
bramborak napísal:toto mas odkial ? áno, je to kvoli servisu, nechcem menit turbo,kvoli upchatemu dpf, a chodit furt na diagnostiku a chujoviny okolo,ked nemusim. a preco to pises mne ? chod vypáliť vsetky firmy,ktoré tieto úkony ponukajú. myslim, ze moje auto (ktore este nemam s dpf) je iba kvapka v mori. a tak isto by si musel vyradiť vsetky starsie autá,ktore davaju do vzduchu vacší hnoj aj ked maju kat, ako commonraily bez dpf.
slevin napísal:Toto by si nenapisal keby si bol v obraze s cenami na jaoncov
Dogg88 napísal:ano? tak po com idu Mazdy RX-7 FD z poslednych rocnikov? Nepovedal by som ze su zrovna lacne...ale nejde ani tak o cenu ako skor o to ze kupit taketo auto v povodnom stave bez tuningu a lavostranne je dost umenie![]()
takze hodnotu kazdopadne ma...i ked je lacnejsia ako nove BMW 116i ktore podla mna hodnotu nemachapes
slevin napísal:
Inak ja som pisal o dieloch na japonske auta. Ty mi tu davas o cenach a hodnotach aut a ze su vytuningovane. Ale v podstate chapem co si chcel povedat :)
Milosss napísal:Ak chceš novšie auto so vznetovým motorom, tak to DPF k tomu patrí. Ide o vývoj, nie že všetky teraz budeme pokutovať, ktoré to nemajú. Vývoj ide dopredu a nie ho brzdiť. DPF nie je zlá vec, no ak má fungovať, treba s tým jazdiť tak, ako sa má, teda na čo je to auto nachystané. Nie na 20km a vypnúť motor, pak znova, znova a podobne. Na to s kľudom stačí novší benzínový motor, drtivá väčšina bude jazdiť za spotrebu tvojej 330xd ak nie aj trocha pod a nebudeš riešiť ani vstreky, ani turbo, ani dvojhmotu a podobne.
Ak proste jazdíš aj kratšie trasy, novší vznetový motor je absolútna blbosť, aj benzínový motor vie zajazdiť kombinovane s diaľnicou dobrú spotrebu. A to nehovorím o tom, že kým sa ten novší vznetový motor zohreje, tak si zožerie o dosť viac ako bežný priemer.
bramborak napísal:myslim, ze debatu o diesel vs. benzin by sme mohli nechat tak, viem čo je dpf, nemal som v ruke ani jeden a ani desať dpf, ale viac, a niektoré fakt som sa cudoval ze tie auta mohli nastartovať...
keby sa dodrzovalo to, co pises, ze diesel na dlhe trasy, tak minimalne 50% dieslov by z ciest zmizlo![]()
jedná sa mi v podstate o konkretne auto, dnes som pocul aj od jedneho mechanika, ze honda je top co sa tyka bezporuchovosti, ako som uz pisal, radsej benzin, a to taky benzin,kde ma vyznam dať to LPG. ten plyn ma u mna vyznam, kedze minuly rok som urobil nieco nad 30 000km....
bramborak napísal:no mam vsugerované, ze nic ine nie je dobré ako bmw, ale to mam z tejto www stranky taku chorobu![]()
ale ja uz bmw dieslom (nad 200 000km) neverim, prvy diesel k.o., druhy diesel vstreky furt atd atd, rad by som mal pokoj od toho, preto som aj pisal na zaciatku ze idealne benzin, ale nic normalne neviem nájsť, u benzinu (bmw) aspon 2,5 - 3,0 obsah, jedna e60 530i tu je, tunerxxl predáva,ale na ten rocnik je to vela korun, inak by stála za lpg..
vidim to na feliciu kombi.....
----------
inak chalani, dakujem za reakcie a debatu..., je to otvorena debata, cokolvek, akekolvek auto a nápad mi pomože zvažiť... kandidatov, buduci tyzden zacnem uz po inzeratoch behať ale nieje v podstate nic konkretne vybraté...
SurrendeR napísal:asi tak
treba kupit octaviu 1.9TDi s 81kw motorom a bezstarostne jazdit