... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

matoza
Autor témy
Auto: Compact 318TDS
Kraj: Žilinský

je auto chipnute ?

Pondelok, 23. Novembra 2009, 21:54

KUPIL SOM E36 COMPACT S MOTOROM 318 TDS, DOVEZENE S RAKUSKA A KED SOM BOL NA EMISNEJ KONTROLE TAK MI JU NEMOHLI NAMERAT, ZE VRAJ MAM VYSOKE OTACKY A ZE JE DO MOTORA ZASAHOVANE NEJAKYM CIPOM . . . ! JE MOZNE OPTICKY ZISTIT CI NACIPOVANE ? TAKTIEZ SA MI NEVIDI SPOTREBA CCA 8L. KED SOM TO DAVAL NA POCITAC BOLO VSETKO OK, LEN VYPISOVALO - NASTAVIT OTACKY, ALE NIK NEVIE CO DALEJ, ANI V BMW !

Užívateľov profilový obrázok
chembos
Auto: 530d&320i
Kraj: Trenčiansky

Re: je auto chipnute ?

Pondelok, 23. Novembra 2009, 22:03

spotrebu moze robit zle cerpadlo aj, mozno aj tie volnobezne otacky, auto za tepla startuje normalne? :-k
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>Jeep Cherokee 2,5TD Limited ex
>BMW e39 525 TDS ex

matoza
Autor témy

Pondelok, 23. Novembra 2009, 22:07

STARTY SU BEZ PROBLEMOVE A CERPADLO SOM DAL CELE ZREPASOVAT U BOSCH ! REPAS LEN KOLI NETESNOSTI.

iste
Kraj: Bratislavský

Utorok, 24. Novembra 2009, 08:42

mne toto robilo vadne cidlo teploty pre RJ.. ale mal som az 900rpm.. a mal som 525tds..

TiTAN
Administrátor
Auto: BMW 530d xDrive

Utorok, 24. Novembra 2009, 16:00

nepis VSETKO velkymi pismenami !!!
Ex BMW 325TDS bostongreen [TiTAN's Diesel Supermachine]

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland
I choose to live, not just exist (c) James Hetfield

matoza
Autor témy

Utorok, 24. Novembra 2009, 21:12

ako ti zistili, ze to cidlo teploty pre RJ je vadne ? ja som bol na pocitac aj u kamarata aj v BMW v ZA, ale ako som spominal vyhodilo aktivnu chybu, ktora sa nedala ani vymazat - NASTAVIT OTACKY a neponuklo ani riesenie ! a ked som chcel radu v BMW i ked som nemalo zaplatil divali sa na mna ako na vraha . . . Inac aticko ide pekne ! Ale hlavne sa mi jednalo o to, ze ked som robil tu emisnu, tak mi povedal, aby som daval pozor na maximalne otacky, ze ten motor ma chip a mozem ho poskodit ! Ak by tam bol da sa to zistit vizualne - nejaka krabicka . . . ?

luky2208
Kraj: Prešovský

Streda, 25. Novembra 2009, 08:43

matoza napísal:
ako ti zistili, ze to cidlo teploty pre RJ je vadne ? ja som bol na pocitac aj u kamarata aj v BMW v ZA, ale ako som spominal vyhodilo aktivnu chybu, ktora sa nedala ani vymazat - NASTAVIT OTACKY a neponuklo ani riesenie ! a ked som chcel radu v BMW i ked som nemalo zaplatil divali sa na mna ako na vraha . . . Inac aticko ide pekne ! Ale hlavne sa mi jednalo o to, ze ked som robil tu emisnu, tak mi povedal, aby som daval pozor na maximalne otacky, ze ten motor ma chip a mozem ho poskodit ! Ak by tam bol da sa to zistit vizualne - nejaka krabicka . . . ?

Podla toho čo pišeš maš rosipany regulator otačok v čerpadle. Znamená to to že maximalne otačky sa ti nezastavia na začiatku červeneho pola ale pokračuju dalej až do zblbnutia alebo až do poškodenia motora. Ak maš priliš vysoky volnobeh tak to bude pravdepodobne spôsobene zle nastavenou davkou pri volnobehu. Zmenou davky sa zmenia aj otačky a aj spotreba a tym padom aj dimivosť !!!! Dalšia vec ktora ovplyvnuje otačky volnobehu je spravne nastavenie oredvstreku a celeho rozvodu. Ja mam na mojom aute tiež čip a volnobežne otačky su v norme a aj maximalne otačky sa zastavia presne na začiatku červeneho pola. Na emiske sa ma mechanyk pital čo je spravene z motorom,lebo že to ma dymyvosť že by som prešiel aj keby bola max.hranica dymyvosti do 0.5 a povolená je tušim 1.9 :-k.
PS:u tohoto motora nezistiš pohladom či je motor čipnutý. Da sa to zistiť len tak že sa povoziš na rovnakom aute. :wink:
Ešte som zabudol pripomenuť jednu zakladnu vec !!! ak je rosipany regulator otačok v čerpadle tak sa zvyši vnutorny tlak v čerpadle a začne z neho tiecť nafta !!! čo bol aj tvoj pripad :-k

matoza
Autor témy

Streda, 25. Novembra 2009, 20:42

nevie niekto kolko by mal tocit motor 318 tds na max. otackach - mne to robi cca. 5200ot/min, podla mna to je OK . . . , inac volnobeh mam v pohode a zadymi len ked mu riadne stupim na krky co nerobim !

Mimo
Kraj: Trnavský

Streda, 25. Novembra 2009, 21:00

:D úplne úžasné, no comment

matoza
Autor témy

Streda, 25. Novembra 2009, 21:09

dik . . . , ale ked na niekto prosi o radu, necaka trapnu odpoved

luky2208
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 26. Novembra 2009, 20:12

matoza napísal:
dik . . . , ale ked na niekto prosi o radu, necaka trapnu odpoved

Ano 5200ot/min je v pohode je to tušim taka mala biela čiarka na začiatku červeneho pola a dalej už by to nemalo isť !

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 235 neregistrovaných