... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

lipo
Autor témy
Kraj: Žilinský

Rady pred kupenim E46

Pondelok, 28. Marca 2011, 19:21

Zdravím som na tomto fore noví a rozmýšľam o kupe BMW E46 316i alebo 318i rv. od 2000+ chcel by som daké rady či sa vyplatie kupovat tieto auta ohladom nahradných dielov (lebo vraj niesu lacná zaležitosť ) čo je na týchto benzinakoch najdrakšie a ake prve invistície by som mal očakávať po kúpe. Bojim sa toho,že by som to kupil a stálo by mi to v garaži lebo by som nemal na pripadne opravi. za rady vopred Dakujem.

*teraz to je v správnej sekcii :)

Užívateľov profilový obrázok
zmätkar
Auto: e46 320i 110kW
Kraj: Nitriansky

Re: Rady pred kupenim E46

Pondelok, 28. Marca 2011, 19:51

Preco si sa rozhodol akurat pre 316i-318i ?
A co sa tyka suciastok stoja tolko ako aj na ine auta tejto triedy.
Inac povedane nemusis sa bat vysokych cien neni to tak ako ti to vraveli to ze to je na nezaplatenie su len myty a legendy :D

lipo
Autor témy

Pondelok, 28. Marca 2011, 19:58

tak vybral som si preto lebo z Benzinovej rady mi pridu take najlepšie Diesel moc nemusím...pac tie opravi nato su určite drakšie ako na benzin ak sa nemýlim

pac ten diesel koly tomu nie bo kamarat ma takehoto diesla
http://bmw.autoalles.sk/320-d/2,0D-2636/
a najebava len donho penazi lebo mu furt niečo odide...neviem možna to je len zla rada ale na obsah 3L Diesel by som asik nemal či pri opravach alebo poistkach
Naposledy upravil/-a lipo v Pondelok, 28. Marca 2011, 20:08, upravené celkom 1 krát.

zmätkar

Pondelok, 28. Marca 2011, 20:07

Tak v tom mas pravdu udrzba je menej narocna ako na diesel.
Ja len aby si nebol sklamany ze si kupil auto z malym vykonom.
Naposledy upravil/-a zmätkar v Pondelok, 28. Marca 2011, 20:31, upravené celkom 1 krát.

lipo
Autor témy

Pondelok, 28. Marca 2011, 20:11

zmätkar napísal:
Tak v tom mas pravdu udrzba je menej narocna ako na diesel.
Ja len aby si nebol sklamany ze si kupil auto z malim vykonom.

o ten víkon mi až tak nejde skor o vydrž motora a investiciu pre pripadne nahradne dieli...ale som furt neni rozhodnutý bo ked si kupim auto za 5-6K Euri tak nechcem hned pomesiaci don vražat dalšich 2tisic e.

zmätkar

Pondelok, 28. Marca 2011, 20:46

Ked chces aby to malo co najlepsiu vydrz tak by som ti odporucil 6valec(spokojnost istá).
A s kupou sa neponahlaj dobre si to premysli a hlavne si zober niekoho kto sa vyzná a poradi.

lipo
Autor témy

Utorok, 29. Marca 2011, 08:48

a čo sa týka nejakej najdrakšej investície ? keby mi niečo odide ? napr. poloos bo tie som tu čital,že idu po 1200e :(...

zmätkar

Utorok, 29. Marca 2011, 16:09

Tak co ti poradim asi to najlepsie je ked sa auto nekupi vobec a to bude bez investicii
Lebo neexistuje auto do coho by sa neinvestovalo.

