... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
herri13
Auto: BMW E39 528i sedan
Kraj: Banskobystrický

Re: Chomovy nastrek na plast

Nedeľa, 30. Januára 2011, 19:29

Presne toto som riesil a ja, parabolu okolo cociek. Nastriekal som to sprayom - chromovym efektom a bolo to strieborne, svetla sice svietili ale slabo. Intenzita odrazu bola slaba a videl som ledva pred seba.
Ak ich mas vypadane musis pozhanat nove, inak sa to neda.
A naozaj netusim akym sposobom to robia vyrobcovia svetiel alebo ako tu kolega pisal ladviniek.
Zbytocne sa budes do toho pustat a investovat. Vlastna skusenost. Ale drzat to drzi, len som daval pod to zaklad na plasty.
E39 528i Cosmoschwarz metalic - ex
E36 325i Brokatrot Metallic - ex
E36 318i Diamantschwarz Metallic - ex

crumar
Auto: 528i
Kraj: Žilinský

Pondelok, 31. Januára 2011, 00:24

Plastove automobilove diely sa pred chromovanim galvanicky pokovuju, inak to nie je mozne pochromovat.

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 31. Januára 2011, 07:46

crumar napísal:
Plastove automobilove diely sa pred chromovanim galvanicky pokovuju, inak to nie je mozne pochromovat.

Presne toto som mal na mysli =D>
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 31. Januára 2011, 11:47

Raz som to riešil,ked som chcel niečo robit do auta a som si rozmyslel,kov sa galvanizuje(pokovenie,pochromovanie) a plasty sa daju tiež,ale to sa strieka špecialne, dá sa aj to ale je to drahe jak svina......))))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Pondelok, 31. Januára 2011, 13:41

Maco napísal:

Sam neveris tomu co si teraz napisal :D Takze podla teba sa plast neda pochromovat :D aha :D hmmmm, a napriklad chromove ladvinky su co ? :D Nastriekane ? :D :D :D :D :D

ale verim a stojim si za tym, uz si videl aby bol bezny plast vodivy? ja nie, tzn.ze galvanicke pochromovanie nieje mozne, iba chemicke, na samotny plast to nepojde nijako, totiz je to izolant...
http://www.youtube.com/watch?v=y9mh6t0I ... re=related takto nejako si predstavujem chromovanie aj plastovych suciastok ktore sa pouzivaju v automobilovom priemysle, len samozrejme to nerobi clovek, ale stroj. vidis tu niekde elektrolyzu???
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

Maco

Pondelok, 31. Januára 2011, 15:22

dasto napísal:
ale verim a stojim si za tym, uz si videl aby bol bezny plast vodivy? ja nie, tzn.ze galvanicke pochromovanie nieje mozne, iba chemicke, na samotny plast to nepojde nijako, totiz je to izolant...
http://www.youtube.com/watch?v=y9mh6t0I ... re=related takto nejako si predstavujem chromovanie aj plastovych suciastok ktore sa pouzivaju v automobilovom priemysle, len samozrejme to nerobi clovek, ale stroj. vidis tu niekde elektrolyzu???

its not a paint :) its chemicals

Plasty sa daju tiez pokovovat a potom pochromovat, to co si ty pisal bolo striekanie farbou a to sa neda, dam ti otazku, brusil si uz niekedy nejaky pochromovany plast? napr ladvinky ? P240 25ks min. jedna ladvinka, bruska na 6ke a prach z toho na vokol a taka polhodka roboty minimalne :)
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

dasto

Pondelok, 31. Januára 2011, 19:33

Maco napísal:

its not a paint :) its chemicals

Plasty sa daju tiez pokovovat a potom pochromovat, to co si ty pisal bolo striekanie farbou a to sa neda, dam ti otazku, brusil si uz niekedy nejaky pochromovany plast? napr ladvinky ? P240 25ks min. jedna ladvinka, bruska na 6ke a prach z toho na vokol a taka polhodka roboty minimalne :)

strasne chcem vidiet pokoveny plast, prosim ta zozen ho a nafot sem, ale nie taky obycajne striekany, napr zinkovym sprayom, ale taky, co bude aj vodivy... a bude to na nom drzat... inac keby si pouzil ruky a brusil si to s vodou, stacil by ti jeden brusny papier a prach by nebol vsade okolo...

jetzt?
ex E36 coupe 320i

Maco

Pondelok, 31. Januára 2011, 20:25

dasto napísal:
strasne chcem vidiet pokoveny plast, prosim ta zozen ho a nafot sem, ale nie taky obycajne striekany, napr zinkovym sprayom, ale taky, co bude aj vodivy... a bude to na nom drzat... inac keby si pouzil ruky a brusil si to s vodou, stacil by ti jeden brusny papier a prach by nebol vsade okolo...

