... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Easa
Autor témy
Auto: Staré
Kraj: Žilinský

Re: Nazory majitelov fwd na bmw s rwd

Piatok, 20. Decembra 2013, 14:52

No tak som si čo to poskúšal zatial chodím opatrne a zladovatele zakruty doslova ako priposratý, skusil som vyjst na letisko v LM co je celkom poriadny strmak , poriadny uhol, a lad, no pred koncom som spravil chybu, zastal a uz to nechcelo ist hore...ale aspon sa dalo na tej 3m sirokej ceste volako otocit :D
EX [E38 740i M62B44 Orientblau / Marineblau]

Dogg88
Auto: n/a

Piatok, 20. Decembra 2013, 15:47

mal si ist naokolo, je tam mensie stupanie :wink:
Klub tvoria ľudia, nie autá...

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Sobota, 21. Decembra 2013, 07:47

Horsie je to s nedotacavostou bmw na snehu co ma trocha prekvapilo.

ja by som tipoval gumy, ked som mal cinsky paskvil od povodneho majitela tak som mal ten problem, ze auto slo za cumakom zo zakruty a neraz som to musel prebrzdit a driftnut aby som predok odlepil a chytol trakciu (hovna som vytriasal az po manevry). s lepsimi gumami som toto nemal ani v lete ani v zime (e39). e53 mi robila nachlp to iste ked som v zime na snehu mal vpredu letne gumy (tiez som to tak kupil .... a zima trvala dlhocizne 3 dni koli ktorym povedzme si uprimne kupovat zimaky?)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Easa
Autor témy

Sobota, 21. Decembra 2013, 11:02

Dogg: schvalom som to zobral cez ten druhý výstup že ako sa to tam zachová, je mi jasné že cez jamník by to bolo oka

ROKI49
Auto: G20 330i

Sobota, 21. Decembra 2013, 11:46

cez Jamnik to byva ake? viem, ze nie take strme, ale ked napada snehu, treba sa brodit, alebo sa da v pohode?
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

Easa
Autor témy

Sobota, 21. Decembra 2013, 11:49

Tam je to v pohode, hned za cedulou Jakubovany dohora, mierny stupak , zakruta ostra a potom uz prakticky len rovno so zakrutami. Milion krat sirsia a bezpecnejsia trasa ako hore serpentinami z ondreja.

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Sobota, 21. Decembra 2013, 12:22

Neboj sa ze nevylezies. Ja ked odchadzam od garazi, musim sa vystverat von na cestu kopcom, ktory ma strasne prudke stupanie a v zime je tam bud cisty sneh na lade, alebo lad. Ked to neslo so zapnutym ASC, tak s vypnutym sa vzdy dalo a ked uz tam vyjde E369, tak tam vyjde vsetko. A hlavne na predku sa nikdy tak nevyblaznis ako na zadku.

Dogg88

Sobota, 21. Decembra 2013, 15:12

Easa napísal:
Dogg: schvalom som to zobral cez ten druhý výstup že ako sa to tam zachová, je mi jasné že cez jamník by to bolo oka

ROKI49 napísal:
cez Jamnik to byva ake? viem, ze nie take strme, ale ked napada snehu, treba sa brodit, alebo sa da v pohode?

povedzte kedy pojdete, zapnem Vas za lano a vytiahnem hore ako lyziarsky vlek :mrgreen:

Sd108
Auto: BMW X3 E83 3.0
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 21. Decembra 2013, 21:35

