... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Simpson
Kraj: Košický

Re: 525d protection ožíva!

Nedeľa, 24. Júna 2012, 20:10

ale očividne je rozdiel medzi PROTECTION ÚPRAVOU = pancier, ochrana motora, a čo ja viem čo to všetko ešte obsahuje a protective glazing, čo súdim len na nejaké spešl ofóliovanie zdvojených okien
"zdvojené" pneumatiky súdim na run-flat
a celkove by to auto vážilo omnoho viac, nie len pár kíl nad sériu, čo môže robiť aj nadštandardná výbava = výhrev sedačiek, elektrické sedačky, webasto, iné disky...
a k tomu zápisu v protokole o STK som sa už vyjadril....
síce by bolo pekné mať na klube aspoň jedno BMW s úpravou Protection, ale myslím že nebude v takmer najslabšej motorizácií, veď už len logicky, úlohou obrnených áut je z prestrelky uniknúť bez ujmy na zdraví posádky, nie to, že sa nechá predbehnúť útočníkmi v superšportovej fábii 1,2HTP :mrgreen:

a keď už sme pritom, pri 2sekundách gúglenia som nenašiel ani len zmienku o inej motorizácii e39 protection než 540i :thumbup:

auto111
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 24. Júna 2012, 20:24

Simpson napísal:
ale očividne je rozdiel medzi PROTECTION ÚPRAVOU = pancier, ochrana motora, a čo ja viem čo to všetko ešte obsahuje a protective glazing, čo súdim len na nejaké spešl ofóliovanie zdvojených okien
"zdvojené" pneumatiky súdim na run-flat
a celkove by to auto vážilo omnoho viac, nie len pár kíl nad sériu, čo môže robiť aj nadštandardná výbava = výhrev sedačiek, elektrické sedačky, webasto, iné disky...
a k tomu zápisu v protokole o STK som sa už vyjadril....
síce by bolo pekné mať na klube aspoň jedno BMW s úpravou Protection, ale myslím že nebude v takmer najslabšej motorizácií, veď už len logicky, úlohou obrnených áut je z prestrelky uniknúť bez ujmy na zdraví posádky, nie to, že sa nechá predbehnúť útočníkmi v superšportovej fábii 1,2HTP :mrgreen:

K vahe napr dvier - ved "66Johny99" pise ze jeho dvere su vyrazne tazsie nez u beznych E39.

Tie skla asi nebude len ofoliovane (kukni clanok) a tie protection skla su 3x drahsie (link v mojom prispevku) nez bezne (takze to urcite nebude len nalepena folia).

Zdvojene pneu neznamena urcite runflat - obrnene auta (asi zalezi na kategorii odolnosti) maju vovnutri pneu na disku taku akoby dojazdovu gumu (co funguje aj pri zniceni pneu zbranou)

Ked si kuknes clanok o Protective glazing je tam napisane ze ten Protective balik si mohol kupi majitel na hocijaku E39. A tato ochrana je zrejme najslabsia skor je mierena na ochranu pred zlodejmi, utokmi nastrojmi (kladivami, sekerami ...) a pod.
Cize aj preto pancierovanie nemusi byt top odolne a teda aj VELMI tazke (v zmysle nejake tazke kovove platy vo dverach a pod).

palzo
Auto: Dedova Lada

Nedeľa, 24. Júna 2012, 20:33

matyson napísal:
:thumbup: spravne,tie okna nemaju nič spoločne s nepriestrelnosťou.Su to len dvojite skla na odhlučnenie,nič ine!!!

Neprestrelne ucite niesu.. ale su odolne napriklad voci lietajucim tehlam :D
Jack Daniels + Coca Cola :)

palzo
Auto: Dedova Lada

Nedeľa, 24. Júna 2012, 20:39

mas taketo okna ?

Obrázok
Jack Daniels + Coca Cola :)

Simpson

Nedeľa, 24. Júna 2012, 20:51

keďže vidím že rozumné argumenty nepôsobia:
http://www.ultimatespecs.com/car-specs/ ... 9-5-Series
toto by mal byť zoznam všetkých druhov e39tok
pozornejšie povahy si všimnú že PROTECTION je len v motorizácii 540i, ešte pozornejšie povahy si všimli značný rozdiel nielen vo význame, ale dokonca aj v skladbe slov PROTECTION a PROTECTIVE
nehovorím že 66johny66 má zdvojené sklá, nech má aj protective glaze, keď má skutočne aspoň tie protective okná, poteším jeho srdiečko, jeho e39tka sa aspoň trochu odlišuje od ostatných na trhu, no protection to rozhodne nie je
pokiaľ vo vin-ku nemá o protection ani zmienku (čo nemá), môže mu ktokoľvek hovoriť čo chce, ale treba sa zmieriť s tým že to protection nie je...
tak to dopadá keď v polovici inzerátov na autobazar.eu je všetko:
1)M3 tuning paket
2)špecyal brutal tjuning uprava
3)extravíkon-pretáčajú sa kolesá na mieste
4)ful víbava
na palzove prianie :mrgreen: :
5) yndividuál víbava-víhrjevané čelné sklo, 6xreproduktor, všetko v elektrike okrem okien, sedačiek a šíbra, manuálna klimatizácija

