... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
UKPoistky
Auto: E39 528i AT
Kraj: Žilinský

Re: sportovy vzduchovy filter K&N

Pondelok, 29. Augusta 2011, 07:44

... skor videl nakolko s tym dost casto robim...

a ako presne nameras 50ml? ja som videl x pripadov ze bol filter az premoceny od oleja a ten olej rozoziera v vahu neviem ako ty ale ja som ich uz menil a cistil vela a nie len na BMW...

ano aj papierove byvaju impregnovane ale od vyroby kde je minimum oleja a papierovy ma nizsiu priepustnost vzduchu atd...

no to si ma zabil... je tu jeden detail ze tie filtre Nesmu schnut na priamom slnku...
si viem predstavit ako ho asi cistis...

neviem aku cistiacu sadu mas no mne cistic KN355ml vystaci tak na 2 dobre umytia- olej my vzdy ostane
umyva sa to ze sa filter necha odmocit a nie ze sa to drhne kartacom...

Si predstav ze vzduch od Fiaam stoji 6,5e , M filter 7,52 a to su bezne a nie velkoobchodne ceny...
ano napr bosch stoji 18e
no opat ta sklamem no ziaden prevratny rozdiel medzi nimi nie je...

ale ja sa tomu nerozumiem sak uz iba 7rokov sa venujem autam tak co asi by som o tom mohol vediet...

Toto je forum a sa snazim niekomu vysvetlit ze ten bavlneny filter je mu zbytocny/meral som ho na brzde a nic to neprida/
ale ak je niekto silou mocou presvedceny ze sa mylim tak nech urobi ako uzna za vhodne...

a uz to nejdem rozoberat dohlupa dalej bo ma to iba vycerpava :-"
Tibor...

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 29. Augusta 2011, 08:04

tak tak, mozem dosvedcit. Kupil som auto a zo skusenosti s benzinakmi, po par tisic km som kupil K&N filter. Kedze je to diesel, nepocitil som ale voooobec ziadnu zmenu. Jedine pri otvorenom okne clovek pocul jemny sypot/piskot pri vyssich otackach, ale vykonnostne, nic.
Ked som si ale porovnal origo vzduchovy filter s K&N a videl ten bordel co je v airboxe po 5000km, supol som tam nazad ten papierovy. Papierak ma viac lamiel ako KN, asi 2-3krat tak dlhe lamely ako KN a hlavne ma odspodu taku bielu priedusnu "penu" co zachytava velky bordel. A radsej nez pseudopocit vykonu budem mat dlhsiu zivotnost motora ;)
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 29. Augusta 2011, 12:57

Vsak jasne nech si da kazdy do auta co uzna za vhodne. Na 30d ale KN filter nesiel pre vacsi vykon. S tymto M57N 3ka neni zrovna podmotorizovana. KN filter som vzdy cistil podla oficialneho navodu, nikde neni zmienka ze nemoze byt na slnku. Nesmie sa susit fenom na vlasy ale ma vyschnut prirodzene. To ze si ho niekto preolejuje uz je fakt len jeho osobna hlupost. Je mi jasne ze pri tychto filtroch budu ludia co ich preferuju a ludia co ich odmietaju. KN predal tychto vloziek cez 10 milionov a stale sa predavaju, ak by to bolo vyslovene tak ze auta len dojebavaju zrejme by tu tento produkt uz nebol. Zaujimave ale je ze vacsina negativnych ohlasov na KN filtere je zrovna v oficialnych servisoch a u servisakov... Nik v servise ti nic ine na KN nepovie lebo nik ti ho tam umyvat nebude, kazdy ti chce predat papierovy a zauctovat si normohodiny za vymenu poonedeho vzduchoveho filtra.

basti
Autor témy
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 29. Augusta 2011, 13:29

slusna debatka sa nam tu rozbehla :bmwball: dik za tipy a nazory ale asi bude fakt naj ked to skusim na vlastne kozi :wink:

michaltt
Kraj: Košický

Utorok, 30. Augusta 2011, 21:16

mam kn filter, najazdene 3tis km, jazdim TT - PP + okresky. airbox som otvaral nedavno, ziaden bordel tam neni, nevim ci s tym chodis na huby resp. auta ktore si robil ale to ze to prepusta viac bordelu je tvoja pseudoinformacia.

co sa tyka rozdielu, mam m54 2,5 benzin, motoru sa lahsie dycha, krajsi zatah odspodu (samozrejme nic radikalne), mne osobne klesla spotreba a celkovo auto je sviznejsie kedze ako som uz pisal, bavlna pusti viac vzduchu, nie bordelu. a pochybujem ze si si dal namahu merat filter na brzde. a neni to pseudo, auto si poznam.

logicky papier je hustejsi. keby tam nebol rozdiel tak ich nevyrabaju len tak z p***viny
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Streda, 31. Augusta 2011, 00:04

Ja som mal šišku na Honde Civic a bola to katastrofa. Síce to malo ostrý zvuk, ale filter sa zasral od prachu dosť rýchlo (1 výlet na chatu po poľnej ceste) a auto stratilo na výkone (teplý neodizolovaný vzduch od motora). To by sa nemuselo stať ak dáš filter do airboxu, ale ....

