... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
winter
Auto: G05 X5 45e
Kraj: Nitriansky

Re: auto bez prednych spz

Streda, 2. Septembra 2009, 14:45

alfi666 napísal:

vobec nie ;) ... auto musi splnat predpisy toho statu do ktoreho vojde ;) ... cize cisto teoreticky, cesi mozu byt radi, ze ked pridu stymi zatmavenymi prednymi sklami na slovensko, ze im to nasi policajti nestrhaju ;)

uz si pocul o Viedenskom dohovore?
G05 X5 45e
ex F20, 120dA
ex E46, 318i

Pežot

Streda, 2. Septembra 2009, 14:50

alfi666 napísal:

vobec nie ;) ... auto musi splnat predpisy toho statu do ktoreho vojde ;) ... cize cisto teoreticky, cesi mozu byt radi, ze ked pridu stymi zatmavenymi prednymi sklami na slovensko, ze im to nasi policajti nestrhaju ;)

To je zaujímavé, takže potom Packa tvrdí jedno a zákon (a hlavne aký) druhé? :shock:

Remmy
Auto: E36 BMW 320i Cabrio
Kraj: Bratislavský

Piatok, 15. Júla 2011, 10:44

No ja jazdim s SPZ za prednim oknom lebodsa mi zlomil ramik uz asi pol roka. Ale teraz akurat idem menit naraznik za Mko a nechcem tam ani ten ramik. tam dufam ze ma buzerovat nebudu. Uvidim co spravia ked tam nebude uz ani ramik. Zatial sa ma len pokazde opytali ze kde mam SPZ tak som im ju ukazal ze ju mam za oknom a dalej to neriesili. Necham sa prekvapit.
BMW E36 320i Cabrio :-)
Bratislavsky Motorizovany Wagabund

MT-SPEEDY
Auto: ex E36 318i Touring
Kraj: Žilinský

Piatok, 15. Júla 2011, 10:56

Remmy napísal:
No ja jazdim s SPZ za prednim oknom lebodsa mi zlomil ramik uz asi pol roka. Ale teraz akurat idem menit naraznik za Mko a nechcem tam ani ten ramik. tam dufam ze ma buzerovat nebudu. Uvidim co spravia ked tam nebude uz ani ramik. Zatial sa ma len pokazde opytali ze kde mam SPZ tak som im ju ukazal ze ju mam za oknom a dalej to neriesili. Necham sa prekvapit.

Ja som daval nove predne eMko, znacka bola na mriezke pred chladicom. Tie plastove cudliky to nevydrzali a teraz sa mriezka aj so znackou vozia vzadu. Parkrat som siel okolo hliadky a nic. Tak im to hadam vydrzi aj nadalej...

auto111
Kraj: Trnavský

Piatok, 15. Júla 2011, 12:15

znacku vo forme plastovej tabulky si moze kupit hocikto - mala by byt o dost tensia nez bezna kovova a aj o dost viac elasticka (vhodne na oble predne narazniky).
Akurat ak si dobre pamatam je fajne draha - drahsia nez ECV s vlastnym textom (tato stoji 360Eur).

Este je alternativa dat si vyrobit duplikat ECV z plastu kus za 182 Eur.

Link:

http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-1

M1R3C
Auto: BMW E39 540i ///M
Kraj: Trnavský

Piatok, 15. Júla 2011, 15:23

A čo toto toto nevyzá byť ako zlá alternatíva :roll: :wink:
Motto: Radšej žiť krátko a mať balhobyt, ako žiť dlho a splácať cudzí byt.
BMW e39 540i ///M
BMW e39 530da ///M -EX
BMW e38 740iL -EX
SUV (non BMW) -EX
Bmw e38 740ia -EX
Bmw e38 740iL - EX
Bmw e38 735iL-EX