nechcel som nikoho uraziť, no niekedy je potrebné sa pozrieť triezvo na realitu a neveriť hneď všetkému čo niekto niekde počul / (a keďže sme na slovensku) tomu čo je napísané v protokole z STK :mrgreen:
na odľahčenie :D
Obrázok

auto111

Nedeľa, 24. Júna 2012, 21:03

Ake argumenty neposobia :D ?

Ved som dal linky kde to (protective a protection) jasne rozlisujem.

Ale je dobre ze po mojom 2 prispevku si nielen ty uznal existenciu takych skiel.

Simpson

Nedeľa, 24. Júna 2012, 21:09

auto111 napísal:
Ake argumenty neposobia :D ?

Ved som dal linky kde to (protective a protection) jasne rozlisujem.

Ale je dobre ze po mojom 2 prispevku si nielen ty uznal existenciu takych skiel.

existenciu týchto skiel nepopieram, síce som ich v reále ešte nevidel ale kľudne :thumbup: bmw malo milióny prvkov výbavy, montovali tam hocičo keď si si to zaplatil :)
taktisto si rozdiel medzi týmito sklami plne uvedomujem, ale musíš si aj ty uvedomiť už len taký elementárny rozdiel medzi slovami PROTECTION a PROTECTIVE, tie protective sklá budú o niečo pevnejšie ako zdvojené "izolačné" sklá, ale určite nemajú na protection....
mne sa len proste nezdá že by na slovensku bolo superunikátne, jediné na svete 525d s protection úpravou a ktoré by sa predávalo za pár tisíc, bez toho aby to malo zapísané vo VINku, prípadne by malo nejaký certifikát o úpravách

auto111

Nedeľa, 24. Júna 2012, 21:13

V pohode , ja tiez netvrdim ze auto od 66Johny99 ma na 1000% protective glazing - len sme prisli na to ze take nieco existuje.

Ja si rozdiel medzi tymi pojmami uvedomujem (preto som dal tie linky) mozno (ak vobec) sa mi smyklo jedno slovicko (velmi zla noteboova klavesnica :mrgreen: )

Simpson

Nedeľa, 24. Júna 2012, 21:20

no uvidíme, nech majiteľ nafotí a budeme múdrejší :thumbup:
ten tvoje "noteboo" rovno vyhoď, prípadne prestaň nad notebookom jesť :mrgreen:

Lukynko
Auto: E34 2.5TDs-ko :)

Utorok, 26. Júna 2012, 20:31

Ak si nahodou nessi isty ci mas to auto opancierovane, chod za niekym kto ma strelnu zbran (22LR,7,62TT,38Spec...) A nech ti streli do auta a uvidis sam...tak si budes najistejsi.

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Júna 2012, 07:46

Lukynko napísal:
Ak si nahodou nessi isty ci mas to auto opancierovane, chod za niekym kto ma strelnu zbran (22LR,7,62TT,38Spec...) A nech ti streli do auta a uvidis sam...tak si budes najistejsi.

Kurwa, jaky dobry test. Asi pojdem vyskusat svoje airbagy na najblizsom strome, kedze po tych rokoch si nie som uplne isty, ci este funguju :lol:
Potom moze behat aj s gulkou zachytenou v skle, pokial by nahodou boli priestreluvzdorne a bude velky cavo mafian, po ktorom na kazdom rohu strielaju :lol:

Tu si pozrite, ako vyzeraju skla protection...
http://www.bmwarchiv.de/foto/1567-146-bmw-540i-protection-sicherheits-scheibe.html
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

auto111

Streda, 27. Júna 2012, 10:14

Pelo:

Ale ved 66Johny99 urcite nema 540iP s nepriestrelnymi sklami.

Ma beznu E39 s balikom Protective-glazing (alebo ako to nazvat) ktory si mohol objednat kazdy majitel E39.

Simpson

Streda, 27. Júna 2012, 13:51

ani za to glazing by som nedal ruku do ohňa :D
proste ultrasupermegaobyč zdvojené okná (neviem presný názov)

Pežot

Streda, 27. Júna 2012, 18:13

Vy si tu nad tým ešte stále honíte? :lol:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 239 neregistrovaných