... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
maxete
Autor témy
Auto: Fiat 500
Kraj: Banskobystrický

Mini Cooper D

Piatok, 2. Marca 2012, 23:05

Ahojte, čo poviete na toto mini? http://mini-cooper.autobazar.eu/16d-id3023105.html
Asi ide o dovoz z Maďarska. Len čisto teoreticky o ňom zatiaľ premýšľam, nakoľko by som potreboval niečo na každodenné diaľničné dochádzanie a moje súčasné (aj keď zbožňované) autíčko si vypýta dosť veľa. Dikes

maxete
Autor témy

Re: Mini Cooper D

Sobota, 3. Marca 2012, 20:35

Alebo nemáte aspoň skúsenosti s uvedenou motorizáciou? Resp. čo zvykne na tomto miníku odchádzať najčastejšie, nejaké rady, skúsenosti. Ďakujem

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Sobota, 3. Marca 2012, 21:04

Neviem či tu tu nekto poradí ohľadom MINI, nemyslím si že je tu veľa ľudí čo by ich vlastnilo. Ak chceš auto na dochádzane po diaľnici tak to asi tiež nebude to pravé orechové....... Malé, nie boh vie ako odhlučnené, malý motor bude točiť otáčky, ale hlavne zbytočne drahé.

maxete
Autor témy

Sobota, 3. Marca 2012, 21:23

heroe napísal:
Neviem či tu tu nekto poradí ohľadom MINI, nemyslím si že je tu veľa ľudí čo by ich vlastnilo. Ak chceš auto na dochádzane po diaľnici tak to asi tiež nebude to pravé orechové....... Malé, nie boh vie ako odhlučnené, malý motor bude točiť otáčky, ale hlavne zbytočne drahé.

Ahoj, no v niečom máš pravdu, len momentálne ma v e61 vychádza cestovanie dosť draho, najmä keď nikoho neveziem. Chodím každý deň BB-NR a späť, keď som pozeral testy coopra SD tak tam spotreba pri dialničnom tempe vychádzala okolo 5 litrov. Ale je pravda, že tam dávajú 2liter diesel. Myslel som, že keď to má 6 stupňovú prevodovku, tak to bude zprevodované celkom dobre. Ale s tou cenou súhlasim, je vysoká. Mini je moja srdcovka, bažil som dávnejšie po coopri S, ale situácia sa zmenila v profesnom živote. Poohliadnem sa asi po niečom inom, ale pri bmw chcem zostať.
Tá veľkosť mi na ňom strašne vyhovuje, som dosť vysoký, ale nemám problém si sadnúť aj dozadu.

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Sobota, 3. Marca 2012, 21:43

kolko mas na 525d spotrebu? ked znizis rychlost napr na 110km/h ? nebudes na takej ako je mini ? :)
a e60tku by si ako predal a kupil si mini? alebo na dialnicne jazdy by si si kupil druhe auto mini? lebo to by mi nejak nedavalo zmysel uplne... za 10 000e kupit nieco na dobru spotrebu a mat doma dialnicny korab...
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

maxete
Autor témy

Sobota, 3. Marca 2012, 21:51

mys_iak napísal:
kolko mas na 525d spotrebu? ked znizis rychlost napr na 110km/h ? nebudes na takej ako je mini ? :)
a e60tku by si ako predal a kupil si mini? alebo na dialnicne jazdy by si si kupil druhe auto mini? lebo to by mi nejak nedavalo zmysel uplne... za 10 000e kupit nieco na dobru spotrebu a mat doma dialnicny korab...

Ja viem, že to možno vyzerá alogické, len na bavore sa pod 7L nedostanem, tak preto uvažujem čo do budúcnosti, že čo by bolo naj. Ja bavora zbožňujem, len teraz potrebujem mínať čo najmenej. Uvažujem zatiaľ čisto teoreticky, že čo by bolo fajn, miník mi tiež zišiel na rozum. A neviem, možno by som nechal oboje a možno bavora predal. Väčšinu času v ňom chodíme dvaja ľudia a príde mi to zbytočné. Ale nechcem aby to bolo brané, že idem vyslovene do mini, len ma zaujímalo, či nemá niekto skúsenosti s týmto motorom. Rozmýšľal som aj o e90ke alebo o e87. No uvidím.

mys_iak

Sobota, 3. Marca 2012, 22:07

kup si e90tku benzinovu a daj tam plyn... budes chodit za 8-10L plynu to mas ako za 4-5L benzinu :) ...
alebo potom sa poobzerat po nejakej 318-320d tie by mohli za 5L chodit...