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Utorok, 29. Novembra 2011, 15:15

no ja som uz dojazdil bez prednej spz.. som ju mal za sklom, lebo som teraz nemal cas ju tam dopredu natmelit.. odbocujem na pumpu, aby som natankoval, a oproti hliadka.. uplne si na mna pockali, uz som si vravel ze je to v pici a som siel, zaparkoval, zaparkovali vedla.. ze kde reku mam prednu spz, ja ze za sklom, lebo som tukol, a odpadla :D a ze ci viem kolko to stoji, ja ze nie, ze prvy krat ma policia zastavila(nacase uz :D ) a ze 150e.. kukam ze a sak teraz som na pumpe, akurat nejaku pasku idem kupit aby som to tam ako tak nejak dal.. ze tu vam to na pockanie spravim.. povedal mi, ze mam na vyber tri moznosti, ze na mieste pokutu, sek, alebo ze nejake spisanie na DI, a oni si ma potom zavolaju.. tak som spisal formular, napisal dovod, ze po tukese odpadavala znacka, tak som ju dal dole a siel na pupmu kupit nejaku alternativnu vec, co mi ju bude drzat.. neviem, ci budem moct potom povedat, ze stopli ma na pumpe(aby to viac bolo doverihodne potom pri vysvetlovani), ale tak stopli, len napisali len ulicu.. tak som zvedavy jak sa to vybavi.. do 30 dni sa mi maju ozvat.. tak budu asi vesele vianoce pre mna :D..

co by ste mi odporucili im povedat tam ? nechcel som moc vystrkovat tym policajtom rozky hned no.. ale tiez kokot mi to nemusel dat

myslite, ze by mi pomohlo, kebyze tam zacnem, ze som bez pokut a tak dalej ? dufam, ze aspon tu pokutu daju nizsiu..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Utorok, 29. Novembra 2011, 15:47

Ak sa nemylim, ak je auto nesposonile na prevadzku a ty vies pri tom ako ta policia zastavi vadu na mieste odstranit, nebudu ta pokutovat. Ja som tak mal folie na oknach a nemal som karticky od nich a stale ked ma zastavili, dali mi dve moznosti: bud zaplatim pokutu alebo ich strhnem. Ked som povedal ze strhnem, tak ma poslali prec s varovanim, ale nic som nikdy netrhal. Ale keby som musel davam dole a pokutu mi nedaju. Rovnako by to malo byt s cimkolvek co vies odstranit na mieste...

§4 - povinnosti vodica

(5) Ak vodič počas jazdy zistí, že vozidlo, náklad alebo upevnenie nákladu nespĺňajú ustanovené podmienky, je povinný chybu odstrániť na mieste. Ak to nemôže urobiť, smie v jazde pokračovať primeranou rýchlosťou len do najbližšieho miesta, kde možno chybu odstrániť; pritom musí urobiť také opatrenia, aby sa počas jazdy na takéto miesto neohrozila bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a aby sa nepoškodila cesta.
Naposledy upravil/-a kosti123 v Utorok, 29. Novembra 2011, 15:57, upravené celkom 1 krát.

hyde21

Utorok, 29. Novembra 2011, 15:53

No tak zjavne si na tej pumpe nenatrafil na hliadku ale na prirodny ukaz - dvaja zivi, chodiaci a dychajuci ANALI v policajnych oblekoch. Ked uz ste boli na pumpe a ty si im povedal ze si chces kupit ramik alebo pasku a oni aj napriek tomu ti chceli POMAHAT A CHRANIT TA nezmyselnou 150e pokutou, k tomu uz niet co dodat. Ja napr tie predne ramiky SPZ menim celkom casto, tam kde byvam parkujem 99% casu pozdlzne a zhruba raz za 2 mesiace do mna nejaky primitiv nacuva tak ze predny ramik sa stane nepouzitelny, vzdy potom automaticky davam SPZ za celne sklo kym nekupim na najblizsej pumpe nahradny ramik. Po tvojej skusenosti ale normalne zvazujem ze najblizsie ked sa mi to stane budem musiet niekoho telefonicky poverit aby mi doviezol novy ramik, pripadne pojdem na pumpu peso alebo MHD :thumbup:

majro

Utorok, 29. Novembra 2011, 17:25

tak ja som bol kus paf, a dufam som, ze mi to neda, sak lebo fakt jak kkt uplny.. prvykrat ma zastavia a hned pokuta 150e ? a potom ked som sa ich pytal, ze na tom dopravon inspektorate sa to bude dat nejak vyhovorit, aby som nemal pokutu ? oni ze to tam uvidia.. a tak pojdem s tym, co napisal kosti123.. len ma teraz sere ze som tam neuviedol ze na pumpe na chytili.. do poslednej chvile som myslel, ze to neda, ale tak dal jebko.. uz len plut po nich budem z okna.. som zvedavy jak sa to vyriesi, ale podla mna moc spekulovat sa na tom dopravnom nebude dat.. snad prihliadnu na vzornu minulost moju ohladom jazdenia :P ale tak ci tak skusim to tam povedat, ze proste som bol na pupme, a este som vravel ze kludne teraz mozem ist kupit pasku.. oni mi nic nepovedali ze fajn tak to opravte.. :( osral som sa kus
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Utorok, 29. Novembra 2011, 17:25

