... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
minco
Auto: BMW E46 330ci
Kraj: Bratislavský

Re: Rady pred kupenim E46

Štvrtok, 31. Marca 2011, 07:13

lipo napísal:

no tak zmena tam je kamoš ma tu 100kw ale investicia veru slušna...ja ti neviem diesel dobra spotreba všetko ale hrozne sa bojim tych oprav bo dnes do tej nafty najebu všeličo možne...:( a vstrekovače ked odídu tak mi auto bude stat 2mesiace nadvore...tak preto vobec neviem...a u škody je to asi podobne čo ? bo vela ludi odporuča 1.9Tdi ale nwm konfort neni taky ako u BMW :)

Pozri sa, fakt sa nemusíš báť Dieselu, ak budeš chodiť na normálne benzín pumpy, kde majú pravidelné odbery, fakt sa ti nič nestane, len raz za čas pre istotu vymeniť palivový filter, nejaké to aditívum a si bez problémov. ja mám na svojom 230tis, mám 110kw verziu a ešte ani náznak niečoho, čo by pripomínalo opravu :-) Proste osobne si myslím, že ak kúpiš novšiu verziu tak si zahojený, to mi ver :-)))
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

lipo
Autor témy
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 31. Marca 2011, 07:18

tom1283 napísal:
Keď už vravíš o tej škodovke tak môj mechanik tiež vraví že Octávky 1,9 Tdi sú spoľahlivé málo poruchové vozy ale ako píšeš s BMW to rovnať nemôžeš. Ak sa bojíš spotreby tak si kúp facelift 320d 110kw, to bude pre Teba asi najlepšia volba. Keď pôjdeš pozerať auto tak hlavne s niekým kto sa do toho vyzná, aby si nekúpil nejaký vylietaný šrot a potom budeš do toho sypať love ako sused :D

jasné už mam zajednaných 2ch mechanikou stači len dat vediet no...len taka posledna vec čo ma hneva ako to bude ked nebudem behat natom furt bo robota do 6tej a potom sa mi chce tak maximalne na kavu cca 12km od domu a nic viac ale jedine cez wikend beham kde pride... cim dalej tym lepšie :P

lipo
Autor témy

Štvrtok, 31. Marca 2011, 07:25

minco napísal:

Pozri sa, fakt sa nemusíš báť Dieselu, ak budeš chodiť na normálne benzín pumpy, kde majú pravidelné odbery, fakt sa ti nič nestane, len raz za čas pre istotu vymeniť palivový filter, nejaké to aditívum a si bez problémov. ja mám na svojom 230tis, mám 110kw verziu a ešte ani náznak niečoho, čo by pripomínalo opravu :-) Proste osobne si myslím, že ak kúpiš novšiu verziu tak si zahojený, to mi ver :-)))

ako často meniš palivový filter ?...a aditíva je lepšie kupovat zvlašt alebo natankovat rovno naftu aj snima ako byva napriklad na OMW,Slovnaft...novšia verzia je keri rok prosimta ? 2002 + ?...a hneva ma už len ta vec čo som pisal pred tymto...že tych KM cez tižden neni kde tak vela nabehat mysliš,že by to bol problem ?

minco

Štvrtok, 31. Marca 2011, 10:30

lipo napísal:

Vieš čo? Aditivovaná nafta, hmm... Ja jej moc neverím, lebo nikdy nevieš koľko a čoho tam dávajú... Jediná dobrá nafta ktorú občas tankujem je V-power od Shellu, to je akože fakt fajn, ale tieto ostatné...

Ja si radšej kúpim na benzínke VIF super diesel aditiv a lejem ho do nafty, tak 500ml stojí cca 9€, takže nieje to ažtak strašné, dávkovanie je 1:1000

A k tomu filtru, no ako kedy, prí výmene oleja sa väčšinou kuknem aj na paliváč, lebo nikdy nevieš čo za sajt majú na benzínkach, ajkeď oni majú filtre v nádržiach, ale to vieš, raz dajú a už asi nemenia, tak kadečo ti ide potom do nádrže...

Ja mám síce 2000 rok, ale mám common railový motor :D, auto máme doma od roku 2002, čiže za tých viac ako 8 rokov viem zhruba povedať, aké má to auto muchy, ak máš vymenené ramená, tak auto môžeš veselo drať :-)))
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

lipo
Autor témy

Štvrtok, 31. Marca 2011, 20:25

minco napísal:

Vieš čo? Aditivovaná nafta, hmm... Ja jej moc neverím, lebo nikdy nevieš koľko a čoho tam dávajú... Jediná dobrá nafta ktorú občas tankujem je V-power od Shellu, to je akože fakt fajn, ale tieto ostatné...