Vodnym smirglom obrusit pochromovany plast :D iiiiiiha ty uz mas asi z ruk protezy :D kukol by so msa ako by si to obrusil vodnym smirglom na plast :D To je jedno je to uz dost OT a coraz viac sa zacinam smiat takze este raz k otazke, sprejom nie :D
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

dasto

Utorok, 1. Februára 2011, 10:06

Maco napísal:

Vodnym smirglom obrusit pochromovany plast :D iiiiiiha ty uz mas asi z ruk protezy :D kukol by so msa ako by si to obrusil vodnym smirglom na plast :D To je jedno je to uz dost OT a coraz viac sa zacinam smiat takze este raz k otazke, sprejom nie :D

ak chce dosiahnut ten efekt tak je to jedina moznost. uz si zohnal ten pokoveny plast? please :bmwball:
Naposledy upravil/-a dasto v Utorok, 1. Februára 2011, 10:26, upravené celkom 1 krát.

jetzt?
ex E36 coupe 320i

Jannci
Auto: MB

Utorok, 1. Februára 2011, 10:23

POKOVOVANIE PLASTOV
SurTec 835
Chemický nikel pre pokovovanie plastov, osvedčený bezprúdový, vysoko stabilný alkalický niklovací proces, pracuje i pri relatívne nízkych teplotách a v širokom pásme teplôt, rýchle vylučovanie rovnomerných, dobre vodivých vrstiev niklu, špeciálne pre predupravené plasty a iné nevodivé materiály.

SurTec 960
Kvapalné, kyseline chrómovej odolné zmáčadlo pre morenie ABS. Tvorí jemnú penu na hladine kúpeľa, ktorá zabraňuje tvorbe aerosólov kyseliny chrómovej. Zlepšuje zmáčavosť a tím i morenie, už v nízkej koncentrácii znižuje povrchové napätie i spotrebu oxidu chrómového.

SurTec 965
Kvapalné redukčné činidlo pre pokovovanie plastov. Prísada pre redukciu chrómu(VI) po morení kyselinou chrómovou (SurTec 960) a dvojitom oplachu. Je možné použiť samotné alebo v zmesi s kyselinou chlorovodíkovou alebo sírovou.

SurTec 966
Aktivátor s Pd/Sn koloidom; vytvára vodivé zárodky na galvanotechnickom plaste s nízkymi prevádzkovými náklady, vynikajúca stabilita a účinnosť: 1 liter je možné použiť až na 1200 m2 plochy.

SurTec 969
Urýchľovač pre aktiváciu paládia pri pokovovaní plastov, obsahuje kyslú soľ s fluoridom, urýchľuje vylučovanie v následnom kúpeli chemického niklu a chráni ho pred zanesením Pd/Sn katalyzátoru.

miraso
Autor témy
Auto: BMW E46 320D

Utorok, 1. Februára 2011, 14:39

no mne teraz prisli nove blinkre a tam je z vonkajsej strany jasne vidiet, ze odrazova chromova cast je striekana, pretoze je tam taky prechod presne ako ked striekas (jemny poprasok na okrajoch), ak by to namacali, tak ten prechod nie je taky plynuly, ale je to seknute.

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 1. Februára 2011, 14:45

mate niekto nejaky kontakt kde by vedeli repasovat parabolu svetla? na ceskom klube som videl take nieco, ale na slovensku by sa mi to lubilo ovela viac.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

dasto

Utorok, 1. Februára 2011, 16:36

jararak napísal:
mate niekto nejaky kontakt kde by vedeli repasovat parabolu svetla? na ceskom klube som videl take nieco, ale na slovensku by sa mi to lubilo ovela viac.

niekde v TT kraji zinkuju, ten zinok by sa dal lestit, len neviem ci by to dosiahlo podobny efekt ako chrom

jetzt?
ex E36 coupe 320i

dasto

Utorok, 1. Februára 2011, 16:37

jararak napísal:

niekde v TT kraji zinkuju, ten zinok by sa dal lestit, len neviem ci by to dosiahlo podobny efekt ako chrom

jetzt?
ex E36 coupe 320i

ice.blade

Utorok, 1. Februára 2011, 16:43

jararak napísal:

neviem ci sa to oplati davat repasovat... chalan z KE si pytal 70 eur za kus... ked si zratam ze do 200 dolarov by ma vysli FXR tak by som repas neriesil

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 245 neregistrovaných