... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
RomanC napísal:
To mas pravdu , tie auta su upne z inej kapusty . Ja len ze som bol viac spokojny z Nissanom čo sa tyka poruchovosti .
Jazdne vlastnosti som ani nechcel porovnavať .Jazdnymi vlastnostami moju E39 (M-Packet podvozok) by som porovnal do Audi A6 Avant, Mercedes E-Class T, tak medzi 1998-2003 a mozem povedat , že BMW je bezkonkurencne , co sa tyka stability , kontroly auta v rychlom prejazde zakrutami . Ale co sa tyka spolahlivosti v porovnani do Nissanu ,ktory som mal pred E39 , tak je to neporovnatelne . Do nissanu som iba tankoval a robil pravidelnu udržbu a aj po chipnuti o viac ako 50% (z 200 na 315 HP) motor bezal ako hodinky , bez jedinej potrebnej opravy .
Ale dalsie auto ,ktore by som kupoval po mojej E39 by bolo BMW 135i Coupe . Uz sa nedam nahovorit ,aby som kupil nieco vacsie , s vacsim batozinovym priestorom.
TomNR napísal:
nebudem nic vraviet, sak vies sam, ze sr vydrzi hodne bez menenia vnutornosti :)
TomNR napísal:prvy krat pocujem sr26dett... nemylis si to s rb? pokial viem, sr su 4-valce :)
edit: inak ved dobre cisla dotavali uz z fj a aj ca, takze pochybujem, ze sa potrebovali pozerat na rb
RomanC napísal:Ja som pred mojim E39 530d touring mal Nissan 200SX S14a (Silvia) s výkonom zo štandartných 200 HP na 315 HP , hmotnosťou 1265 kg a RWD - idealna drift mašina . Žiadne ESP,DSC,ASC...len vodičova prava noha . Bol som s nim spokojný viac ako s mojim terajším BMW .
Po tom ako som ho predal a rozmýšľal som ,čo kúpim ako ďalšie , prvá voľba padla na Nissan 200SX S15 Spec-R (Silvia) so seriovym výkonom 250 HP (veľmi ľahko a lacno sa dal dostať na hranicu 400HP),RWD a 1270 kg .
Nakoniec som dal prehovoriť na E39 530d Touring . Auto ktoré nebolo charakteristikou vôbec podobne Nissanu .
fOE napísal:Pani trocha odbocim, no zaujima ma vas nazor... co si myslite o Porsche, ako o znacke a ich majiteloch? Mal som niekedy v buducnosti v plane kupit E92 M3 jazdenu z nemecka, no za podobne peniaze bude v tom case k zohnaniu Carrera S facelift 2009 s 3,8L 385hp motorom... takze parametrove lepsie auto a rozhodnie viac cistokrvny sportiak ako M3, no zaroven tiez vhodny na kazdodenne jazdenie => preto som nalomeny pre Porsche, no ako mi toto hodnotili priatelia, vsetko v style "budes za snoba" atd... sice mi na tom pramalo zalezi (nieco podobne som pocuval pri kupe BMW, ze "vtom jazdia len cigani alebo snobi"), no osobne si ani niesom tohto image Porsche vedomi.
Najdete za tie prachy, (teraz sa predava za 70tis E necele dva roky jazdena) lepsie auto s cca 400hp, 4 miesta (zadne kludne "nudzove"), pohon na zadok, manual... ako je Carrera S ???
RomanC napísal:
Porsche je perfektna volba , ale ja by som sa urcite este pozrel aj na Nissan GT-R . Dokonca ja by som ho uprednostnil pred Porsche . V testoch pobil aj nepobitelne![]()
3,8l V6 Twin turbo , okolo 480 HP , okolo 580 Nm .
0-100 KM/h - priblizne 3,5 s
max 311 km/h
Auto sice nieje RWD ale AWD ,ale myslim,ze by mala byt v nom zabava ako v starsich Skylinoch,ktore tiez neboli zadne pohony ,ale vykon bol prenasany percentualne viac na zadne kolesa , do kedy zadne kolesa nestratili trakciu a potom sa viac vykonu prenieslo na predne .