Ja si radšej kúpim na benzínke VIF super diesel aditiv a lejem ho do nafty, tak 500ml stojí cca 9€, takže nieje to ažtak strašné, dávkovanie je 1:1000

A k tomu filtru, no ako kedy, prí výmene oleja sa väčšinou kuknem aj na paliváč, lebo nikdy nevieš čo za sajt majú na benzínkach, ajkeď oni majú filtre v nádržiach, ale to vieš, raz dajú a už asi nemenia, tak kadečo ti ide potom do nádrže...

Ja mám síce 2000 rok, ale mám common railový motor :D, auto máme doma od roku 2002, čiže za tých viac ako 8 rokov viem zhruba povedať, aké má to auto muchy, ak máš vymenené ramená, tak auto môžeš veselo drať :-)))

no veru na tych pumpách to dnes neni moc výhra takže strach je určite skutočný...a ktym filtrom na pumpách to maž pravdu chcel by som najst nejaku pumpu ktora to meni v nejakych určitych intervaloch...(nemyslím raz za 10r. :D ) ...ale to je dnes tažko Slovak chce ušetrit na všetkom :D...a ramena su aka zaležitost na love ? ako vobec nemam skusenosti s Dieslami tak sa pytam a pýtam :P...Fotrik ma tlači do škody octavia 1.9TDI ,alebo SuperB (starši)že lacne diely fain auto atd..a na BMW len pičuje diely diely opravi ach...presne ako postarši ludia :)

minco

Piatok, 1. Apríla 2011, 07:48

lipo napísal:

Hovno, diely sú zhruba rovnako drahé, napríklad teraz som kupoval na moje auto ramená MEYLE HD, stáli ma 280 EUR a mám pokoj na xxx kilometrov zasa... Ono je dobré, že neodchádzajú podvozkové veci tak rýchlo, ako napríklad na passate...

Ja ti hovorím, nemáš sa čoho báť, kľudne choď do BMW, sú to tvoje prachy a nie otcove. A navyše máš nižšiu pravdepodobnosť lupu ako pri oktávke, ktorá sa kradne ešte stále pomerne dosť :D
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

Jurica13
Auto: BMW 323Ci E46

Piatok, 1. Apríla 2011, 09:33

Opakujem, pozri si eKatalogy nejakych firiem(elit,kelly) a porovnaj si napriklad podvozkove casti BMW vs VW,Skoda a uvidis sam. Aj tu na klube sa daju kupit veci za dobre ceny...pozri platenu inzerciu, napr. Crumar,Martin46....
Fakt nebud lenivy, nepytaj sa na kazdu vec, ze kolko stoji a ci sa oplati hento alebo tamto ;) Je sice lepsie ked sa pytas, ako keby si mal zfleku kupit prve auto co uvidis, ale rozhodnut sa musis sam a na KLUBE ti nikto nepovie, ze nechod do BMW (vieme preco).
Ja som sa rozhodol ze chcem e46, tak som mesiac behal po nete, zhanal informacie, ceny, poruchovost, na co sa mam zamerat...atd. Vedel som do coho idem....a auto ma stalo za rok co ho mam cca 150€(termostat, platnicky, olej, filtre a diagnostika)..
Obrázok

lipo
Autor témy

Nedeľa, 3. Apríla 2011, 16:30

Jurica13 napísal:
Opakujem, pozri si eKatalogy nejakych firiem(elit,kelly) a porovnaj si napriklad podvozkove casti BMW vs VW,Skoda a uvidis sam. Aj tu na klube sa daju kupit veci za dobre ceny...pozri platenu inzerciu, napr. Crumar,Martin46....
Fakt nebud lenivy, nepytaj sa na kazdu vec, ze kolko stoji a ci sa oplati hento alebo tamto ;) Je sice lepsie ked sa pytas, ako keby si mal zfleku kupit prve auto co uvidis, ale rozhodnut sa musis sam a na KLUBE ti nikto nepovie, ze nechod do BMW (vieme preco).
Ja som sa rozhodol ze chcem e46, tak som mesiac behal po nete, zhanal informacie, ceny, poruchovost, na co sa mam zamerat...atd. Vedel som do coho idem....a auto ma stalo za rok co ho mam cca 150€(termostat, platnicky, olej, filtre a diagnostika)..

mohol by si mi dat priami odkaz na tie Katalogi ? dik moc

Jurica13
Auto: BMW 323Ci E46

Nedeľa, 3. Apríla 2011, 21:23

www.elit.sk a www.autokelly.sk tam si to najdes ;)
Obrázok

frenk27

Sobota, 30. Apríla 2011, 15:14

kamos sorry, ale ty mas strach s BMW? ze budes vela platit? ja by som ti poradil, nekupuj si ziadne bmw ale bicikel. a mas po problemoch, do bicikla vela nevrazis. asi taktok.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných