... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
pegass325
Autor témy
Auto: E34 525TDs
Kraj: Žilinský

FM Transmitter vs. lacné rádio s USB??? - VYRIEŠENÉ

Piatok, 25. Júna 2010, 18:52

Čaute. Mám v aute ešte staršie rádio s CD a už ma nebaví napalovať CD, ale zas nemám ani 150evri na nové rádio. Mal som jeden FM transmitter, asi najpredávanejší:
Obrázok. Ten som však nechtiac odpálil.
:arrow: Taká malá recenzia k tomuto transmitteru odomňa:
Nejak za ním neplačem, lebo kvalita zvuku bola dosť biedna. Jednak tomu chýbala dynamika zvuku, doladenie basov, stredov a výšok na rádiu tomu trochu pomohlo, no na CD sa to nechytalo. EQ mal aj samotný transmitter, ale to sa neoplatí púšťať. Signál to vysielalo trochu potichu, takže som musel pridať rádio, ale v tom prípade sa už v značnej miere prejavoval nekvalitný prenos signálu, charakterizovaný kvalitným šumom :), ktorý transmitter vysielal. Ďalšia možnosť bola regulácia hlasitosti priamo na transmitteri v rozsahu 0 -30. Problém v prehrávaní sa prejavoval nad hranicou cca 23-25, kedy sa začalo prejavovať ešta aj skreslenie, hlavne pri vysokých tónoch to doslova chrčalo, šušťalo. Takže to chcelo nejaký kompromis v nastavení hlasitosti. Ak by som to zhrnul, pre človeka, ktorému je jedno či je mp3 v 64kbps alebo 192kbps a je rád, že to proste hrá, tak je to použiteľný transmitter. Ale pre mierne náročného, náročného a audiofila ani nevravím je tento produkt určite nepostačujúci.

Takže momentálne som bez mp3 a rád by som s tým niečo spravil, no finančné možnosti sú teraz pre mňa dosť obmedzené, takže som rozmýšľal nad kvalitnejším FM transmitterom, alebo lacnejším rádiom s USB.

Našiel som nasledujúci transmitter:
transmitter.JPG
transmitter.JPG (28.64 KiB) 9605 zobrazení

Cena: 28EUR
Viac info na: http://www.autovybava.sk/fm-digital-tra ... -p-27.html
Stránka výrobcu: http://www.ingodevices.net/detalle.php? ... &familia=1

Cena je kus vyššia, ale "robí dojem" kvalitnejšieho modulátora s 2GB vlastnou pamäťou, no ťažko povedať ako na tom bude s kvalitou prenosu signálu.

Mimo to som našiel autorádio s cenou o 7 eur vyššou ako cena trasmittera:
vb2000_autoradio.jpg
vb2000_autoradio.jpg (49.46 KiB) 9605 zobrazení

Cena: 35EUR
Viac info na: http://www.alarmshop.sk/autoradio-sal-v ... -1001.html
Disponuje USB vstupom pre flash pamäte, čítačkou kariet...vyzerá to tak, že nemá CD mechaniku. Výkon rádia je 4x25W, také výkonné asi aj momentálne mám, no láka ma ten nízky malý cenový rozdiel: transmitter vs. celé rádio, takže nad ním silno uvažujem. Značku SAL trochu poznám z oblasti audioakustiky (reproduktory), no čo sa týka autorádií, nič mi to nevraví. Záhadou mi je tá nízka cena.

Takže sa rozhodujem čo zobrať...ak máte nejaká užitočné info ohľadom týchto dvoch produktov, prípadne iné rady a návrhy, tak sem s nimy :smile: . Dik.
Naposledy upravil/-a pegass325 v Nedeľa, 27. Júna 2010, 21:46, upravené celkom 1 krát.
BMW E34 525TDs '92, 1,5BAR+CHIP (STN Customs)
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

------------------------------------
Obrázok

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: FM Transmitter vs. lacné rádio s USB??? (čo poradíte?)

Piatok, 25. Júna 2010, 20:33

zatial som nepocul FM transmitter ktory nepiska jak.....
cize racej radio..

