Sobota, 21. Decembra 2013, 21:35
Byvam v Rakusku v 1350m n.m. A kazdy den chodim do prace do doliny cca 850m n.m. a naspat. Ked som mal e36tku, bol som okrem 4koliek posledny, kto hore do dediny na utlacenom, cerstvom, niekedy zladovatelom snehu vysiel bez retazi az hore. Je pravda, ze som mal velmi dobre pneu continental T830 a vzadu v kufri LPG nadrz :) problem po trase nastal len vtedy, ked som na cerstvom snehu musel takmer zastavit, koli blokujucemu zapadnutemu autu. Potom sa mi uz zle rozbehovalo. Problem s rwd moze nastat, ako to uz tuto bolo spomenute, ak pred prednymi kolesami je dost snehu, zadok je na smyklavom povrchu, vtedy to auto zadok cez ten sneh nepretlaci, ale sa smyka. Fwd sa ma sancu vyhryzt, rwd nie, iba ak cuvanim. V takom pripade bolo niekedy vhodne rozmyslat, ci mam parkovat zadkom alebo predkom (ak napr v noci nasnezi, pod autom sneh nie je a dlzka auta moze postacit na to, aby sa auto rozbehlo). Tiez treba dat sakramensky pozor na vyhybanie, resp zastavenie jednou stranou v hlbokom snehu. Zadne koleso ostane uvaznene v snehu a aj ked jedna strana bude na suchu a pevnom podklade, tocit sa bude to v snehu. Kazdopadne mal som v minulosti vselijake predokolky a teraz mam uz druhe BMW (teraz s continental T850) a jeep, ktory je kvoli uspore paliva tiez zadokolka pokial neprepnem do inych rezimov, ale to ovladanie vozidla, predvidanie spravania vozidla trebars na smyklavej vozovke sa s fwd neda porovnat. Rwd chce cloveka, ktory ma cit pre techniku, ak take vozdilo dostane do ruk spravny clovek, vie z neho vytazit. Dokonca moja zena uprednostnila rwd a citi sa s bmw ovela bezpecnejsie ako so svokrovym stilom kombi , svokrinou avensis, ci firemnym Galaxy
Dodge Durango 5.7 Limited Hemi LPG + Jeep Cherokee Limited V6 3.7 LPG + e83 X3 3.0 LPG
ex:
e46 320td, e84 X1 18d, Jeep Grand Cherokee WH 3.7, Jeep Cherokee Sport KK V6 3.7, e46 325ti, e36 323i, Fiat Stilo MWJTD, Fiat Fiorino, Mitsubishi L300, Lada Niva, Skoda Fabia HTP, Skoda Felicia