to by ti potom stacilo jedno auto a bol by to kompromis aj komfort na dialnici a aj spotreba :)

ako mini je fajnove ale kupovat si na dialnicne jazdy mini?! ako ked ta netrapi komfort, aerohluk atd... tak mini je dobra volba

ale skor by som si to kupoval do mesta a na obcasne vysantenie alebo pre priatelku...
Bmw F31 316dAT
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

maxete
Autor témy

Sobota, 3. Marca 2012, 22:24

mys_iak napísal:
kup si e90tku benzinovu a daj tam plyn... budes chodit za 8-10L plynu to mas ako za 4-5L benzinu :) ...
alebo potom sa poobzerat po nejakej 318-320d tie by mohli za 5L chodit...

to by ti potom stacilo jedno auto a bol by to kompromis aj komfort na dialnici a aj spotreba :)

ako mini je fajnove ale kupovat si na dialnicne jazdy mini?! ako ked ta netrapi komfort, aerohluk atd... tak mini je dobra volba

ale skor by som si to kupoval do mesta a na obcasne vysantenie alebo pre priatelku...

Ja som sa vozil, ako som spomínal vyššie, len v coopri S a tam som tomu piekol dosť slušne a zdalo sa mi v pohode, z hľadiska hluku, ale áno, okná sú bezrámové, takže pri vetre a vyšších rýchlostiach to môže robiť šarapatu :D Tie e90ky sa mi veľmi páčia, tak uvidím, zase predať moju 5ku ľahké nebude. A k priateľke, tá má síce vodičák, ale užíva ho len pasívne, na mieste spolujazdca, bojí sa jazdiť. Takže na tej e90, 318d by bola reálna spotreba okolo 5L pri nejakých 120 a tempomate?

auto111
Kraj: Trnavský

Sobota, 3. Marca 2012, 23:49

Nic proti Mini, ale zial kvalitativne by na tom malo byt o dost horsie nez BMW - informoval som sa u majitela jedneho servisu ktory je celkom dost zazraty do aut.

Tiez som zvazoval Mini.

Cize skor by som do sucasneho auta dal LPG. Tiez ide o to kolko penazi si vlozil do sucasneho auta - u dalsieho auta zacnes investovat odznova - cize takto mozes prerobis celkom dost (zalezi aky si puntickar) :D .

mys_iak

Sobota, 3. Marca 2012, 23:57

do sucastneho LPG neda... resp. uz sa da dat aj do dieslu... ale je to este v plienkach ;)
Bmw F31 316dAT
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

maxete
Autor témy

Nedeľa, 4. Marca 2012, 00:48

auto111 napísal:
Nic proti Mini, ale zial kvalitativne by na tom malo byt o dost horsie nez BMW - informoval som sa u majitela jedneho servisu ktory je celkom dost zazraty do aut.

Tiez som zvazoval Mini.

Cize skor by som do sucasneho auta dal LPG. Tiez ide o to kolko penazi si vlozil do sucasneho auta - u dalsieho auta zacnes investovat odznova - cize takto mozes prerobis celkom dost (zalezi aky si puntickar) :D .

Ahoj vážne je kvalita taká slabá aj u mini po r.v. 2007? Škoda, som myslel, že to bol len neduh prvej generácie, keď tam boli motory chrysleru a diesel od toyoty. Hm, a čo sa týka investícií, nie som brutálny puntičkar,ale dielov je tam vymenených za 3tis. euro, keď nerátam pneu a disky.

mys_iak

Nedeľa, 4. Marca 2012, 01:50

hmm ja som sedel v BB na zraze v predvadzacke v MINI no ako nieje to bmw bolo tam aj bmw 1 a to bolo proste spracovane tak ako sme zvyknuty... to mini je take viac plastove, hrackarske :D spary plasty... ale to len preto ze to porovnavame s BMW ak by som to porovnaval so skodou tak by mini bolo na tom lepsie :)
Bmw F31 316dAT
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

maxete
Autor témy

Nedeľa, 4. Marca 2012, 07:41

mys_iak napísal:
hmm ja som sedel v BB na zraze v predvadzacke v MINI no ako nieje to bmw bolo tam aj bmw 1 a to bolo proste spracovane tak ako sme zvyknuty... to mini je take viac plastove, hrackarske :D spary plasty... ale to len preto ze to porovnavame s BMW ak by som to porovnaval so skodou tak by mini bolo na tom lepsie :)

To hej, pôsobí tak hračkársky, je to taká "motokára", ale hrozne sa mi na ňom páči ten podvozok a aké je zábavné. Vždy som bol viac na malé autá, po meste jazdím na colte, hrozne sa mi páči aj 500 abarth, ale to už je úplne od veci, vzhľadom na to čo momentálne potrebujem.