Byvam v Rakusku v 1350m n.m. A kazdy den chodim do prace do doliny cca 850m n.m. a naspat. Ked som mal e36tku, bol som okrem 4koliek posledny, kto hore do dediny na utlacenom, cerstvom, niekedy zladovatelom snehu vysiel bez retazi az hore. Je pravda, ze som mal velmi dobre pneu continental T830 a vzadu v kufri LPG nadrz :) problem po trase nastal len vtedy, ked som na cerstvom snehu musel takmer zastavit, koli blokujucemu zapadnutemu autu. Potom sa mi uz zle rozbehovalo. Problem s rwd moze nastat, ako to uz tuto bolo spomenute, ak pred prednymi kolesami je dost snehu, zadok je na smyklavom povrchu, vtedy to auto zadok cez ten sneh nepretlaci, ale sa smyka. Fwd sa ma sancu vyhryzt, rwd nie, iba ak cuvanim. V takom pripade bolo niekedy vhodne rozmyslat, ci mam parkovat zadkom alebo predkom (ak napr v noci nasnezi, pod autom sneh nie je a dlzka auta moze postacit na to, aby sa auto rozbehlo). Tiez treba dat sakramensky pozor na vyhybanie, resp zastavenie jednou stranou v hlbokom snehu. Zadne koleso ostane uvaznene v snehu a aj ked jedna strana bude na suchu a pevnom podklade, tocit sa bude to v snehu. Kazdopadne mal som v minulosti vselijake predokolky a teraz mam uz druhe BMW (teraz s continental T850) a jeep, ktory je kvoli uspore paliva tiez zadokolka pokial neprepnem do inych rezimov, ale to ovladanie vozidla, predvidanie spravania vozidla trebars na smyklavej vozovke sa s fwd neda porovnat. Rwd chce cloveka, ktory ma cit pre techniku, ak take vozdilo dostane do ruk spravny clovek, vie z neho vytazit. Dokonca moja zena uprednostnila rwd a citi sa s bmw ovela bezpecnejsie ako so svokrovym stilom kombi , svokrinou avensis, ci firemnym Galaxy
Dodge Durango 5.7 Limited Hemi LPG + Jeep Cherokee Limited V6 3.7 LPG + e83 X3 3.0 LPG
ex:
e46 320td, e84 X1 18d, Jeep Grand Cherokee WH 3.7, Jeep Cherokee Sport KK V6 3.7, e46 325ti, e36 323i, Fiat Stilo MWJTD, Fiat Fiorino, Mitsubishi L300, Lada Niva, Skoda Fabia HTP, Skoda Felicia

Dogg88

Nedeľa, 22. Decembra 2013, 09:38

Sd108 napísal:
... Tiez treba dat sakramensky pozor na vyhybanie, resp zastavenie jednou stranou v hlbokom snehu. Zadne koleso ostane uvaznene v snehu a aj ked jedna strana bude na suchu a pevnom podklade, tocit sa bude to v snehu ...

Toto vzdy sralo aj mna, po montazi samosvoru sa to ale eliminovalo a priechodnost na snehu sa mi vyrazne zvysila :wink:
Potom moju priechodnost znizil sportovy podvozok lebo som vzdy ostal na bruchu :D

ANDYMAN
Auto: BMW E39 525i ´01

Pondelok, 23. Decembra 2013, 16:12

Celu minulu zimu som jazdil na svojej e39 bez funkcneho DSC a ABS (jednotka sa mi vratila z repasu nefunkcna...) a gumy mali asi 2mm dezen... a snehu pri tom bolo dost. A prezil som to :D Treba jazdit s citom a bude to OK! Inac by bola sranda keby sa vyjebem teraz ked uz je to DSC opravene a mam nove zimne Dunlopky :D Kazdopadne s RWD sa lahsie v zakrute utrhne zadok o tom neni pochyb, ale stabilizacia sa vo vacsine pripadov postara... :wink:
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Obrázok
ANTIVIR.sk IT magazín - novinky, články, recenzie, blogy...

starynovy
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 23. Decembra 2013, 17:07

Stabilizacia je pre deti :mrgreen: Inak jazdit bez ABS sa moc neda, pretoze to aute vobec nebrdzi, iba leti smykom, takze keby si zazil nejaku krizovku kde by bolo treba dobrzdit, a s ABS by si to dal aj bez blata v slipoch, bez neho uz by si vyklepaval predok.

Gabo10
Auto: E39 530iA
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 23. Decembra 2013, 19:42

Súhlas s ABS vždy si spomeniem ked som v 50tke na snehu stupil na brzdu a spolujazdec mi vraví "ved brzdiii"..ja"a čo podľa teba robím"...asi 14 metrov sme išli dalej :D ale bez stabilizácie sa dá jazdiť stačí cit na plyne bez ABS tiež ...ale je to o nervy
Ľudia, ktorí tvrdia, že sa nedá, nemajú zavadzať ľuďom, ktorí veria, že sa dá.....
[E39 530iA] Daily car
[E39 530D] socialne presúvadlo EX

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Utorok, 24. Decembra 2013, 02:24

polka klubu tu jazdi bez asc, dsc a xdrivu a nestazuju sa :D =D>
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

Kto je prítomný