Streda, 18. Novembra 2020, 08:11
aeron je jeden kus nepohodlnej predrazenej stolice, v nemeckom office sme ich mali, neznasal som na tom sediet. nech som si to nastavil akokolvek, mal som pocit, ze z nej padam dopredu, a celkovo, overhype. Sedaval som na 40 eurovej stolicke zo zasadacky radsej.
rovnako neseda a ci tie chujoviny na pohyblivom klbe, co sa pozabudnes, ze nesedis na pevnom, nahnes sa dolava nieco si zobrat zo stola, zrazu dostanes tu sekundovu paniku, ze sa ti straca zem pod nohami (ritou), tak urobis kontru, tak ta to odpruzi ze sa pomaly katapultujes spod stola, koleno si jebnes o nohu stola, a potom tam taky vystresovany, dobity sedis a ani nevies ako sa volas.Mal som kolegu ergo freaka, takze sme za tie roky vyskusali vsetky mozne stolicky, stoly, podlozky na nohy, vertikalne mysi a stojany na monitory, sedet na fit loptach, uz ked vymyslal s kokotinou ze stacionarny bicykel s pracovnou doskou som ho musel zastavit. Treba sediet na kvalitnej stolicke, nie na kvalitnej nestolicke ani ergostolicke ani dvoch bungee lanach uviazanych zo stropu jak na hojdacke ani klacat, ani klukovat nad notebookom, a treba sa z tej stolicky postavit kazdu hodinu a ist sa prejst aspon 100 metrov, preto treba fajcit, tym ze ides na cigu robis nieco pre svoje zdravie! vraj sa staci aj ponatahovat pri stole ale to nema ten spravny ucinok.
a pri cenach vysokovo nastavitelnych stolov netreba setrit ani na tom, dnes uz aj celkom kvalitne dvojmotoraky idu do 400 eur, ja mam doma x rokov este jednomotorovy, ale to ze trosku viac huci a ked je na jednej strane nezatazeny treba ho pri posune nadol podrzat nech neskace mi naozaj nevadi. Nepouzivam ho casto ako standing desk, ale o par centimetrov hore dolu si ho posuvam xkrat denne, vacsinu dna som oprety o stol laktami, mozno 80% casu sa neopieram chrbtom, a zmenou polohy stola ma to nuti aj chrbat drzat vystrety, stol mam pomerne vysoko, cca 85cm, bezne stoly byvaju okolo 70.