aj napriek tomu, ze classic mal "komfortnu vybavu", ktoru predsa len vanilla nemala, aj tak som jednoducho bol prilis rozmaznany, zvyknuty na milion flight pointov, dung finder atd. asi do levelu 13 som paladina vylevelil prve 2 tyzdne ked pustili classic a potom som sa na to vykaslal. jedine co ma naozaj lakalo bolo zazit molten core, full 40man raid, to je asi jeden z mojich najoblubenejsich raidov, prvy, ktory som dal solo v cata s hunterom, ked som chodil farmit materialy na legendary kladivo, aby som zistil asi az tak ked som bol v polovici, ze ho na huntera ani neequionem koli achievementu

. tak som utopil 50k goldu len na to, aby som to vycraftil a odlozil do banky.
ale ten samotny raid ma nemotivoval k tomu, aby som classic nalevelil az na 60. ja som zacal hrat az v cata, FL a DS boli popici raidy, a moj najoblubenejsi expansion bola panda, vtedy som to hral ako seriozny nolifer, ako som zvlada chodit do roboty a existovat mi dodnes nie je jasne, ale niekedy vtedy sa to aj posralo, ku koncu pandy, ked uz nevedeli co robit, tak prisli s timeless isle, ktory mal rovno v nazve, ze je to len picovina, 0% content, len cisty greed farm. Aj cely ten koncept "rariek" bol nachuja, neviem co je rare na tom, ked spawnuje kazdych 10 minut, a s lepsim gearom to das dole solo. casy, ked si preletel do ulduaru este aj pocas cata a pandy, a ludia tam kempovali na rarku, ktora spawnuje raz za 30 dni priemerne boli tiez extrem, ale koncept uplne obratili a bol rovnako napicu. draenor som podobne ako shadowlands kupil, a po tyzdni prestal hrat, aj ked asi nebol zly, ked vysiel Legion som vydrzal hrat asi rok s Demon Hunterom, dovtedy som hraval prakticky len s hunterom, a chcel som vyskusat aj melee, lebo huntera uplne dojebali vtedy. a BFA som zacal hrat s magom, to ma tiez dost bavilo, ale vobec som neraidoval, ani cez LFR, kedze lepsi gear sa dal ziskat aj inak pre tych, co nechodia normal/hc raidy. ale warfronty a assaulty boli taky celkom OK daily grind, lepsie ako dokola nahanat tie iste daily questy, kedze tam bola ista davka random kombinacii a mozost vyberu. fajne je aj to, ze ako tak fixli AH a ekonomiku, spojenim realmov, lebo ked som zacal hrat v 2010 na dentargu, tak to jednak bol ultra maly server, asi len 15000 hracov, a 90% horda. realne v AH vtedy byvalo smiesne cislo, ze 2000 listnutych aukcii, na horde 30000. dnes je bezne pol miliona. bolo lahke zarobit goldy vtedy, ale frustrujuce bolo to, ze si tam nic nekupil, jak za socializmu v priore, nehrozilo kupit nejaky gear, ani len craft materialy, proste nic, ked si skoncil na malom realme, bol si nahraty, nehovoriac o tom, ze ked na serveri bolo 90% hordy, a hral si na pvp realme, tak si bol mrtvy kazdych 5 sekund.
teraz ked si chces kupit za 100k nejakeho mounta, tka ti staci dva vecery chytat ryby a predat na AH

. som vcera 10 minut zakempil pri nejakom potoku spinavom, chytil asi 30 ryb a na AH isli po 96g/kus, predane do minuty. to samozrejme padne tak na 15-20 kus do mesiaca ked ludia dolevelia profesie, ale prakticky vsetko, co chces rychlo kupit a nechces farmit dnes na AH kupis, co je niekedy na skodu, ze zlenivies, ked to nemas hned, tak sa ti nechce za tym farmit, ale zasa hra, ktoru s prestavkami hras 10 rokov, niektori 16 ci 17 ci ako dlho je vonku, len malokto vydrzi byt hardcore hrac od zaciatku cely cas.
no ale som zvedavy na ten cyberpunk, snad po sklamani z watch dogs si napravim chut.