povies, ze si tukol, alebo ta tukli na parkovisku a ze ti padla a nos ju kufri
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

majro

Utorok, 29. Novembra 2011, 17:52

nalepit ju nalepim to neni problem, len ide o to ako z toho celeho vykluckovat ak sa vobec da
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Utorok, 29. Novembra 2011, 22:04

kazdopadne sa stoho vykrucaj, tvrd ze si zastavil na mieste kde sa da zavada odstranit... a navyse mozes spochybnit ich tvrdenie, ze si znacku nemal, nakolko urcite nemaju dvokaz otom ze znacka na aute v case riesiena nebola, (bola za oknom, v ruke... atd) tvrdenie ze my sme dvaja (policajti) a vydeli sme to.. tak im argumentuj ze toto tvrdenie je na sude spochybnitelne pre zaujatost svetka... nepisane pravidlo v judikature sa spomina na jedneho aspon traja svedkovia, ako pises boli dvaja..

inak ja mam poistenie v D.A.S.a keby ma na pupme takto otravovali ani sa snimi viac nebavim a du ruky im strcim telefon, kde mam pravneho zastupcu a mozu kludne debatovat snim :-" a verim ze na DI by sa to ani nedostalo.
Neviem ci je to niekde presne v ustave, ale kezdy ma pravo na pravneho zastupcu a v tomto pripade by to bol agent s DASu
Nechcem tvrdit ze bude vedeit vsetko a zakrutit im krky rovno cez telefon ale aspon tie chodiace anale skludnia hormony a EGO si budu honit doma a nie na mne :mrgreen:
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

majro

Streda, 30. Novembra 2011, 00:01

a nechcel som ich drazdit, v podstate videl to len jeden, druhy kukal na zadnu spz z auta :P bolo to moje prve zastanevie s policajtami po dvoch rokoch, tak som bol kus vyhukany.. a oni to jaksik asi vyuzili a nedalo sa moc co skusat.. pristupoval tak, ze ja som stale bol v tom ze mi da napomenutie alebo nieco take, ale nie urcite ze pokutu.. nieze by si overili, ze som bez pokut(zahadne :D) a ze toto je prvy nejaky priestupok a dali by dohovor.. jeb rovno 150 chcu.. neviem no, na tom pohovore si myslim, ze ak by neboli debili, tak by mi to mohli nejak prekusnut, ale bojim sa, ze tam vynimky nedavaju.. tak ako no, ja som povedal, ze tukes a este som aj ukazal naraznik ze je kus odrapeny z jedneho srobu na boku(mojou sikovnostou a vysokym obrubnikom :evil: ) a idem akurat z miesta nehody, a on ze no hej.. tak mozem potom povedat, ze este aj on to dosvedcil, a vlastne ze akurat som isiel kupovat pasku na to, a to bolo nudzove riesenie ta spz za oknom.. ale vravim, povedal som to, ze namieste to dam dokopy, a on nic.. uz eln sa ma pytal, ze ci hotovost alebo sek, alebo na DI.. som myslel, ze to DI mi ponukal, ako moznost sa vyhnut pokute v dobrom duchu.. hovno :D len nikde neni napisane ze na pumpe ma chytili co bude podla mna problem nejak dokazat.. ale tak snad ma pochopia tam.. uvidim co sa da robit.. pozrel som teraz zakon o cestnej premavke a nic tam nejak neni, iba ten odsek, co napisal kosti123, a potom nieco o zadrzani technicaka, kvoli necitatelnosti spz a nieco este k tomu.. tak zas aj oni maju pravdu, len ide o to ze tu spz tam nemam z frajeriny.. a snad nejak to tam prekusnu.. zistim este nieco o tom
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 242 neregistrovaných