... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Pežot napísal:Nissan Patrol alebo jemu podobne a neries chujoviny od vw ...
Jozef napísal:tak teda asi kupim retaze take auta niesu moc pre mna. Mne sa vidia klasicko osobaky. A nie ako navaru co som videl 2006 tak interier ako embecka otras.
jararak napísal:zo srandy ked je tu taka tema a tolko odbornikov. ako je robeny X pohon u e46 a e53? viem ako funguje xdrive, ale nikde som nenasiel nic o predchadzajucej generacii.
ViktorDDD napísal:predný dif by mal byť otvorený, a napr. v e34 bol zadný diferák s hydraulickou uzávierkou, neviem či to mali aj ostatné modely
BMino napísal:Ak mozem pridat nieco, az nestagnujem![]()
na 4x4 uz co to mam odbehane a dosiel som k zaveru
Haldex nie je picovina, len sa o to treba starat.
Mama ma golfa 6 4x4 co je haldex, auto nema problem nikde sa rozbehnut, ani na snehu ani na klzkom v kopci.
Torsen je v pohode, ale ak si pozries youtube, tak zistis aku ma nevyhodu, a nemyslim tie videa kde driftuju... ale jeho konstrukciu, aj ked je to situacia teoreticka co v reali nastat skoro nemoze... inak si myslim ze je to lepsie ako haldex, lebo v nom nemas co zodrat
bmw X super, rozbieha sa to tiez uzasne sedi to dobre...
ale do vsetkeho ti keca elektronika
kedze sme z podobneho kraja, mavam tiez podobne problemy, kupil som land cruiser a mam pokoj (len ty nechces take velke) a dosiel som k jednej veci, je jedno aku mas 4x4 pokial chodis po ceste ci mimo, vzdy je to len o gumach... kazda 4kolka funguje dobre, pokial sa o nu starali/staras
trvacnejsi je system kde su mechanicke diferaky bez lamiel a najlepsie su tie kde je uzavierka, s tym uz sa da dostat daleko aj v hlbokom snehu kym nesadnesna brucho, no na klasickej ceste ti uplne staci otvoreny diferak a dobre gumy
ak chces dobru cestnu 4kolku chod do subaruu niektorych mas aj moznosti samosvorov a aj redukcie...
v praci vidim ake poziadavky maju niektore automobilky a od VW by som starsie auto ako 3 roky a 60 tkm nekupoval
jararak napísal:ide mi o to, ze po zhliadnuti videa kde sa ta salaputa od audi nedostala z 3 valcekov som zacal rozmyslat ako to ma vlastne e46/53 kedze dovtedy ma to nejak netrapilo. samozrejme hocijaky system 4x4 je lepsi nez 1x4 ktory prakticky mame. ak by sme polozili e46/e53 na 3 valceky, asi by z toho nezliezla nie?