... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Billie
Autor témy
Auto: BMW e60 530d 06´
Kraj: Bratislavský

Kodovanie na diagnostike

Nedeľa, 29. Januára 2012, 21:21

Caute, potreboval by som pomoc ohladom nakodovanie budikov a velkeho BC v mojom aute. Budíky mám, palubak tak isto akurat aj buduky aj palubak ukazuju nepresne hodnoty. Tak sa pýtam či by ste to niekto vedeli nejak spraviť ??? Bol by som velmi rad ak by sa niekto našiel. :smile:

Diky (popis auta je dolu pod príspevkom)

Maťo
BMW 320d touring 04´ farba: titansilber metallic, 110 kw
BMW 330i sedan 00´ farba: cosmosschwarz metallic, 170 kw EX
BMW 530d sedan 06´ farba: mysticblau metallic, 170 kwEX
BMW 316i coupe 94´ farba: hellrot, motor M43 EX

NON BMW Octavia II combi 1,9 tdi DSG - FAIL nikdy viacEX

BMW forever !!! úspešne nakazený BMW už nedám z ruky ! :D

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Kodovanie na diagnostike

Pondelok, 30. Januára 2012, 13:24

Budiky mas s coding plug alebo bez? V kazdom pripade epromka musi st von a preprogramovat v nich vin, km a potom nakodovat v aute. Tak to bohuzial je ak nemas nove budiky ale pouzite. Bc sa da prekodovat bez problemov.

Billie
Autor témy

Pondelok, 30. Januára 2012, 15:23

niekto mi tu písal či mam nejaky codiersteker či ako (to bude asi to coding plug ) tak to tam nemám mam to bez toho, aj stare budiky su bez toho aj nove su bez. Sorry ale toto: epromka vobec neviem čo je :( . Tu na fore mi pisal jeden chalan že sa budiky daju nakodovať podla nejakych 3 čisiel čo su napísane na A4 ke papiery pod zadnimy sedačkami, prípadne tie čisla opísať z budikov ktore boli v aute doteraz: "no a tam by si mal mat take 3dlhe cisla...sn vn a ga tusim neviem uz sa mi to pletie...ja ten papier tam mam ale tam kde maju byt tie cisla mam prazdno :cry: no malo by to ist nakodovat cez dis...ponukol mi tie cisla zmenit ale neskusal som to preistotu :D
jedno z tych cisel oznacuje tvoju vybavu od typu karoserie, motora az po stresne okno atd :D
mam na to aj kegerator lenze nejde to vygenerovat cele..len cast :-({|=
najlepsie je zapisat si to z povodnych budikov a do novyh to skoripovat :) "
.

Tak ja neviem teraz čo s tým najradšej by som bol keby to niekto tu z mojho okolia alebo aj tak do cca 100 km mi to takto nakodoval. Nieje tu niekto ? čo sa v tom vyzna a ma na to prostriedky ? :D

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 31. Januára 2012, 08:32

Ano tie cisla GM, SA a VN su centralny kodovy kluc a ten sa musi zapisat do budikov. To nie je problem. Potom su este codierungdata ( typ motora, pocet valcov apd... ), ale okrem tychto veci este treba prepisat v budikoch VIN a kilometre a to sa neda cez diagnostiku len s programatorom. Lebo Normalne diagnostika vie zapisat tieto udaje len do novych, nepouzitych budikov. Eprom je pamat vnutri budikov v ktorej je vsetko ulozene

Billie
Autor témy

Utorok, 31. Januára 2012, 19:14

aha, no dobre dakujem za vysvetlenie. A to takeho človeka aj niekde zoženiem ? Čo vie toto všetko spraviť ? :D

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 31. Januára 2012, 19:47

v budikoch su dve pamate teda v niektorych len dnu ale vacsinou jedna "plug n play" a druha vnutri co sa musi odpajkovat z plosaku.... kilometre su v oboch a tusim aj vsetko ostatne len uplne inac zapisane... tie 3 cisla sa daju cez dis v pohode len horsie je k nim prist mozno by ich poskytli aj bmw kto vie :-k
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Billie
Autor témy

Utorok, 31. Januára 2012, 20:01

johnyfly1 napísal:
v budikoch su dve pamate teda v niektorych len dnu ale vacsinou jedna "plug n play" a druha vnutri co sa musi odpajkovat z plosaku.... kilometre su v oboch a tusim aj vsetko ostatne len uplne inac zapisane... tie 3 cisla sa daju cez dis v pohode len horsie je k nim prist mozno by ich poskytli aj bmw kto vie :-k

Ja tie čísla mám. Teda nepozeral som ešte na tu A4 čo mám pod zadnou lavicou, ale v budikoch by som ich mohol mať kedže tie budiky su tam od výroby, a tie čo ja tam potrebujem dať mám ešte doma v šuflíku :smile: . Budiky musím meniť preto lebo tie original čo boli v mojom aute su pokazene ... vypinaju sa počas jazdy. Proste z ničoho nič mi prestanu isť ako keby som uplne vypol motor. .. po chvílke nabehnu ako keby som znovu naštartoval, ale pritom je auto naštartovane stale. Niekedy vypnu na sekundu niekedy zasa aj na 5 minut .. a neskutočne ma to vytáča !! :D

dufusko
Auto: E39 Touring
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 31. Januára 2012, 23:55

Billie napísal:

Ja tie čísla mám. Teda nepozeral som ešte na tu A4 čo mám pod zadnou lavicou, ale v budikoch by som ich mohol mať kedže tie budiky su tam od výroby, a tie čo ja tam potrebujem dať mám ešte doma v šuflíku :smile: . Budiky musím meniť preto lebo tie original čo boli v mojom aute su pokazene ... vypinaju sa počas jazdy. Proste z ničoho nič mi prestanu isť ako keby som uplne vypol motor. .. po chvílke nabehnu ako keby som znovu naštartoval, ale pritom je auto naštartovane stale. Niekedy vypnu na sekundu niekedy zasa aj na 5 minut .. a neskutočne ma to vytáča !! :D

Skúsil by som vymeniť stabilizátor napätia prístrojovky. Na VW je to štandart , no môže to byť aj na BMW

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Streda, 1. Februára 2012, 00:03

chalani ked kupim na E36 325 vanos budiky z R6 s tachometrom do 250 ako boli tie predtym nie je zaručene že mi to pôjde? Chystam sa na to tak sa pytam.. SOm myslel že nebude problem.. kilometre mi je jedno ake bude ukazovať.. len nech pribudaju :oops:
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

Billie
Autor témy

Streda, 1. Februára 2012, 11:37

dufusko napísal:

Skúsil by som vymeniť stabilizátor napätia prístrojovky. Na VW je to štandart , no môže to byť aj na BMW

No to som neskušal, kde by som to našiel ? Vedel by si mo povedať ?

Mi_t_is napísal:
chalani ked kupim na E36 325 vanos budiky z R6 s tachometrom do 250 ako boli tie predtym nie je zaručene že mi to pôjde? Chystam sa na to tak sa pytam.. SOm myslel že nebude problem.. kilometre mi je jedno ake bude ukazovať.. len nech pribudaju :oops:

Ano je možne že ti budu inak ukazovať. Ja som tiež myslel že ked kupim z 316i tak budu ok a zohnal som z 316i a ukazuju inak. Neviem nechapem to. Ale určite bude treba nakodovať, lebo budiky musia vedieť aku maš vybavu, aby mohli spravne fungovať.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 254 neregistrovaných