Nemam sice E46ku ale snad sa môžem zapojiť do debaty.
Na mojom aute prebiehalo čipovanie takto: RJ som vybral, rozobraly sme ju a vytiahly z nej dva mikroprocesori(boli len zasunuté v držiakoch,bez letovania) tie sa potom vložili do čitačky a bolo znich všetko zkopirované a uložené do PC(podla želania to uložia aj na USB alebo CD) potom boli oba procesory uplne vymazané. zavolalo sa nemcovy do NDR

a on sa pital kolko je na aute km,ako sa jazdý (kolko km mesto a kolko mimo atd) on si podla toho vybral novú uplne inú mapu ktorú potom poslal priamo do oboch procesorov. Všetko bolo poskladané speť a išlo sa skušať. Najprv sme prešli cca 10km len tak pianko,potom sa motor odstavyl asi na 1min a po naštartovaní sa už išlo na plno. Bol som milo prekvapený auto malo citelne vyšší vykon. Na zaver mi bolo povedané že sa to ešte po cca 200km upravý do finalneho stavu. Autičko teraz ide bezvadne a môžem u 318tds len odporučiť.
Robila mi to firma BOBO-tuning a koštovalo ma to 200€ ale to som sa z majitelom poznal.Takže inač by to bolo 250€.
V prypade akejkolvek nespokojnosti mi napalia naspeť moju pôvodnu zalohovanu mapu za 0€ naspeť.