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 4. Marca 2012, 11:51

Podľa mňa ak chceš ušetriť je toto auto blbosť, zníž rýchlosť na dialnici, a máš vystarané, viem že e60 525d vie ísť aj za 6,5 litra. To je len liter rozdiel oproti tomu MINI. Skúsil by som napísať do MMracingu ako je to so spotrebou po chipe, lebo sú také fámy že sa dá pri veľkých mototroch dosiahnuť spotreba až o pol litra menšia pri zachovaní štýlu jazdy. Ak je to pravda tak si na 6 litroch so svojím pohodlným a hlavne oservisovaným autom. Svoju e60 nepredáš za 10 000€ takže budeš musieťna MINI doložiť a tvoj úmysel v ušetrení je v prdeli. Lebo ten rozdiel čo doloźíš ti pokryje tú väčšiu spotrebu (a to nerátame čo na tom MINI bude treba urobiť). Ja na tvojom mieste by som radšej obmedzil iné veci, napr. zbytočné jazdy na krátkej trase atď. Použi bus alebo bycikel, resp. choď pešo. Myslím že MINI je chujovina, pokiaľ chceš šetriť náklady kúp si fabiu 1.9TDI za zlomok ceny toho MINI a určite ajs menšiou spotrebou na servisné náklady nehľadiac.

Ak chceš MINI lebo ho chceš, tak: "Keď niečo chceš tak si to kúp." , týmto sa riadim ja a funguje to.

Neodsudzujem to auto sám som rozmýšľal nadtým kúpiť MINI S priateľke naozaj pekné a šikovné autíčko, ale tá cena to je pecka......

maxete
Autor témy

Nedeľa, 4. Marca 2012, 11:58

heroe napísal:
Podľa mňa ak chceš ušetriť je toto auto blbosť, zníž rýchlosť na dialnici, a máš vystarané, viem že e60 525d vie ísť aj za 6,5 litra. To je len liter rozdiel oproti tomu MINI. Skúsil by som napísať do MMracingu ako je to so spotrebou po chipe, lebo sú také fámy že sa dá pri veľkých mototroch dosiahnuť spotreba až o pol litra menšia pri zachovaní štýlu jazdy. Ak je to pravda tak si na 6 litroch so svojím pohodlným a hlavne oservisovaným autom. Svoju e60 nepredáš za 10 000€ takže budeš musieťna MINI doložiť a tvoj úmysel v ušetrení je v prdeli. Lebo ten rozdiel čo doloźíš ti pokryje tú väčšiu spotrebu (a to nerátame čo na tom MINI bude treba urobiť). Ja na tvojom mieste by som radšej obmedzil iné veci, napr. zbytočné jazdy na krátkej trase atď. Použi bus alebo bycikel, resp. choď pešo. Myslím že MINI je chujovina, pokiaľ chceš šetriť náklady kúp si fabiu 1.9TDI za zlomok ceny toho MINI a určite ajs menšiou spotrebou na servisné náklady nehľadiac.

Ak chceš MINI lebo ho chceš, tak: "Keď niečo chceš tak si to kúp." , týmto sa riadim ja a funguje to.

Neodsudzujem to auto sám som rozmýšľal nadtým kúpiť MINI S priateľke naozaj pekné a šikovné autíčko, ale tá cena to je pecka......

Dobré argumenty, nemôžem inak len súhlasiť s tým čo si povedal, jedine tým chipom ja veľmi neverím, ale inak ok. Krátke trasy s bavorom nejazdím vôbec, posledný mesiac sú jeho trasy ráno BB-NR a poobede späť. :D V BB mám po meste mitsubishi colt. To je to, že srdce strašne piští za tým miníkom:D, ale tie ceny sú vysoké, presne ako hovoríš. Oukej, nejdem tu ďalej zbytočne zapĺňať priestor mojimi, trošku zbytočnými, úvahami. Ak sa rozhodnem pre nejakú zmenu, určite to napíśem na klub. Chystám sa kúpiť si poriadny foťák, tak by som už mohol konečne aj spraviť príbeh bavora:D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 8 neregistrovaných