... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Ritchey
Autor témy
Auto: BMW 530d
Kraj: Trenčiansky

auto bez prednych spz

Utorok, 1. Septembra 2009, 17:28

hladal som ale nejak som nenasiel tuto temu,

takze ake postihy mozu byt za jazdenie na aute bez prednej SPZ, neda sa na to nejak vyhovorit ze nejaka vyhlaska ze je potrebna iba zadna a ze som hu doma asi stratil ze slabo drzi? nechcem si kazit predny M5 naraznik :D

Obrázok
BMW E39 530dA 142kw M/p-black (Born in Dingolfing 07/05/2002) (adopted in 2009)

Stew
Kraj: Bratislavský

Re: auto bez prednych spz

Utorok, 1. Septembra 2009, 18:19

daš zapisat do TP nepotrebuje prednu ŠPZ :)
BMW e28 520i ex :'(

BMW e34 525td ex :'((

BMW e39 525tds ex :'(((

BMW e46 320i

Sodap
Auto: e91 / 2.0D
Kraj: Nitriansky

Utorok, 1. Septembra 2009, 18:25

Stew napísal:
daš zapisat do TP nepotrebuje prednu ŠPZ :)

po precitani tej vety mam pocit jak keby to bola malina a u nas bezna vec...no asi to tak nebude, hm ?

5. E91 320d
4. E39 530d - EX (skvelé auto)
3. E46 328i -> 220hp/300nm - EX (užili sme si)
2. Renault Laguna 2 GT - EX (ufff.....)
1. Opel Calibra 2.0 - EX (prvá)

"Šťastie nezávisí od peňazí.. Ale aj tak sa ľahšie plače v limuzíne než v autobuse..."
BMW song

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 1. Septembra 2009, 19:03

Určite nie......mám to priavo z dopravného....pokuta,pokuta a zase len pokuta.....žiadna vynimka,pytal som sa,lebo som to videl na par športakoch,povedal,že to je na vlastne triko......dokonca,ani tie malé značky,proste nič čo nieje povolené Ministerstvom....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

ice.blade

Utorok, 1. Septembra 2009, 19:45

ja som pocul ze sa da vybavit nalepka ako znacka... neviem ci je to blbost neinformuval som sa o tom dalej... a taktiez som par aut z nalepkou ako znackou videl jazdit... hlavne sportove kabria ktore nemali prisposobeny predny naraznik na znacku

Maco594
Auto: E91, E30
Kraj: Žilinský

Utorok, 1. Septembra 2009, 20:21

Myslim že ani nálepka nie je povolená možno ak bude ten istý rozmer čo klasika...ale pochybujem... každopádne s nálepkou neprejdete stk (za normálnych podmienok :D )

pepo286

Utorok, 1. Septembra 2009, 20:37

tabulky treba mat pripevnene obe, ak si ich dostal dve ...

citujem zakon ... "Držiteľ vozidla je povinný vydanú tabuľku s evidenčným číslom bezodkladne pripevniť na vozidlo. Tabuľka s evidenčným číslom nesmie byť pripevnená spôsobom, ktorý narušuje jej celistvosť a znemožňuje jej čitateľnosť alebo identifikáciu. Ak boli vozidlu vydané dve tabuľky s evidenčným číslom, držiteľ vozidla je povinný bezodkladne pripevniť na vozidlo obe tabuľky."

tu sa tiez pise toto ...

"Vzory tabuliek s evidenčným číslom, ich rozmery, miesto upevnenia na vozidle, vyhotovenie, označenie okresov uvádzaných na tabuľkách s evidenčným číslom a okruh vozidiel, ktorým možno vydať príslušné tabuľky s evidenčným číslom, ustanoví všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá ministerstvo vnútra."

... ale neviem najst ten pravny predpis MV ... :(
E46 320D Touring 100kW (2001)

lupo
Kraj: Žilinský

Utorok, 1. Septembra 2009, 21:31

cize ked si do zadneho drziaku pripevnim dve znacky, tak mi mozu fukat? :mrgreen: :mrgreen:

(treba hladat, v starej vyhlaske bolo dokonca aj presne napisane ako daleko a kde maju byt znacky)
955 CT-S

Pežot

Utorok, 1. Septembra 2009, 21:48

pepo je tam popísané, že musí byť v strede alebo naľavo (alfa) a minimálne od zeme a maximálne a tak ...

Môžeš povedať, že práve ti zlomili pred tescom značku a drbnúť si zlomený držiak a značku do kufra :lol: :lol: :lol:
Ale zas, zaručiť ti, že policajt nebude kokot je ťažké :-k

ice.blade

Utorok, 1. Septembra 2009, 21:55

je pravda ze bez znacky moze cakat castejsie kontroly... mame odpadla na aute predna znacka (jemny tukez pri parkovani) a behom cesty domov mala rososo :)

Pežot

Utorok, 1. Septembra 2009, 21:56

150 euro tuším :-k

Cosmo
Auto: E53

Utorok, 1. Septembra 2009, 22:06

Zbytocne to puta pozornost, a ked uz nic ine, tak ti spravi policajnu STK namieste. Ked tak ti bude SVOPku vypisovat hodinu a pol atď...

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Utorok, 1. Septembra 2009, 22:09

na motorky začali dávať zas tie veľké billboardy a tiež s tým nevie nikto nič urobiť a tam sa to teda fakt väčšinou nedá umiestniť

ma už serú tie značky, v amerike stačí jedna vzadu a hotovo, asi sa tam presťahujem, kde sú lacné pozemky? asi v novom mexiku čo? :-k

Pežot

Utorok, 1. Septembra 2009, 22:24

Čo ja viem ... pome radšej do bolívie :-k

Tam si založíš plantáž koky a zarobíš hneď :-k :lol: :lol: :lol:

Ale tie značky, to je hrôza ... ani sa nedivím, keď ich motorkáry dávajú o 90° otočené :lol: :lol: :lol:

Cosmo
Auto: E53

Utorok, 1. Septembra 2009, 23:21

To s motorkami je pravda, tazko umiestnit nejak esteticky tu ŠPZ, nebolo to najstastnejsie riesenie. Treba prihlasit R1 ako skuter a bude aj mala znacka :). Ale zas vela motorkarov uz predtym bud nemalo spz, alebo ju malo umiestnenu proti predpisom, necitatelne. Najlepsie bolo ked sme stretli enduristu a mal spz v bunde, vraj aby ju nestratil. Len skoda ze nato doplatia skor ty nevinny a slusny motorkari, ci vodici.

Ale ked som skusal googlit o tej prednej SPZ, tak mi vyhodilo : Pri čiernej Corvete so zakrytými prednými svetlami vzrástla po namontovaní prednej ŠPZ šanca zamerať jej rýchlosť až štvornásobne :lol:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 241 neregistrovaných