Existuje všeobecne pravidlo, že na pneumatikách sa šetriť neoplatí.
Nemusíš zaplatiť 300 za každú, ale pod 100eur (nankang a podobne) by som nerad išiel, aspoň pokial nejazdiš ako dôchodca.
Takisto by som vyslovene neodporúčal miešať pneumatiky. Zabudni na reči typu, že BMW je zadokolka a hned sa to zničí a preto tam dám niečo lacné. To je recept ja rozbitie auta.
Pneumatiky by nemali byt staršie (od výroby) ako 6 rokov, aj ked maju dobry profil.
quicky napísal:predbezne som rozhodnut pre tie TOYO.
este otazka na 9/9.5J disk ,dam aku maximalnu sirku gum aby to bolo v poriadku,ci idealne ostat na 255sirke?
Toyo ako značka je dobrá, iked u nás nie moc známa. Nepoznám síce presne tie pneumatiky, ale pozri na webe (tirerack.com) nejake reviews.
Každý pneumatika má presne specifikacie v akých velkostiach sedí na akých sirkach diskov, všeobecne sa ale da povedat, že pri 9" by si mal mat cca 245 - 265mm. Ak máš originálne disky tak je najlepšie kúpiť veľkosti podľa technického preukazu (resp. to máš aj na dverách). Ak tam máš niečo ine, tak vždy používaj tire calculator (
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html) aby si mal správny obvod kolesa (dôležité hlavne kvôli ABS).