Jurica13
Auto: BMW 323Ci E46
Kraj: Bratislavský

Utorok, 29. Marca 2011, 20:42

No dobre, podme na to...
Co sa tyka spolahlivosti a potvrdi ti to asi kazdy na klube, su najlepsie 6-valce, vydrzia naozaj dlho. Samozrejme, kazdy motor potrebuje starostlivost!!! Nekupujes nove auto, cize nebude v 100% stave, to ti musi byt hned jasne. Ceny su uplne porovnatelne s inymi znackami, jasne nejaky diel je drahsi v BMW ako napr. pri VW a naopak.
Pozri si pekne eshop Elitu alebo AutoKelly a pokukaj ceny, aby si mal obraz o pripadnych investiciach. Porovnaj si ceny medzi 316(nikdy), 318(za istych okolnosti), 323(mam ja a som spokojny)...atd. Myslim, ze to bude cenovo skoro rovnake.
Zvaz si spotrebu, ceny benzinu a obsah penazenky.....ale myslim, ze ked by si isiel do 318, tak kludne mozes zobrat nejaky 6-valec, spotreba u 6-valca mozno o liter, liter a pol vyssia, ale pocit z jazdy, zvuk, vykon je uplne niekde inde ako u 4-valca.
Dufam, ze som ti pomohol a vobec sa nemusis bat BMWčok, ci uz kupis hocijake, nebudes lutovat, lebo tieto auta, aj ked maju 10 rokov su uplne niekde inde, ako ovela novsie modely od inych znaciek ;)
Obrázok

minco
Auto: BMW E46 330ci

Streda, 30. Marca 2011, 15:44

lipo napísal:
tak vybral som si preto lebo z Benzinovej rady mi pridu take najlepšie Diesel moc nemusím...pac tie opravi nato su určite drakšie ako na benzin ak sa nemýlim

pac ten diesel koly tomu nie bo kamarat ma takehoto diesla
http://bmw.autoalles.sk/320-d/2,0D-2636/
a najebava len donho penazi lebo mu furt niečo odide...neviem možna to je len zla rada ale na obsah 3L Diesel by som asik nemal či pri opravach alebo poistkach

Tak ten 100kw nieje fakt výhra, ale ak by si mal 110 kw, tak nemáš čo riešiť, ja by som už iné auto nechcel ako dízel od BMW :D Vysoký výkon, nízka spotreba :D
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

lipo
Autor témy

Streda, 30. Marca 2011, 18:21

Jurica13 napísal:
No dobre, podme na to...
Co sa tyka spolahlivosti a potvrdi ti to asi kazdy na klube, su najlepsie 6-valce, vydrzia naozaj dlho. Samozrejme, kazdy motor potrebuje starostlivost!!! Nekupujes nove auto, cize nebude v 100% stave, to ti musi byt hned jasne. Ceny su uplne porovnatelne s inymi znackami, jasne nejaky diel je drahsi v BMW ako napr. pri VW a naopak.
Pozri si pekne eshop Elitu alebo AutoKelly a pokukaj ceny, aby si mal obraz o pripadnych investiciach. Porovnaj si ceny medzi 316(nikdy), 318(za istych okolnosti), 323(mam ja a som spokojny)...atd. Myslim, ze to bude cenovo skoro rovnake.
Zvaz si spotrebu, ceny benzinu a obsah penazenky.....ale myslim, ze ked by si isiel do 318, tak kludne mozes zobrat nejaky 6-valec, spotreba u 6-valca mozno o liter, liter a pol vyssia, ale pocit z jazdy, zvuk, vykon je uplne niekde inde ako u 4-valca.
Dufam, ze som ti pomohol a vobec sa nemusis bat BMWčok, ci uz kupis hocijake, nebudes lutovat, lebo tieto auta, aj ked maju 10 rokov su uplne niekde inde, ako ovela novsie modely od inych znaciek ;)

Dik pokukam si to hned ako bude trošku viac času...mno a jedine čo ma teraz zaraža su tie ceny Benzinu lebo čo sa deje je chore tak ma to viac a viac uklana ku dieslu len zas tu sused ma BMW od dieslu a čo tam love natrepal už tak by mohol mat 2he auto...ale tak nemusi byt každe zas take...ale chcel by som sa opytat vstreky na diezel alebo turbo to je asi rovnake cenovo u každeho však ? či je to bmw či škoda...

