... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
pedritho
Autor témy
Auto: e39 523i
Kraj: Prešovský

Defekt a iné neštastia

Piatok, 18. Novembra 2011, 18:27

Caute,
chcel by som poradiť ako postupovať pri reklamácii defektu.
Včera som zašiel do jedného z Prešovských pneuservisov že mi fučí ľavé zadné koleso, defekt opravili za pár minút, fajn, paráda.
Odvtedy som urobil tri jazdy po 15km, (domov, do roboty, domov). Vystúpim z auta, smrdí spálená guma, pozriem koleso mäkké. Auto sa dovtedy správalo normálne, žiadny zvýšený hluk, žiadne plávanie.
Koleso som odmontoval a zasiel s nim do pneuservisu že reklamácia, zložili pneu a v nej za dve hrste zbrúsenej gumy + záplata. Pneumatika zničená, potrebujem novú, najlepšie pár. A tam to začalo, JA: Vaša chyba lebo ste zle opravili defekt, ONI: Vaša chyba lebo ste jazdil na sfučanej gume.
Iste, nekontrolujem pred každou jazdou tlak v pneumatikách...odteraz budem :-k
Ponúkli mi že mi spravia dobrú cenu na nový pár pneumatík. Asi to vezmem, šak čo mi iné zostáva. Lampáreň??

Ak máte podobnú skúsenosť, príjmem každú radu ako ste to riešili.

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Re: Defekt a iné neštastia

Piatok, 18. Novembra 2011, 18:36

Fuha tak to fakt neviem, mozete sa iba hadat, lebo z tohto sa ani ty nevykrutis, lebo si na tej sfuknutej gume naozaj jazdil...... ale ja som tiez dneska musel kupit 2x gumy zimne dozadu na coupe, vcera som objavil nai jednej bublinu, pitche 300 eur v pecku zasa...... im povedz ze to ale musi byt dobra zlava na nove gumy lebo ze zajdes za nejakou inspekciou (najdi na nete akou), aj tak by si mozno kupoval nove :D

kamil9
Auto: BMW i3

Piatok, 18. Novembra 2011, 19:33

Tvrdenie proti tvrdeniu... Ale vela s tym neporiesis, ked si jazdil na sfuknutej pneu a tym si ju poskodil...

bavorak30
Auto: E-30 318i M40
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 18. Novembra 2011, 19:38

pekne na tebe zarobili, tak aspon zadarmo pneuservis a tu zlavu na pneu

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Piatok, 18. Novembra 2011, 19:42

kasli na nich ..radsej im urob zlu reklamu....urcite ti spravia cenu na pneumatiku ze za tu cenu si aj ty ju kupis alebo ti zozenu kram....
E36 compact 316i           (||||)(||||)

martin c
Auto: 520 d Touring

Piatok, 18. Novembra 2011, 19:56

presne tak, to nevyhadas, guma je v prdeli, treba nove... najlepsie na to zabudnut i ked to urcite nase...., take nieco.

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 19. Novembra 2011, 14:44

ak by si im dokázal, že to pustilo práve na opravovanom mieste (čo by nemusel byť problém - na gume je predsa vidieť, kde je diera), tak by sa z toho nemuseli vykrútiť.musia niesť zodpovednosť za svoju robotu. ja by som žiadal 1 gumu zdarma resp. 2 gumy za 1/2 ceny :mrgreen:
to postrašenie obchodnou inšpekciou by tiež nemuselo byť od veci
ak by si mal záujem zaoberať sa tým, pošli mi PM a niečo vymyslíme...

fioro
Auto: 156 1,9JTD
Kraj: Košický

Sobota, 19. Novembra 2011, 19:50

nerobim v pneuservise ale ak sa nemylim tak zaplata sa dava len pri vulkanizacii pneu, najme ak je prieraz z bocnice a aj to vacsinou bez zaruky...klasicky defekt na behuni len ihlou pretiahne ten stopel a finito...len pri defekte sa mohla ta plata kus uvolnit a potom prdla...atd...
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

auto111
Kraj: Trnavský

Sobota, 19. Novembra 2011, 20:41

fioro napísal:
nerobim v pneuservise ale ak sa nemylim tak zaplata sa dava len pri vulkanizacii pneu, najme ak je prieraz z bocnice a aj to vacsinou bez zaruky...

Mylis sa ked uz ti (ako konecnemu spotrebitelovi) nejaka firma nieco opravi (vyhotovi, preda) VZDY ti musi na to dat zaruku - napr. na pracu minimalne 3 mesiace.

fioro
Auto: 156 1,9JTD
Kraj: Košický

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 01:50

to mi je jasne...tu zaplatu zvnutra som bral ze je skorsia udalost, tak sa predsa bezny defekt dnes neopravuje...
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

pedritho
Autor témy
Auto: e39 523i

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 11:50

Ďakujem za všetky odpovede. Tato bola najlepsia
kasli na nich ..radsej im urob zlu reklamu
:lol: :thumbup:

Už je to ale uzavreté, len neviem ci mam byt spokojny.
Tie pneu co som mal na zadnej naprave boli uz ajtak suce na vymenu a v servise mi ponukli micheliny PA3, so zlavou 35% plus dostal som zakaznicku kartu, ku ktorej by som sa ako bezny obcasny zakaznik nedostal - 20% na servisne prace. Kedze auto potrebujem denne a potahovat sa s nimi ktovie ako dlho sa mi nechcelo tak som to vzal. A myslim ze som s tym aj celkom spokojny.

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Pondelok, 21. Novembra 2011, 18:25

pedritho napísal:
Ďakujem za všetky odpovede. Tato bola najlepsia :lol: :thumbup:

Už je to ale uzavreté, len neviem ci mam byt spokojny.
Tie pneu co som mal na zadnej naprave boli uz ajtak suce na vymenu a v servise mi ponukli micheliny PA3, so zlavou 35% plus dostal som zakaznicku kartu, ku ktorej by som sa ako bezny obcasny zakaznik nedostal - 20% na servisne prace. Kedze auto potrebujem denne a potahovat sa s nimi ktovie ako dlho sa mi nechcelo tak som to vzal. A myslim ze som s tym aj celkom spokojny.

20 percent na servisne prace je fajn a gumy sú tiež v pohodičke takže ja na tvojom mieste spoko

minco
Auto: BMW E46 330ci
Kraj: Bratislavský

Utorok, 22. Novembra 2011, 09:04

No dôvod na hádku s pneuservisom ozaj nemáš, lebo je to tvoja vina, že si si nevšimol mäkkú gumu, ale ajtak mi nejde do hlavy, že si to necítil, si ju mal na koľko atmosféer pre boha?
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

Gorgi
Kraj: Bratislavský

Utorok, 22. Novembra 2011, 12:50

No ako sorry ,ale co tu padali nazory, ze spravit zlu reklamu atd pneuservisu ... chodim uz 4 roky s firemnymi autami na prezuvanie, a vzdy ked bol nejaky defekt, tak mi chalani povedali, ze : ,,bacha na to, je to len docasna zaplata, ze treba ratat s tym ze to nevydrzi vecne" ... to platilo u mna hlavne pri tych velkych klincoch a samoreznych sroboch v pneu ...
A zaruka na opravu defektu ? :thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 244 neregistrovaných