Teda Vám poviem, že som bol kedysi škodovkár a nedal som na ne dopustiť. Ale rokmi prišlo vytriezvenie, najmä keď som nakoniec štyri roky vlastnil ich vlajkovú loď Superba (kupoval som fungl nové auto). Najazdil som 125 tkm a tak rozheganú káru by som teda viac nechcel. Interiér hlučný, najmä prenikanie zvuku motora a to som kvôli kvalitnému audiu dal vytlmiť komplet celú podlahu Dynamaxom. Lacné plasty, nekomfortné a úzke sedačky. Všetko vŕzgalo a hrkotalo. Motor TDI 2l, 1x odišlo turbo pri 60 tkm, celkom známy neduh týchto motorov, spotreba okolo 6 l, celkom OK , výkon po chiptuningu ( žiadna garážová úprava ale Sportmotor Praha ) tiež celkom ušiel, tuším 130 KW.
Lenže po štyroch rokoch som bol z toho auta doslova znechutený. Vyskúšal som Passata detto, len v krajšom balení.
Po BMW som nejako nepozeral ( čo zrejme bola chyba ), kým ma náhoda nepriviedla k E60 - zánovnej predvádzačke 2,5l atmo benzín, ktorá voňala novotou. Výbava aj v porovnaní s predch. Superbom síce social edition, ale ako som absolvoval skúšobnú jazdu, nebolo cesty späť

Komfort, ticho, pohodlie ... Týka sa to aj prístupu v servise (aj keď spústa ľudí nadáva, ale asi nemali Škodovky tam Vás majú úplne v prdeli )
Dnes mám F10, ktorá má síce len chrochtavý 4 hrniec, ale hluk v kabíne je v porovnaní so Superbom "nebe a dudy", a porovnávať 8 st. automat s DSG sa ani nedá

Výkon BMW zvýšený origo Power Performance kit na 147 kW, takže celkom v pohode aj na tak veľké a ťažké auto, výbava tiež. ( Aj keď si hovorím že snád' budúce BMW bude opäť 6 hrnček, hlavne pri ranných štartoch

)
Ale aby som to zhrnul a poradil Piklerovi : NIKDY SI NEKUPUJ ŠKODU, keď môžeš mať BMW hoci aj za cenu slabšej výbavy !!!