... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

auto111
Kraj: Trnavský

Re: Kradez BMW 1M Coupe za par minut

Piatok, 13. Júla 2012, 11:57

Podla mna sa to vyplati na menej zrucnych zlodejov. Lebo ten zakladny alarm (zrejme ide len o imobilizer) v BMW nema ani mikrovlnny senzor pohybu v interieri.

Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Piatok, 13. Júla 2012, 13:13

nechapem ako moze cez pootvorene okno strcit kabel do obd..ved to je az pod volantom nie? o senzore pohybu radsej nehovorim..jedina moznost je dat si odb inde...

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 13. Júla 2012, 13:42

A kde presne ma OBD zasuvku 1er E82? Na E60 je OBD zasuvka umiestnena tak, ze cez otvorene okno by som sa k nej asi nedostal. Na druhu stranu, koho dnes vzrusuje huciaci alarm? V pohode si otvori dvere, tvari sa ako majitel a este povie, ze mi zblbol system potrebuje si to preprogramovat. Ked ma v ruke OBD kabel a programovaciu jednotku, tak by mu mozno aj policajt uveril.... :mrgreen:
Riesenie vidim asi len v tvrdom odpojeni napajania OBD.

minco
Auto: BMW E46 330ci
Kraj: Bratislavský

Piatok, 13. Júla 2012, 17:36

Celkom masaker ako to kradnú... No každopádne je to zlé ako jednoducho človek príde o auto...
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

auto111

Piatok, 13. Júla 2012, 20:50

Podla mna je to ukazka toho ked ma auto jedno zabezpecenie a LEN od vyrobcu.

Ako vzdy sa odporuca mat elektronicke a mechanicke zabezpecenie (zamok prevodovky, volantu).

Inak na tuto triedu aut je odpovedajuce zabezpecenie kvalitativnej kategorie ako Lojack.

Bikemann

Piatok, 13. Júla 2012, 23:10

Vsak ked ukradnu auto tak si z poistky kupis nove a je. Vsetci su spokojny aj ty aj zlodej aj kupujuci lopku, len poistovna je stratova :D

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Piatok, 13. Júla 2012, 23:26

auto111 napísal:
Podla mna je to ukazka toho ked ma auto jedno zabezpecenie a LEN od vyrobcu.

Ako vzdy sa odporuca mat elektronicke a mechanicke zabezpecenie (zamok prevodovky, volantu).

Inak na tuto triedu aut je odpovedajuce zabezpecenie kvalitativnej kategorie ako Lojack.

Ked ti to auto chcu ukradnut tak ti ho ukradnu aj keby si ho mal prizvarane o zem a hlavne taketo raritky ktorych je par a coruju sa na objednavku....

Na ochcavku alebo 320d ti postaci aj zeder ked hned vedla najdu styri bez neho....
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

auto111

Sobota, 14. Júla 2012, 07:56

Ukradnut by ho sice mohli ale s Lojackom ho promptne vypatraju. Navyse ked by auto malo zamknuty volant (Zederom) zlodeji (vo videu) by s nim nepohli.

Niektori beriete ukradnutie auta akosi lezerne - akoby poistovna pri vyplateni poistky neuplatnovala amortizaciu, pripadne majitel investoval do auta peniaze (na vybavu) ktore mi nik nevrati.

mexican
Auto: modré géčko

Sobota, 14. Júla 2012, 08:02

auto111 napísal:
akoby poistovna pri vyplateni poistky neuplatnovala amortizaciu

Keď máš aj EuroGAP, tak v prípade totálnej škody dostaneš zaplatenú plnú kúpnu cenu vozidla. T.j. dorovná ti to rozdiel medzi tým čo dostaneš zo štandardného havarijného poistenia a nadobúdacou cenou.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

voMacK
Auto: G31 540i

Sobota, 14. Júla 2012, 08:03

presne...poistovna ti vrati cast po uplatneni amortizacie a ty sa mozes ist tak akurat vysrat....ale zas toto sa da obist dalsim pripoistenim..no su to dalsie naklady...

inak sa Zeder na nove Bimmery uz neda dat - ale uprimne nedal by som si ho ani kebyze mozem; nakolko brutalne zasahuje do konstrukcie riadenia a pri naraze miesto toho aby sa riadacia tyc zlozila do seba, tak vam rozdrti kolena :(
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

auto111

Sobota, 14. Júla 2012, 08:16

Ved je aj Defend Lock a urcite aj ine mech. zabezpecenia (nie som v tom nejaky expert).

Ano viem ze existuje EuroGAP a preto som pisal aj o dalsich investiciach do auta ktore sa majitelovi nevratia.

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Sobota, 14. Júla 2012, 09:18

Presne ako pise Mexican a Vomack....ked ma niekto 1M tak predpokladajme ,ze to nema amo jedine auto na denne vozenie a ma ho poistene takze zabezpecenia moze mat na salame lebo ked mu cmajznu tak a si kupi druhe a dostane mozno viac s poistky ako za kolko by ho za par mesiacov predal....

defend lock neni bohvieaka ochrana vraj ti to zneskodnia za par sekund...neviem co je zac ten lojack ale ked sa bavime o ozajstnych zlodejoch co kradnu ozajstne auta tak si myslim ,ze ti to ukradnu nech tam mas cokolvek....pride nakladak s rampou a navijak o 2-hej rano nalozia auto na korbu s napiso pepsi kola a hopaaa smer ukrajina ...na hranici uz ma podplatenych colnikov ktory sa do auta nepozru
a o 6tej je auto uz za hranicami alebo v krajine uz ma nikdy neuvidis a mozes upozornit aj kgb, interpol a neviem co uz sa za par hodin na nom vozi albansky minister....

teda neviem ci je to presne takto ale ked sa jedna o ludi co nekradnu 1.9tdi tak si myslim ,ze to nejak takto je
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

mexican
Auto: modré géčko

Sobota, 14. Júla 2012, 09:29

Hlavne si treba uvedomiť, že kúpou auta (a nielen nejakého luxusného) idete do rizika. A také niečo, že človek má dodatočné náklady, čo mu žiadna poisťovňa nepreplatí, tak to je iba taký pseudoargument, lebo počas celého času čo auto máš, tak máš s ním nejaké náklady, ktoré ti nikto nepreplatí aj vtedy, keď ti auto nikto neukradne, nerozjebeš ho a tak.
Celé je to v konečnom dôsledku o opici a banánoch.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

auto111

Sobota, 14. Júla 2012, 09:31

Poprve ked ma niekto BMW 1M a pod. ma k nemu "vztah" cize to najskor neberie ako nejake presuvadlo. Bez ohladu ako je majitel financne za vodou.

Kazde dalsie zabezpecenie zdrzi zlodeja hoci len par desiatok sekund - a to si nemoze dovolit (dufam ze to nemusim vysvetlovat).

Avenger:

Pises to v zmysle ze pride tank rozrazi branu a odtiahne auto (povedzme z Bratislavy) na Ukrajinu. Ziadny problem :-)

Lojack (system) sleduje pohyb auta a vedia ho vyhladat nielen cez GPS a GSM, maju vlastny dispecink a dohladanie auta riesia cez vlastne mobilne jednotky.
Myslim ze dokonca ta upozornia na podozrivy pohyb auta.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 224 neregistrovaných