... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
miso_525d napísal:riešil som minulý rok tento istý problém. kúpil som nové auto v DE, keďže prihlasovací poplatok, resp. registračná daň na SK by ma vyšla plnú pálku (3.000,- EUR, plus poplatky za KO a prihlásenie cca do 500,- EUR), čo sa mi platiť naozaj nechcelo, tak som to urobil tak, že som si kúpil v ČR obchodnú spoločnosť (s.r.o.) a auto som zaregistroval na túto obchodnú spoločnosť, ktorej som jediným spoločníkom a konateľom.
celá sranda ma vyšla nasledovne :
1/ kúpna cena za s.r.o. : 1300,- EUR
2/ prihlasovacie poplatky, STK, EK v ČR : 250,- EUR
výhodu vidím v tom, že odteraz si všetky autá idem prihlasovať do čiech na túto s.r.o.. čiže úspora bude o to väčšia. navyše, havarijné poistky a cestné dane sú v ČR nižšie ako v SR. ďalšou výhodou je to, že s objektívnou zodpovednosťou majiteľa vozidla pri priestupkovom konaní v SR mi môžu v prípade registrácie vozidla v ČR fúkať do riti...
jkk napísal:+ uctovnictvo
+ danove priznania
jkk napísal:ano easy, ked mas uctovnicku, ked nie tak to nieco stoji a sam vies, ze nie uplne maloa bez urazky ale chalan co zalozil tuto temu mi nepride ze ma uctovnicku, ak ano tak sorry...preto som to len dopisal ako dalsie nakldy s tym spojene aby si clovek nemyslel ze zalozi firmu a salama...
devil666 napísal:chalani klud :) ...ved i ja som pochopil ze to obaja myslite dobre, jkk len doplnil detail aby sme v tom mali jasnejsie
preco si kupoval nejaku spolocnost za 1300 eur? ma nejaku pridanu hodnotu? neda sa nahodou zalozit v ČR s.r.o. za 1 Kč?
ja osobne mam za sebou obchodnu akademiu takze nulove danove priznanie v klude zvladam :) ....ale pre inych to moze byt problem, hlavne ak sa s tym niekomu nechce srat, ten prechodny pobyt mi pride "bezudrzbovy"
jkk napísal:sory ak si to pochopil nejak utocneja s tebou suhlasim, je to moznost ale ako pises nie pre kazdeho...peace