lipo
Autor témy

Streda, 30. Marca 2011, 18:23

minco napísal:

Tak ten 100kw nieje fakt výhra, ale ak by si mal 110 kw, tak nemáš čo riešiť, ja by som už iné auto nechcel ako dízel od BMW :D Vysoký výkon, nízka spotreba :D

a prečo nieje vyhra ? koly tahu ? alebo skor podla toho,že im tie 2litre nejak nevyšly (neviem čo je natom pravdy) a ty maš čo za BMW ? ak sa smiem spýtať

minco
Auto: BMW E46 330ci

Streda, 30. Marca 2011, 19:10

lipo napísal:

a prečo nieje vyhra ? koly tahu ? alebo skor podla toho,že im tie 2litre nejak nevyšly (neviem čo je natom pravdy) a ty maš čo za BMW ? ak sa smiem spýtať

Ja mám 320d, 110kw, ale jazdil som asi pol roka aj na 100kw, čiže viem porovnať :-)

V prvom rade 110 má lepšiu spotrebu o nejaké to decko

o ten ťah nejde, to je takmer to isté, ale určite má 110 rýchlejšiu odozvu na plyn a nepíska na nej turbo ako na 100, tam bol iný model turba, ďalej vstrekovací systém je omnoho omnoho menej poruchový, neodchádza ažtak často palivová pumpa ako v prípade 100kw verzie, tam cca ak auto malo okolo 230 - 250tis často to ruplo...

Toť k porovnaniu vozidiel :-)
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

lipo
Autor témy

Streda, 30. Marca 2011, 21:11

minco napísal:

Ja mám 320d, 110kw, ale jazdil som asi pol roka aj na 100kw, čiže viem porovnať :-)

V prvom rade 110 má lepšiu spotrebu o nejaké to decko

o ten ťah nejde, to je takmer to isté, ale určite má 110 rýchlejšiu odozvu na plyn a nepíska na nej turbo ako na 100, tam bol iný model turba, ďalej vstrekovací systém je omnoho omnoho menej poruchový, neodchádza ažtak často palivová pumpa ako v prípade 100kw verzie, tam cca ak auto malo okolo 230 - 250tis často to ruplo...

Toť k porovnaniu vozidiel :-)

no tak zmena tam je kamoš ma tu 100kw ale investicia veru slušna...ja ti neviem diesel dobra spotreba všetko ale hrozne sa bojim tych oprav bo dnes do tej nafty najebu všeličo možne...:( a vstrekovače ked odídu tak mi auto bude stat 2mesiace nadvore...tak preto vobec neviem...a u škody je to asi podobne čo ? bo vela ludi odporuča 1.9Tdi ale nwm konfort neni taky ako u BMW :)

tom1283
Auto: BMW 328i E46
Kraj: Banskobystrický

Streda, 30. Marca 2011, 21:53

lipo napísal:

no tak zmena tam je kamoš ma tu 100kw ale investicia veru slušna...ja ti neviem diesel dobra spotreba všetko ale hrozne sa bojim tych oprav bo dnes do tej nafty najebu všeličo možne...:( a vstrekovače ked odídu tak mi auto bude stat 2mesiace nadvore...tak preto vobec neviem...a u škody je to asi podobne čo ? bo vela ludi odporuča 1.9Tdi ale nwm konfort neni taky ako u BMW :)
Keď už vravíš o tej škodovke tak môj mechanik tiež vraví že Octávky 1,9 Tdi sú spoľahlivé málo poruchové vozy ale ako píšeš s BMW to rovnať nemôžeš. Ak sa bojíš spotreby tak si kúp facelift 320d 110kw, to bude pre Teba asi najlepšia volba. Keď pôjdeš pozerať auto tak hlavne s niekým kto sa do toho vyzná, aby si nekúpil nejaký vylietaný šrot a potom budeš do toho sypať love ako sused :D
BMW E46 328i
Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 V8
Škoda Octavia III 2,0 TDi

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných