... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
salat
Autor témy
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

BMW Rescue card

Streda, 22. Januára 2014, 12:38

Internetom bezi tema o tom ze Mercedes a ine automobilky zacinaju do aut lepit QR kody ktore obsahuju link na takzvanu Rescue Card (Rettungskarte). Ta obsahuje informacie pre hasicov a zachranne zlozky o polohe baterie, airbagov, zasobnikov plynu ci info o miestach kde je mozne prestrihnut karoseriu v pripade vyprostovania.

Tieto karty ma samozrejme aj BMW a najdete ich na: https://oss.bmw.de/carEmergencyServiceC ... hod=create

Mozete si ich vytlacit, ci ak sa Vam chce, link na ne hodit do QR kodu a nalepit si ho na viecko nadrze ci B stlpik, aby si s tym v pripade potreby mohli zachranari pomoct.

EDIT: este pridavam celko zaujimave materialy a info
Zachranarsky manual pre BMW: https://oss.bmw.de/rettungsleitfaden/en ... W_Mini.pdf
Link na organizaciu co za tym celym stoji (su tam linky aj pre ostatne automobilky):
http://www.rescuesheet.info/index.html
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Re: BMW Rescue card

Streda, 22. Januára 2014, 14:15

Podľa toho prvého linku má F10 úplne inde RJ airbagov než F11, čo sa mi zdá byť prinajmenšom podivné.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

voMacK
Auto: G31 540i

Streda, 22. Januára 2014, 14:16

mexican napísal:
Podľa toho prvého linku má F10 úplne inde RJ airbagov než F11, čo sa mi zdá byť prinajmenšom podivné.

Ty mas obe baterie v strede jak ja, alebo naboku?
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

mexican
Auto: modré géčko

Streda, 22. Januára 2014, 19:10

mám ich v strede. Však sme to onehdá na našich plečkách porovnávali.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

tomas20
Auto: f31 320xd

Nedeľa, 26. Januára 2014, 15:20

nechcem urazit nasich zachranarov, ale podla mna bude mizive percento tych co vedia, co je QR kod a to nehovorim, ze by to pouzivat mali :-s

salat
Autor témy

Nedeľa, 26. Januára 2014, 22:09

tak si to vytlac a hod za slnecnu clonu nad vodicom, tam je navrhovane miesto pre jej umiestnenie v kazdom aute...

a zachranarov si asi urazil, poznam par a ver tomu ze vedia co je to QR kod. Od nich som aj tuto info pocul... tak len tolko.
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

msc
Auto: E90
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 26. Januára 2014, 23:27

aky vyznam ma ta karta za slnecnou clonou, ked podla nej maju strihat auto napr? este ten QR kod je celkom dobry napad.

inak, samozrejme, zaujimava tema, tym nechcem namietat.

salat
Autor témy

Pondelok, 27. Januára 2014, 11:36

na stranke rescuesheet.info pisu, ze miesto za slnecnou clonou bolo zvolene lebo :
- ma ho kazde auto na rovnakom mieste
- cez rozbite okna sa tam zvonka vzdy lahko dostanu
- vodic je (takmer :) ) vzdy pritomny v aute a zachranari sa na jeho miesto tak vzdy pokusaju dostat. (narozdiel od kufra ci podobne)
- V pripade ze ste pri zmysloch, viete karticku podat zachranarom iste lahsie, ako keby bola v kastliku ci inde.
- Pri crash testoch bolo preukazane ze v drvivej vacsine pripadov je tato zona neporusena, lahko dostupna a clona bez problemov odklopitlena (utrhnutena) narozdiel od roznych suflickov, skriniek ci podobne.

ak sa niekto zamysla aky je zmysel toho celeho, skuste si len predstavit kolko aut dnes existuje. Kazda automobilka ma mierne odlisne zvyklosti. Nikto umiestnuje naloz/bombicku na hlavovy airbag za stpok, niekto pod strechu. (kolko by asi trvalo zachranarom najst a odpojit baterku v E90 ci F11? Kde by ju asi hladali?) Ak nemate stastie na zachranara co podobne auto uz strihal, moze sa lahko stat ze noznicami cvakne prave neexplodovanu bombicku a schyta to on, rovnako ako vy v aute. Mimo toho, vraj je niekedy problem pri vystrihovani, ze stare hydraulicke noznice si nevedia poradit s autami s velmi pevnymi karoseriami ci stlpikmy plnenymi penovym hlinikom (obcas nas pripad, BMWckari). Preto potrebuju vediet kde strihat, kde je ram oslabeny.
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

Pežot

Pondelok, 27. Januára 2014, 11:51

Už sa mi stalo, že prišiel hasič a pýtal sa ma, kde má BMW baterku.

bruno75

Pondelok, 27. Januára 2014, 20:24

Určite je to dobrý nápad, nepochybujem, že záchranári vedia ( mali by vedieť ) čo je to QR kód, ale pochybujem, že keď majú ísť strihať auto, v ktorom kričí, krváca a možno zomiera človek, vytiahnu notebook alebo tablet a idú snímať QR kód... :? Ja by som radšej použil papierovu verziu :thumbup:
Salat :thumbup: vďaka za skvelý tip =D>

fritolko
Auto: X3 E83
Kraj: Žilinský

Pondelok, 27. Januára 2014, 20:44

Nasnimaju QR - kod automaticky sa to posle na dispecing a z dispecingu ich budu podla toho navigovat. Moj dohad, ma to len tak napadlo, ked spomenul ze nebudu predsa pobehovat s notebookom alebo tabletom.

A ma niekto znameho zchranara nech sa skusi spytat :thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 226 neregistrovaných