... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

tom6667
Kraj: Bratislavský

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Streda, 29. Apríla 2020, 20:22

asi sa zhodnime na tom že sa nezhodneme. Povieš že len Vat spraví z 399 hneď 479 ale zároveň povieš že si môžem pomoc kurzom ...no nieže môžem ale musím , lebo ta Vat ten rozdiel nerobí a ten rozdiel nebol o nič menší ani keď bolo euro 1.25...ohľadom pricingu, je bežne že firmy robia subregion pricing lebo zohľadňujú reálnu kúpnu silu, Apple ale discounty nerobí vôbec (veľmi výnimočne). Komunizmus z hľadiska cien existuje paradoxne roky práve u Apple :)

Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Streda, 29. Apríla 2020, 20:32

to je zvlastne ako si sa za pol hodinu dostal od porovnavania ceny v dolaroch bez dane a ceny v eurach s danou takou kazimirovou metodou, ze jedno cislo,d ruhe cislo, porovnajte si ich! k fiskalnej politike nadnarodnych korporacii v tichomori.

tom6667

Štvrtok, 30. Apríla 2020, 09:10

K fiškálnej politike ? Co si absolvent vysokej školy života? mám dať zabi bobra zachráň strom nech dorovnám level? Uzavrime to radšej, pointa bola že ta o 30% vyššia cena v eu nie je len VAT (čo je každému jasne), ale aj ďalšie veci ako hedging Applu voči fx volatilite a pricing politika v rámci EU kde si môžu dovoliť single flat pricing (sú okay s tým že ich market share klesá v Eu priamo úmerne s kúpnou silou krajiny). Nie všetky firmy to riešia takto v rámci Eu, tak som si dovolil povzdychnúť nad tým (a ospravedlňujem sa ak ta to podrazdilo) že škoda že Apple nato drbe lebo východná Európa je pre nich maly market - thats it.

boborjelotor

Štvrtok, 30. Apríla 2020, 09:32

ti jebe, ty si tu zacal hadzat slovnik poradcu OVB a furt si mi nevysvetlil, kde je 30% rozdiel v cene.
a furt si nevysvetlil, preco sa zameriavas na apple, ked to robia komplet vsetci, od mobilov po auta. s tym rozdiel, ze ten iphone stoji rovnako u nas ako v nemecku. samsung stoji v nemecku aj pri Ackovych rada vyrazne menej, v pojebanom mediamarkte kupis a51 za 3 stovky, u nas chcu pomaly 370 velki retaileri, Skove rady detto, 1000 eurove modely stoja po pol roku aj u velkuch channel partnerov 600, u nas 900.
cena iphonu bez dane je 399usd a 399 eur. uz ti to hovorim treti raz, tak porovnavaj dopice tieto dve cisla a kurzy, nechval sa tu fx volatilitou jak keby to bol tvoj mentalny kruhac. si si zaplatil 10 dolarov za forex skolenie aby si investoval odlozenu hypoteku alebo co. ved uz nech it nejebe.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 30. Apríla 2020, 09:42

ja tam vidim v zakladnej cene jedine rozdiel kurzu $/€, ze v US bude vysledna cena okolo 440$ a u nas 479€ je iba kvoli dani, ale niekoho to asi rozhadzalo viac ako zjazdene runflaty krissovu geometriu
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

tom6667

Štvrtok, 30. Apríla 2020, 09:49

kľudne buď aj vulgárny ale jediný komu tu jebe momentálne si ty :) hore som ti vysvetlil ten rozdiel , skús najprv aj čítať. Nakoniec si to aj sám potvrdil že v Nemecku kúpiš ten istý tamtung výrazne lacnejšie ako u nás - to je presne ten rozdiel čo som ti vysvetľoval - Apple proste kúpiš všade v rámci eu za zhruba tu istú cenu , nerozumiem kde si v tom kruhu do toho snupol fiškálnu politiku nadnárodných korporácii , či ta to naučili na univerzite svätej Alžbety alebo kde. Čo tu chceš ľuďom takouto teóriu hrnce a vysávač za 2000e predať že to je najlepšia cenu a nech nerozmýšľajú a kupujú ihneď ? Veď už maj trochu súdnosti súdruh. A Môžme sa kľudne naťahovať ďalej, its funny :)

boborjelotor

Štvrtok, 30. Apríla 2020, 09:59

ty tu places, ze ti apple nepreda telefon lacnejsie,lebo si z krajiny s nizsou kupnou silou, ale ked samsung predava telefony lacnejsie Nemcom ako Slovakom na to nepicujes, aj ked ti to nesedi do tvojej teorie, ze maju predavat lacnejsie tam, kde je nizsia kupna sila. ani s applom ti to nesedi, ze najlacnejsi v apac je v japonsku, najdrahsi v indii. tvrdil si predsa, ze apple upravuje ceny v apacu a u nas sa neda. no upravuje, ale nie tak aby to sedelo do tvojich teorii.
stale cakam na tych 30% vysvetlenych, odkial ich vykuzlis. nech ratam ako ratam ,399 eur je 366 dolarov, a nech ratam ako ratam, podla tvojej 30% matematiky by to malo byt 279 dolarov. tak cakam na opravu.

tom6667

Štvrtok, 30. Apríla 2020, 10:17

nikto okrem teba neplače, som si povzdychol - už druhýkrát ti to píšem. Ale skúsim ešte raz vysvetlit tých 30%, možno ta osvieti 30% rozdiel je vat (20%), zvyšných 10% je curreny rate a absencia regional pricingu v eu (Apple). tvojimi slovami 399 USD bez dane sa nerovná 399 EUR (ten nezmysel že 399 EUR je 366 dolárov si verím že napísal opačne len v amoku).

boborjelotor

Štvrtok, 30. Apríla 2020, 10:21

musim robit aj chyby aby si v tom nebol sam.
a este mi teda ukaz, kto si v usa kupi ten iphone za 399 usd.
#edit

tak to vyratam za teba. Joe v emerike si kupi iphone za 399, zaplati average tax 15% dan, po prepocte na eura zaplati 420 eur.
Frantisek v komunistane si ho kupi za 479, zaplati o 60 eur viac. je 420 eur 70% zo 479 eur?

tom6667

Štvrtok, 30. Apríla 2020, 10:28

no ja neviem :) tých 279 dolárov je teda odkiaľ /ako vypočítaných aby som sa necítil iba sám pomýlený ? no v USA si to samozrejme kúpia za 399 USD napríklad ti čo nakupujú v states so 0% sales tax.

tom6667

Štvrtok, 30. Apríla 2020, 10:35

Average Joe vstúpi do obchodu v Portlande vycaluje 399 USD so všetkým a ide veselo domov - end of story.

boborjelotor

Štvrtok, 30. Apríla 2020, 11:03

ano, v piatich us statoch si ho kupis bez dane, a v v skandinavskych statoch eu si aj ako fyzicka osoba kupis telefon, pocitac bez dane, dokonca aj auto si do istej casti mozes odpisat zo zakladu. sice platis income tax a odvody jak pica, a na opacnej strane si 0% sales tax uzivas tak, ze mas najvyssie property tax v usa alebo najvyssi income tax v usa, ale ked nam to nesedi do argumentu vseobecneho, podme si vytahovat individualne vynimky ;)

preto sa ta cena udava bez dane, kedze kazdy stat v us ma vlastnu a disparita je obrovska, kym v eu je to najnizsie 17 a najviac 23 a osciluje to kolo 21, a ceny sa nemozu uvadzat bez dane pre koncovych zakaznikov. takze mame cenu jendotnu.

k 30% sa priblizis ked porovnavas zdaneny telefon v eu s nezdanenym v usa, kde je to 27% rozdiel po zaratani kurzu.
zarataj si dane a hybes sa medzi 15 az 20%. ale znie to horsie ako 30% vsak

tom6667

Štvrtok, 30. Apríla 2020, 11:26

Nie, vôbec to neznie horšie, znie to presne rovnako ako som ti to písal 30% je celkový rozdiel - z toho vecsia časť sú dane a zvysok je fx a absencia lokálneho pricingu v rámci eu u Apple. 30% je rozdiel presne ako píšeš v situácii keď porovnám koncovú zákaznícku cenu v 0% sales tax v nejakom state USA s koncovou zakaznickou cenou na Slovensku napríklad. Okay beriem je to konkrétny scenár , ale ty zas zovšeobecňujes čo by mi nevadilo ale často nesprávnymi údajmi - okrem tých 279 USD omylom - nesedí proste ani 15% average tax v USA...vo vecsine štátov USA ide o symbolickú jednocifernu položku (pripadne 0%) a v žiadnom state sa nedostala na 15%, takze neviem ako ti takýto priemer sales tax v USA vôbec vyšiel.

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 30. Apríla 2020, 12:31

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 08:40, upravené celkom 1 krát.

tom6667

Štvrtok, 30. Apríla 2020, 13:04

takýto podobný graf som pozeral (s inými viac posh farbami) ale teda letné gumy som už kúpil pred mesiacom (prémiové samozrejme, žiadne takmer najazdené z bazosu alebo od pochybnej značky) tak sa snažím ušetriť 20evri na mobile lebo som neni spolojny s cenovou politikou Apple :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 227 neregistrovaných