... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
majro
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský

Re: bezpečnostná kamera

Utorok, 27. Marca 2012, 22:20

TibiKE napísal:
v texase funguje stary farmarsky zakon.... tam ho mozes aj odstrelit za urcitych okolnosti

sa mi zda, ze pokial ti vstupi na tvoj pozemok tak ho mozes zastrelit, ale to sa mi zda, ze este nieco za tym bude.. ale aj kebyze neni tak by som to bral :thumbup:
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

Simpson
Kraj: Košický

Utorok, 27. Marca 2012, 22:23

Driver67
Auto: E53 2.0iS (iks5)
Kraj: Trnavský

Utorok, 27. Marca 2012, 23:07

skús auto neparkovať v dome aspon tyzden, daj ho niekam par ulic dalej.
potom auto zaparkuj pred dom, lahni\sadni si dozadu ak máš tmavé folie.
priprav si nejaky kaser, teleskop, ...

tá zlosť na to, že mi nejaky pako poskodzuje auto by ma donutila tam sediet par hodin :D
Chcem uz konecne auto, do ktoreho sa leje servo olej a nemat namiesto svetlometov lampy na petrolej

Ahmed
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Streda, 28. Marca 2012, 07:42

chlapci ten zakon je postaveny tak ze mozete pouzit len primeranu ochranu, cize ak on ide s holymi rukami tak primerane su len hole ruky, uz palica by bola klasifikovana ako neprimerana obrana.
Speed means freedom of the soul.

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Streda, 28. Marca 2012, 07:46

No dobre, ale čo ak je útočník 150kg prasa a obranca má 40kg aj s teniskami? Potom sú stále ruky primeraná obrana?
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

depressman
Auto: BMW E39 530i

Streda, 28. Marca 2012, 07:58

chalani aj ked ide proti vam z holými rukami, môžeš použiť zbraň, len ho nesmieš zastrelit....
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

mexican
Auto: modré géčko

Streda, 28. Marca 2012, 08:01

Ja si práve myslím, že zastreliť je väčšinou lepšie ako iba postreliť.
Hajzlík to poväčšine celé potom otočí a urobí zo seba obeť, prípadne si nájde svedkov, ktorí mu dosvedčia, že ten kto strielal zaútočil ako prvý.
Na druhej strane, keď útočníka zastrelím, tak bude existovať iba jedna verzia - moja.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Ahmed
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Streda, 28. Marca 2012, 08:21

mexican napísal:
No dobre, ale čo ak je útočník 150kg prasa a obranca má 40kg aj s teniskami? Potom sú stále ruky primeraná obrana?

obrana ma byt primerana utoku, cize ak on ma 150kg a ja 40kg tak samozrejme musis pouzit nejake vybavenie aby to bolo rovnocenne :twisted:
Speed means freedom of the soul.

Cosmo
Auto: E53

Streda, 28. Marca 2012, 10:47

Čo sa týka obmedzenia osobnej slobody, tak sa treba kuknúť do trestného poriadku, je to zákon č. 301/2005 Z.z. Zvlášť odsek 2. Inak sú tu popísané dobré hovadiny kedy koho môžeš zastreliť, zbiť a neviem čo ešte, to sa nedá ani čítať :? . Inak bramborak ak vieš kto ti poškodzuje auto, tak prečo si to s ním nevybavíš medzi 4 očami? Aký je tam problém?

§ 85
Zadržanie a obmedzenie osobnej slobody podozrivej osoby

(1) Osobu podozrivú zo spáchania trestného činu môže policajt zadržať, ak je tu niektorý z dôvodov väzby podľa § 71 ods. 1 alebo ak ide o podozrivú osobu podľa § 204 ods. 1, aj keď proti nej doteraz nebolo vznesené obvinenie. Na zadržanie je potrebný predchádzajúci súhlas prokurátora. Bez takého súhlasu možno zadržanie vykonať, len ak vec neznesie odklad a súhlas vopred nemožno dosiahnuť, najmä ak bola taká osoba pristihnutá pri trestnom čine alebo zastihnutá na úteku.

