... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
miso_525d
Auto: SOBI 20
Kraj: Bratislavský

Re: Ako obísť registračnú daň?

Utorok, 29. Apríla 2014, 13:57

riešil som minulý rok tento istý problém. kúpil som nové auto v DE, keďže prihlasovací poplatok, resp. registračná daň na SK by ma vyšla plnú pálku (3.000,- EUR, plus poplatky za KO a prihlásenie cca do 500,- EUR), čo sa mi platiť naozaj nechcelo, tak som to urobil tak, že som si kúpil v ČR obchodnú spoločnosť (s.r.o.) a auto som zaregistroval na túto obchodnú spoločnosť, ktorej som jediným spoločníkom a konateľom.

celá sranda ma vyšla nasledovne :

1/ kúpna cena za s.r.o. : 1300,- EUR
2/ prihlasovacie poplatky, STK, EK v ČR : 250,- EUR

výhodu vidím v tom, že odteraz si všetky autá idem prihlasovať do čiech na túto s.r.o.. čiže úspora bude o to väčšia. navyše, havarijné poistky a cestné dane sú v ČR nižšie ako v SR. ďalšou výhodou je to, že s objektívnou zodpovednosťou majiteľa vozidla pri priestupkovom konaní v SR mi môžu v prípade registrácie vozidla v ČR fúkať do riti...

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 29. Apríla 2014, 14:03

=D>

jkk
Auto: E91 330xd

Utorok, 29. Apríla 2014, 14:15

miso_525d napísal:
riešil som minulý rok tento istý problém. kúpil som nové auto v DE, keďže prihlasovací poplatok, resp. registračná daň na SK by ma vyšla plnú pálku (3.000,- EUR, plus poplatky za KO a prihlásenie cca do 500,- EUR), čo sa mi platiť naozaj nechcelo, tak som to urobil tak, že som si kúpil v ČR obchodnú spoločnosť (s.r.o.) a auto som zaregistroval na túto obchodnú spoločnosť, ktorej som jediným spoločníkom a konateľom.

celá sranda ma vyšla nasledovne :

1/ kúpna cena za s.r.o. : 1300,- EUR
2/ prihlasovacie poplatky, STK, EK v ČR : 250,- EUR

výhodu vidím v tom, že odteraz si všetky autá idem prihlasovať do čiech na túto s.r.o.. čiže úspora bude o to väčšia. navyše, havarijné poistky a cestné dane sú v ČR nižšie ako v SR. ďalšou výhodou je to, že s objektívnou zodpovednosťou majiteľa vozidla pri priestupkovom konaní v SR mi môžu v prípade registrácie vozidla v ČR fúkať do riti...

+ uctovnictvo
+ danove priznania
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

miso_525d

Utorok, 29. Apríla 2014, 14:16

velmi jednoduche, dal som to svojej uctovnicke na starost, kedze som k s.r.o. dostal datovu schranku, uctovnicka vyplna danove priznania online.

uctovne pohyby na tej firme niesu skoro ziadne, nakolko ju mam iba za tymto ucelom (prihlasenie vozidla).

easy.

jkk napísal:
+ uctovnictvo
+ danove priznania

jkk

Utorok, 29. Apríla 2014, 14:26

ano easy, ked mas uctovnicku, ked nie tak to nieco stoji a sam vies, ze nie uplne malo :wink: a bez urazky ale chalan co zalozil tuto temu mi nepride ze ma uctovnicku, ak ano tak sorry...preto som to len dopisal ako dalsie nakldy s tym spojene aby si clovek nemyslel ze zalozi firmu a salama...

miso_525d

Utorok, 29. Apríla 2014, 14:33

pozri, ja som iba pisal svoju skusenost s riesenim podobnej situacie.

je mi jasne, ze ak si chces doviezt z nemecka auto v hodnote 4-5.000 eur, riesenie ktore opisujem ja, asi nieje uplne idealne.

tak klud, prosim :wink:

jkk napísal:
ano easy, ked mas uctovnicku, ked nie tak to nieco stoji a sam vies, ze nie uplne malo :wink: a bez urazky ale chalan co zalozil tuto temu mi nepride ze ma uctovnicku, ak ano tak sorry...preto som to len dopisal ako dalsie nakldy s tym spojene aby si clovek nemyslel ze zalozi firmu a salama...