BMino
Auto: modre

Piatok, 25. Júna 2010, 21:42

ja mam transmitter od suseda co ich predava a nemozem povedat zle slovo na to, hra to cisto
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

cretino
Auto: ..kombik :)

Piatok, 25. Júna 2010, 22:02

BMino napísal:
ja mam transmitter od suseda co ich predava a nemozem povedat zle slovo na to, hra to cisto

..daj znacku, pripadne link na to niekde na nete ked to je... plus orientacnu cenu ked mozes, znie to zaujimavo.. :roll:
F11 525d
E70 35d

BMino
Auto: modre

Piatok, 25. Júna 2010, 22:09

cretino napísal:

..daj znacku, pripadne link na to niekde na nete ked to je... plus orientacnu cenu ked mozes, znie to zaujimavo.. :roll:

ja som to dostal na jeziska :D
znacku ti viem povedat zajtra, lebo sa mi uz nechce ist do garaze
ale sused ma toho plno, dokonca niektore prehravaju aj mp4 videa
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

cretino

Piatok, 25. Júna 2010, 22:15

BMino napísal:

aha, chapem.. :) oki, jasne - mne by sa tiez nechcelo niekam sa teraz trepat.. :)
F11 525d
E70 35d

pegass325
Autor témy

Piatok, 25. Júna 2010, 22:28

BMino napísal:

To som aj ja zvedavý. Ano, sú rôzne transmitteri, aj s väčšími displejmi (napr. http://www.techchee.com/2009/01/04/plug ... ansmitter/), len keď človek nevie ako to hrá, kým to nevyskúša. Ako vravím, ten čo som mal ja (v prvom príspevku) bol kvalitou nič moc, hocaká iná rádiová stanica mi hrala o moc kvalitnejšie a čistejšie ako signál z transmittera.
Vrátim sa k tomu rádiu. Okrem toho SAL-u som našiel ešte SENCOR. Cenovo je na tom rovnako, no ponúka vyšší výkon (4x40W) a oproti SALu má odnímatelný panel a funkciu RDS, ktoré chýbajú modelu SAL. SAL ale zase láka vzhľadom. Cena aj tohoto rádia je pomerne nízka a to zrejme preto, že spomenuté modely neobsahujú CD mechaniku.

SENCOR:
Obrázok
http://www.etechshop.sk/autoradia/15-se ... 014mr.html

Tak rozmýšľam, či sa nevykašlať na ten transmitter a zobrať niektoré z tých rádií.... :-k
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

Obrázok

cretino

Sobota, 26. Júna 2010, 06:55

..podla mna je kvalitne radio zaklad, ale skusensoti s tymito co tu mas nemam. SAL robia celkom obstojne reproduktory za slusnu cenu (mam ich v aute), ale radia - to fakt netusim..

na tvojom mieste by som sa ale s takym rozpoctom poobzeral mozno skorej po nejakom kvalitnejsom pouzivanom radiu cez inzerat, mozno nieco takehoto typu:
http://elektro.bazos.sk/inzerat/4191274 ... VOLANT.php

..toto ber len ako vzor, nemam o nom info v akom je stave, ale za pozretie to podla mna stoji (mozno este nejaku zlavu skusit s nim poriesit.. )
F11 525d
E70 35d

OgiBMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 26. Júna 2010, 09:24

pegass325, ten link na to rádio za 35 eur. Ja som ho chcel tiež asi pred dvomi týždnami, poradil som sa o tom asi so štyrmi chalanmi a povedali že to radšej nič ako toto ked chceš troska kvalitnejsie pocuvat ako tam ten transmitter ktory sa prejavoval tak ako si popísal.

Nechcem robiť zlé meno tomu rádiu ale poradili mi v tom fakt machri a povedali proste nie, tak som si dal povedať.

pegass325
Autor témy

Sobota, 26. Júna 2010, 09:37

no ja som sa tiež radil a tiež som dostal doporučenie, že nekupovať...
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

Obrázok

nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i
Kraj: Košický

Sobota, 26. Júna 2010, 10:21

ja som mal tiez uz par transmitterov, a zatial vsetky hrali tak ze to je skor "docasne" riesenie, lebo je tam fakt tolko rusenia, ze to nie je vobec kvalitne.

