ja som zacal pozorovat posledne tyzdne pomerne caste problemy v oblasti chrbta aj svalov a tak nejak empauericky som si pozorovanim urcil diagnozu, na takej vedeckej urovni ako si kokotleba naordinoval kolozvarsku s vodkou a bromhexinom, ze je to sposobene tym, ze sedim za stolom vykruteny dolava, a to odkedy som kupil pre uw monitor ten klbovy drziak a nemal som ho kde uchytit inak ako na najvzdialenejsej strane stola, proste nesedel som spravne. Napravo som mal ten maly notebook displej z lenova, ktory som ale pouzival len na teams alebo na pozeranie videa. Tak reku ten siroky necham hore naklopeny a ten bude sluzit na video alebo ak treba nejaky excel riesit, a dam si maly monitor rovno pred seba, ziadne otacanie dolava doprava, a bude to aj na hry, kedze to lenovo 16" je sice super, 165hz, 500nits, ale je to male a realne som to na hry pouzival asi 3 dni.
Tak volba padla na toto
https://www.alza.sk/245-dell-s2522hg-d6548531.htm a po par dnoch zatial velka spokojnost.
Ako jediny monitor uz by som FHD nezvladol, tam urcite aj pri tejto velkosti 1440p, ale na web a hry, mega. Obzvlast ked si clovek musi kompenzovat low-end gpu, tam kde ta 3060 mobilna na uw1440p isla 80fps teraz dava na fhd 140-160fps.
Celkom zvlastne je, ze tejto serie dell gaming len tento najmensi ma 240hz a ips a gsync, ostatne maju len ten gsync compatible ci co, VA a 140 ci 160 ci kolko refresh.
Uz realne vyskusanie 165hz proti 75hz bol celkom zazitok, ani nie pri hrach ako skor pri obycajnom scrollovani textu pri beznej praci, browseni, ale 240 je fakt mega, tam aj 165 vyzera o generaciu starsi tech.
Beaver's seal of approval 9/10