jkk

Utorok, 29. Apríla 2014, 14:45

sory ak si to pochopil nejak utocne :oops: ja s tebou suhlasim, je to moznost ale ako pises nie pre kazdeho...peace :thumbup:

devil666
Autor témy

Utorok, 29. Apríla 2014, 15:22

chalani klud :) ...ved i ja som pochopil ze to obaja myslite dobre, jkk len doplnil detail aby sme v tom mali jasnejsie

preco si kupoval nejaku spolocnost za 1300 eur? ma nejaku pridanu hodnotu? neda sa nahodou zalozit v ČR s.r.o. za 1 Kč?

ja osobne mam za sebou obchodnu akademiu takze nulove danove priznanie v klude zvladam :) ....ale pre inych to moze byt problem, hlavne ak sa s tym niekomu nechce srat, ten prechodny pobyt mi pride "bezudrzbovy"

miso_525d

Utorok, 29. Apríla 2014, 15:57

v tych 1300 eurach bol komplet prepis, vybavovacky, reg. na DPH, poplatok za sidlo na dva roky, virtualna kancelaria atd. atd.

devil666 napísal:
chalani klud :) ...ved i ja som pochopil ze to obaja myslite dobre, jkk len doplnil detail aby sme v tom mali jasnejsie

preco si kupoval nejaku spolocnost za 1300 eur? ma nejaku pridanu hodnotu? neda sa nahodou zalozit v ČR s.r.o. za 1 Kč?

ja osobne mam za sebou obchodnu akademiu takze nulove danove priznanie v klude zvladam :) ....ale pre inych to moze byt problem, hlavne ak sa s tym niekomu nechce srat, ten prechodny pobyt mi pride "bezudrzbovy"

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 29. Apríla 2014, 16:12

Asi neexistuje univerzálne riešenie pre všetkých.
Keď človek potrebuje riešiť odpisy a odpočet DPH, tak prechodný pobyt pre neho nie je riešenie.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

miso_525d

Utorok, 29. Apríla 2014, 16:16

ja som to nepochopil utocne, co si :D

vsetko ok, neboj nic. :thumbup:

jkk napísal:
sory ak si to pochopil nejak utocne :oops: ja s tebou suhlasim, je to moznost ale ako pises nie pre kazdeho...peace :thumbup:

devil666
Autor témy

Utorok, 29. Apríla 2014, 17:05

s tou objektivnou zodpovednostou ma nenapadlo, pekna vyhoda :)

kazdopadne s.r.o. je sofistikovanejsie a nakladnejsie riesenie, pre niekoho sa to oplati

riesenie s prechodnym pobytom je "pre masy", ale predsalen by ma zaujimali aj osobne skusenosti s tymto

EDIT:
az teraz som si vsimol tuto temu bmw-nakupna-poradna/ako-okabatit-registracnu-dan-t79495.html
takze s tym prechodnym pobytom to cca funguje tak, ako vsade pisete :) takzer riesenie, super

darklord
Auto: stara haraburda

Utorok, 29. Apríla 2014, 18:55

Inak odporucam ten prchodny pobyt riesit v nejakej co najvacsej prdeli mimo cizivilizaciu, z dovodu nizsieho povinneho rucenia (poistky). Je to sice na hlavu, ale vacsina poistovni ma poistne aj podla miesta "bydliska".
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

miso_525d

Streda, 30. Apríla 2014, 08:57

čo to sledujem v poslednom čase, nová móda je prihlasovať autá do maďarska... vie niekto o tom niečo?

elegant047
Auto: e39 530i

Streda, 30. Apríla 2014, 10:06

Ja mám prechodny pobyt v Čechách, ale tak ja tam naozaj bývam, nemám to len kvoli autu :smile: Chce to pevne nervi pri vybavovani, 3 týždne im trvá vyplniť obyčajny papier vo veľkosti A6. Ak sa správne pamätam tak som tam šiel so zmluvou o podnájme. Inak bacha na poistku, v čechach je povinne ručenie drahé. Na 170kW najlacnejšie oficialne bolo 9300 czk, tuším najväčšia čiastka bola 24.000 czk. Ale to bolo kvoli tomu že na mne auto nikdy nebolo auto písané, bývam v Brne a mám vek medzi 20 a 30 rokov.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 234 neregistrovaných