Tiez som uvazoval nad tym radiom zo SAL, ale zrejme to bude cina na style Alpine, a hlavny je koncovy stupen, ked ten je ok tak viac neriesim, a budem to mat na odskusanie, ale necakam od toho vela, takisto ten Sencor. (inac neporovnaval by som ten vystupny vykon, lebo to nehra ziadnu rolu, je to skor papierova hodnota ako ozajstna)
Pripadne ten SAL viem zabezpecit za nejaku zaujimavejsiu cenu, lebo cenovo to je zas pecka a urcite lepsie ako nejaky ten transmitter.

xtreme
Auto: felda, stilo

Sobota, 26. Júna 2010, 15:49

chlape, radsej kvalitne pouzivane radio, to kupis kolo 50e, ako toto.. tiez som sa raz tak ulakomil, ked vysli autoradia na usb.. jedno z prvych hyundai, teda z prvych cenovo dostupnych.. radio som mal mesiac.. mesiac reklamacia, mesiac hralo, mesiac reklamacia.. tri krat bolo na reklamacii a dojebalo sa mi stvrty krat.. nikdy viac.. na tomto sa setrit neoplati..
teraz som pozeral inzeraty, a radsej som si kupil starsie radio, cca 2mesiace pouzivane, za 50e, ale kvalitne.. na tomto neusetris.. bud to bude mat otrasny zvuk, alebo bude stale dojebane.. nad tym sal-om som rozmyslal aj ja, ale ma to 4x25w, co je fakt malo, navyse sa bojim kvality.. a zosilovace riesit vpredu aj vzadu sa mi nechcelo..
ten pioneer co tu dal cretino vyzera paradne, keby som nemal objednane svoje tak ho isto beriem.. na aux si zapojis co budes chciet.. fakt, ser na sencor, sal atd..
.

Peter540
Auto: E34 540i
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 27. Júna 2010, 10:28

kup pioneer alebo kenwood na MP3 s USB vstupom kupiš za par korun
BMW 540iA E34
BMW 525tds E34 ex
mazda 323 BG 1.7D ex
audi 80 1.8 ex
BMW 520i E34 ex
škoda forman ex

pegass325
Autor témy

Nedeľa, 27. Júna 2010, 11:56

Tak už som to vyriešil na nejakú dobu kým nebude kvalitnejšie rádio.

Ešte sa vrátim k tým rádiám čo som tu spomínal. Tiež som sa trošku pýtal, písal som na audioweb (kto, pozná, vie či je to za web) a tiež jednému, ktorý ten SAL predával v inzeráte a dostal som tieto odpovede:
:arrow: Značka: obojí totální šrot
Kvalita zvuku: mizerná a průjemvyvolávající
Spolehlivost: velice mizerná
Výkon: taky hrozný...

Suma sumárum. Ani jedno rádio bych ti nedoporučoval. I zadarmo je to drahý. Připlať si a kup něco od renomované značky. Pioneer, Clarion a podobně. Tohle jsou akorát vyhozené prachy.

:arrow: no pravdu povediac je to shit ,,,,ale robil som v pizzerke,,,,a tam som mal radio na kazety,chcel som si kupit fm transmitter,,,ten stoji 27,,,,tak som kupil radsej radio,,radio je predsa len radio,,aj ked shitne,,,ale aspon daco lepsie ako transmitter,,,,

Takže som upustil od tých rádií, trošku som zaimprovizoval a spravil som si vlastný AUX vstup do rádia. Chcelo to kus rozobrať rádio, zistiť čo je tam za koncák, kde má vstupy, odkial idú a tak. Tak som sa dopracoval ku vstupu stereo signálu s CD mechaniky do audio processora, ten som prerušil, medzi to vložil pár súčiastok (relé na prepínanie vstupu CD/AUX, 5V stabilizátor k tomu relé, prepínač na ovládanie relé a pár káblikov) no a výsledok je na svete. Prikladám foto:
DSC01569.JPG
DPS rádia

DSC01570.JPG
Prerušenie Audio signálu z CD

DSC01573_1.jpg
doplnky :)

DSC01574.JPG
AUX vstup

DSC01575.JPG

DSC01577.JPG

DSC01578.JPG

DSC01579.JPG

No a ako to hrá? Síce to rádio, čo tam je nie je tiež žiadny objav roku a repro sú tiež nižšia trieda... no s porovnaní s transmitterom balada. Hrá to super. Trasnmitter sa môže schovať. Kedže som využil ten audio processor (stereo decoder) v rádiu, tak mi stereo vstup hrá pekne vo všetkých 4 repro. Mám to napojené na Sony Ericsson (tieto telefóny majú spravidla kvalitný zvuk) takže spokojnosť. Ako dočasné riešenie mi to určite stačí.

Takže zatiaľ dik za všetky rakcie a odporúčania:).
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

Obrázok

nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i
Kraj: Košický

Nedeľa, 27. Júna 2010, 11:58

klobuk dole, velmi sikovne riesenie ;)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 261 neregistrovaných