(2) Osobnú slobodu osoby, ktorá bola pristihnutá pri trestnom čine alebo bezprostredne po ňom, môže obmedziť ktokoľvek, ak je to potrebné na zistenie jej totožnosti, zabránenie úteku, zabezpečenie dôkazov alebo na zabránenie ďalšiemu páchaniu trestnej činnosti. Je však povinný takú osobu bezodkladne odovzdať útvaru Policajného zboru, útvaru Vojenskej polície alebo útvaru Colnej správy.

(3) Policajt, ktorý zadržanie vykonal alebo ktorému bola odovzdaná zaistená osoba podľa osobitného zákona alebo odovzdaná osoba pristihnutá pri trestnom čine podľa odseku 2, bezodkladne oznámi vykonané zadržanie prokurátorovi a spíše o ňom zápisnicu, v ktorej označí miesto, čas zadržania alebo prevzatia takej osoby a bližšie okolnosti zadržania, ako aj jeho podstatné dôvody a uvedie osobné údaje zadržanej osoby. Rovnopis zápisnice doručí bezodkladne prokurátorovi.

(4) Policajt, ktorý zadržanie vykonal alebo ktorému bola odovzdaná zaistená osoba podľa osobitného zákona alebo odovzdaná osoba pristihnutá pri trestnom čine podľa odseku 2, takú osobu bezodkladne oboznámi s dôvodmi zadržania a vypočuje ju; v prípade, že podozrenie nebude naďalej dôvodné alebo dôvody zadržania z inej príčiny odpadnú, prepustí ju písomným opatrením ihneď na slobodu. Ak zadržanú osobu neprepustí na slobodu, vznesie jej obvinenie a vypočuje ju. Po jej výsluchu odovzdá spis prokurátorovi, aby ten mohol prípadne podať návrh na vzatie do väzby alebo na postup podľa § 204 ods. 1. Policajt alebo prokurátor postupujú pri tom tak, aby zadržanú osobu bolo možné odovzdať súdu najneskôr do 48 hodín od jej zadržania alebo zaistenia podľa osobitného zákona alebo prevzatia podľa odseku 2, inak musí byť zadržaná osoba prepustená na slobodu písomným príkazom prokurátora s primeraným odôvodnením.
Zadržanú osobu môže prepustiť na slobodu so súhlasom prokurátora písomným príkazom s primeraným odôvodnením aj policajt.

(5) Ustanovenia § 34, § 121 až 124 sa primerane použijú aj vtedy, ak je zadržaná osoba vypočúvaná v čase, keď proti nej ešte nebolo vznesené obvinenie.

(6) Zadržaná osoba má právo zvoliť si obhajcu a radiť sa s ním už v priebehu zadržania bez prítomnosti tretej osoby; má právo požadovať, aby obhajca bol prítomný pri jej výsluchu podľa odseku 4, ibaže je obhajca v lehote uvedenej v odseku 4 nedosiahnuteľný.

bramborak
Autor témy
Auto: e91 "07

Streda, 28. Marca 2012, 12:32

lebo ten dotyčný pochadza z rodiny, a byva v nasom dome, to je najvacsi problem.
:|
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Streda, 28. Marca 2012, 19:01

neviem kolko mas rokov, ale co tak sa osamostatnit.. vyriesis tym myslim ten najhlavnejsi problem ;)

bramborak
Autor témy
Auto: e91 "07

Streda, 28. Marca 2012, 20:48

vysokoskolak sa moc neosamostatni zatial :D som na tom dost dobre este ze mam take auto,ake mam a ze som schopny to uzivit a uservisovat.
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

TibiKE
Auto: BMW 330dA

Štvrtok, 29. Marca 2012, 09:17

..........Podle amerických zákonů, které ctí pravidlo "můj dům, můj hrad" jednala Sarah správně......... krasne len skoda ze to nefunguje aj u nas

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 258 neregistrovaných