Ale stačilo mi, že som sa bavil so Semtexom a ten vravel, že je to chujovina. Mal to na svojej 540i alebo 740i (nepamätám si presne, možno napíše sám ak si to tu všimne) a vravel, že taký bordel čo mu cez ten K&N nasalo do motora, že jak to zistil keď uvidel motor zvnútra, hneď ho vyhodil, motor vyčistil a fičí znovu na papierových.

Takže by som sa do toho tiež až tak nehrnul. Výrobca vie, čo tam dáva.

eko.fresh

Streda, 31. Augusta 2011, 06:51

sisky su kolotoce. Vlozka je ok. Semtex mi vravel to iste.
No neviem co mozes v motore vidiet ked tam vsetko zhori...
Ako som pisal servisak ti nikdy nic dobreho na KN nepovie.

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Streda, 31. Augusta 2011, 08:25

No, piesok imho nehorí 8)

michaltt

Streda, 31. Augusta 2011, 10:38

chefino napísal:
No, piesok imho nehorí 8)

sisku bez uprav na ochladenie by som nedava

a pochybujem ze tam mal piesok, asi si sa prepocul :mrgreen:
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

eko.fresh

Streda, 31. Augusta 2011, 13:26

Ja ti neviem, tolko haterov KN filtrov ze az. A pritom rocne sa preda 2 mil vloziek a KN je na trhu skoro 30 rokov... (u nas pochopitelne kratsie) Fakt si ludia myslia ze by KN vypustil na trh produkt ktory dojebava auta ? Vzasade su tu len 2 argumenty. 1.) dojebava vahu 2.) filtruje menej a pusta necistoty do motora.
Vahu nedojebava ak sa nepreolejuje.... Prepusta viac vzduchu a filtruje 99% toho co filtruje OEM filter.. Ano je tam to jedno 1% ale zas nebudme precitlivený... ak nebyvame v pieskovej dune 8)

michaltt

Streda, 31. Augusta 2011, 22:50

eko.fresh napísal:
Ja ti neviem, tolko haterov KN filtrov ze az. A pritom rocne sa preda 2 mil vloziek a KN je na trhu skoro 30 rokov... (u nas pochopitelne kratsie) Fakt si ludia myslia ze by KN vypustil na trh produkt ktory dojebava auta ? Vzasade su tu len 2 argumenty. 1.) dojebava vahu 2.) filtruje menej a pusta necistoty do motora.
Vahu nedojebava ak sa nepreolejuje.... Prepusta viac vzduchu a filtruje 99% toho co filtruje OEM filter.. Ano je tam to jedno 1% ale zas nebudme precitlivený... ak nebyvame v pieskovej dune 8)

:thumbup: mozno o 10 000km najdem vedla sviecky lieskove oriesky :mrgreen:
Lowered wagon - pribeh

rixo
Auto: BMW E36 323i Coupé
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 4. Marca 2012, 13:08

Čítam čítam :D Zaujímavá debata, síce som žiadnu KN šišku nemal, chcem kúpiť, preto čítam tento thread, mám len KN vložku do filtra a po 10tkm je špinavá,ale tak myslím si že to je úplne nnormálne že sa filter špiní, na to tam je.

Chcem si dať šišku hlavne kvôli zvuku (E36 323i) ale keď to už budem robiť tak chcem aby to už bolo poriadne preto mám vymyslené náporové sanie (niečo na tento štýl - http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=260964615883 , filter umiestnený v takom konuse, ktorý chcem poriadne odizolovať) no a či už to pridá alebo nie na to srať hlavne nech to upraví zvuk...

A podla toho čo čítam sa určite radím do tábora eko.fresha
E36 B330i Reborn Hellrot Coupé akt.

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d

Pondelok, 5. Marca 2012, 17:19

mal som KN sisku pekny zvuk aj zatah sa mi zdal byt zivsi.... ale liezlo mi to na nervy na dialnici :D a bola zajebana v KE kazdych 5000km... ale tak to bude asi tym ze KE sa posypuje strkom cez zimu a tak do maja-juna tam je prach s toho strku... a dalsiu polku roka je tam zase prach ale to uz neviem s coho :D ale auto bolo zasvinene do dna od umytia.

Takze som presedlal na vlozku KN ... ziaden svincik som nezaznamenal za filtrom v hadici a ani na vahe vzduchu
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

belowzero
Auto: e30 328i kupe

Štvrtok, 8. Marca 2012, 01:53

nuz ja som bol prinuteny dat sisku :D aj ked som nechcel.. :D ked ze uz sa mi tam airbox nezmesti :D
http://m.youtube.com/watch?v=kp23Us2wSU ... out=mobile

BMW e30 320i sedan EX
BMW e36 328i sedan tobagoblau EX
BMW e30 328i mtechII
BMW e46 330d touring silwer
BMW e46 330d touring 265PS 630NM

rixo
Auto: BMW E36 323i Coupé
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 18. Marca 2012, 11:02