... všetko o BMW ...
zmätkar napísal:Tak v tom mas pravdu udrzba je menej narocna ako na diesel.
Ja len aby si nebol sklamany ze si kupil auto z malim vykonom.
lipo napísal:tak vybral som si preto lebo z Benzinovej rady mi pridu take najlepšie Diesel moc nemusím...pac tie opravi nato su určite drakšie ako na benzin ak sa nemýlim
pac ten diesel koly tomu nie bo kamarat ma takehoto diesla
http://bmw.autoalles.sk/320-d/2,0D-2636/
a najebava len donho penazi lebo mu furt niečo odide...neviem možna to je len zla rada ale na obsah 3L Diesel by som asik nemal či pri opravach alebo poistkach
Jurica13 napísal:No dobre, podme na to...
Co sa tyka spolahlivosti a potvrdi ti to asi kazdy na klube, su najlepsie 6-valce, vydrzia naozaj dlho. Samozrejme, kazdy motor potrebuje starostlivost!!! Nekupujes nove auto, cize nebude v 100% stave, to ti musi byt hned jasne. Ceny su uplne porovnatelne s inymi znackami, jasne nejaky diel je drahsi v BMW ako napr. pri VW a naopak.
Pozri si pekne eshop Elitu alebo AutoKelly a pokukaj ceny, aby si mal obraz o pripadnych investiciach. Porovnaj si ceny medzi 316(nikdy), 318(za istych okolnosti), 323(mam ja a som spokojny)...atd. Myslim, ze to bude cenovo skoro rovnake.
Zvaz si spotrebu, ceny benzinu a obsah penazenky.....ale myslim, ze ked by si isiel do 318, tak kludne mozes zobrat nejaky 6-valec, spotreba u 6-valca mozno o liter, liter a pol vyssia, ale pocit z jazdy, zvuk, vykon je uplne niekde inde ako u 4-valca.
Dufam, ze som ti pomohol a vobec sa nemusis bat BMWčok, ci uz kupis hocijake, nebudes lutovat, lebo tieto auta, aj ked maju 10 rokov su uplne niekde inde, ako ovela novsie modely od inych znaciek
minco napísal:
Tak ten 100kw nieje fakt výhra, ale ak by si mal 110 kw, tak nemáš čo riešiť, ja by som už iné auto nechcel ako dízel od BMWVysoký výkon, nízka spotreba
lipo napísal:
a prečo nieje vyhra ? koly tahu ? alebo skor podla toho,že im tie 2litre nejak nevyšly (neviem čo je natom pravdy) a ty maš čo za BMW ? ak sa smiem spýtať
minco napísal:
Ja mám 320d, 110kw, ale jazdil som asi pol roka aj na 100kw, čiže viem porovnať :-)
V prvom rade 110 má lepšiu spotrebu o nejaké to decko
o ten ťah nejde, to je takmer to isté, ale určite má 110 rýchlejšiu odozvu na plyn a nepíska na nej turbo ako na 100, tam bol iný model turba, ďalej vstrekovací systém je omnoho omnoho menej poruchový, neodchádza ažtak často palivová pumpa ako v prípade 100kw verzie, tam cca ak auto malo okolo 230 - 250tis často to ruplo...
Toť k porovnaniu vozidiel :-)
lipo napísal:Keď už vravíš o tej škodovke tak môj mechanik tiež vraví že Octávky 1,9 Tdi sú spoľahlivé málo poruchové vozy ale ako píšeš s BMW to rovnať nemôžeš. Ak sa bojíš spotreby tak si kúp facelift 320d 110kw, to bude pre Teba asi najlepšia volba. Keď pôjdeš pozerať auto tak hlavne s niekým kto sa do toho vyzná, aby si nekúpil nejaký vylietaný šrot a potom budeš do toho sypať love ako sused
no tak zmena tam je kamoš ma tu 100kw ale investicia veru slušna...ja ti neviem diesel dobra spotreba všetko ale hrozne sa bojim tych oprav bo dnes do tej nafty najebu všeličo možne...a vstrekovače ked odídu tak mi auto bude stat 2mesiace nadvore...tak preto vobec neviem...a u škody je to asi podobne čo ? bo vela ludi odporuča 1.9Tdi ale nwm konfort neni taky ako u BMW :)