Auto ma sice az cez 1700 kg ,ale v casoch ,ktore vytvoril na nurburgringu (7:26.70) , pobil auta ako su Porsche carrera GT , Porsche 911 GT2 , GT3 , Koenigsegg CCX a Koenigsegg CCR , RUF RT 12 , Mercedes-Benz SLR McLaren , Lamborghini Murcielago LP640 , Pagani Zonda S , Ferrari 599 GTB Fiorano , Ford GT , Mercedes SLS AMG , Ferrari 430 Scuderia atd .
Jedna z veci ,ktora nesedi s podmienkami ,ktore si spomenul je manualna prevodovka , Nissan ma dvojspojkovu 6 rychlostnu semi automaticku ,ale myslim ze ked prizmuris oko , tak by sa dala tato prevodovka prijat .
Auto je "štvormiestne" 2+2 s nudzovymi sedadlami vzadu .
Len tak pre zaujimavost tu davam ocenenia , ktore toto auto vyhralo :
* Top Gear Awards 2007 - Supercar of the Year 2007
* Automobile Magazine - 2009 Automobile of the Year
* Evo Magazine - Car of the Year 2008
* Edmunds.com - 2009 Edmunds' Inside Line Editors' Most Wanted Awards: Instant Classic
* Motor Trend - 2009 Motor Trend Car of the Year
* 2008 Japan's Most Advanced Technology Award
* Popular Mechanics - Automotive Excellence Awards 2008 (Design)
* Popular Science - Auto Tech Grand Award Winner
* 2009 International Car of the Year
* 2009 World Performance Car
Nasiel som velmi peknu vetu pri recenzii na GT-R v Yahoo Autos:
Buy a GT-R and you’ve made an investment for life.
Takze to by bola moja osobna volba ,keby som bol na tvojom mieste .
fOE napísal:zdar RomanC, GT-R je ultimatny stroj no vadia mi dve veci...
1) je to automat, vyborny automat, rychly automat no stale len automat... padla pod volantom a o jeden pedal menej uz pre mna nieje ono a
2) mal som moznost sa bavit s jednym stastnym majitelom GT-Rka a sam vravel ze vnom nejazdi denne, vraj je to uz "vela", to je vyhoda M3 a Porsche... da sa snimi jazdit denne a nieje to za trest (vzhladom na cesty v CR/SR)...
su to sportiaky ale este nie tak "pure" ako GT-R co je presne to co hladam. Radsej jedno trocha univerzalne auto ako zivit dve :)
A co tak BMW 135i s vykonom zvysenim na 350-370 HP ? Napriklad s chiptuning od Hartge nestratis zaruku od BMW .
Je to take nenapadne auticko , ktore s upgradom na o 50-70 bhp je rychlejsi ako M3 , uz standartny je skoro porovnatelny s M3 a za cenu 40000 az 50000 eur za nejaky dobry kus ?
fOE napísal:
nad 135i som svojho casu tiez uvazoval, no 1 coupe mi nie uplne sadlo designove (a na porsche sa to urcite nechyta) a taktiez to nieje len o vykone, ale o brzdach podvozku, samosvor atd. vtomto je Porsche odladene a upravovat takto 1ckovu radu by vyslo nakoniec mozno aj na tie iste peniaze a v takom pripade by som asi volil Porsche. Na co si este urcite pockam je 1 M Coupeto by mohlo byt to prave orechove
fOE napísal:zdar RomanC, GT-R je ultimatny stroj no vadia mi dve veci...
1) je to automat, vyborny automat, rychly automat no stale len automat... padla pod volantom a o jeden pedal menej uz pre mna nieje ono a
2) mal som moznost sa bavit s jednym stastnym majitelom GT-Rka a sam vravel ze vnom nejazdi denne, vraj je to uz "vela", to je vyhoda M3 a Porsche... da sa snimi jazdit denne a nieje to za trest (vzhladom na cesty v CR/SR)...
su to sportiaky ale este nie tak "pure" ako GT-R co je presne to co hladam. Radsej jedno trocha univerzalne auto ako zivit dve :)
lovebmw napísal:ja by som počkal na 1 M Coupé radšej :)) bude tam manuál okolo 350hp a myslím si že to bude niečo také ako E46 M3 čo sa týka ovládateľnosti atď.