... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Miro Kovačik
Autor témy
Auto: červené
Kraj: Banskobystrický

Re: M3 E46

Piatok, 12. Októbra 2012, 20:17

Xader napísal:
to spravi automatika za teba to s manualom proste nespravis ... taktiez aj napr. pri predbiehani si tolko nedovolis s tym manualom podradit, ako to spravi automat za teba.

Ja mam prave opačnu skusenosť , pred dvomi týždňami ma viezol Jaro Duboczi vo svojom Leone s manualom a s mojou nadvahou na slovakiaringu a čas 2:31 hovorý za všetko :wink:

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Piatok, 12. Októbra 2012, 22:08

Miro Kovačik napísal:

Ja mam prave opačnu skusenosť , pred dvomi týždňami ma viezol Jaro Duboczi vo svojom Leone s manualom a s mojou nadvahou na slovakiaringu a čas 2:31 hovorý za všetko :wink:

Ako je jasne ak sa chces len s autom hrat tak urcite manual znesie viac.....

Ale ako pise Heroe a TomtomZh pokial je to ako daily tak urcite radsej smg uz len koli piatkovemu trafficu v meste a semaforom kde pokial mas mas 350ps formulu s manualom to uz pretstava byt sranda a hlavne ked su pred tebou sporivi slovaci co radia pri 1500 otackach a ty nemozes ani plynule radit vtedy ked mas...vtedy by som uvital smg najviac, predsa len so zapchami sa v auto-rezime popasuje lepsie jak manual ...nebude tak trpiet ani spojka ani zotrvak pri rozbiehani z nizkych otacok....

To co pises ,ze manual je lepsi, je len vec nazoru ....Aj Senna jazdil na 800 konovej formulke so saltpakou ale veda isla dopredu a jazdci dnes preraduju gombikmi na volante...

HLAVNE SI KUP TAKE CO BUDE TEBE ROBIT RADOST !!!!
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

Miro Kovačik
Autor témy
Auto: červené
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 13. Októbra 2012, 07:48

Ja na jazdenie do premávky mam ine rodinne auto, toto bude slúžiť len na zabavu dva razi do mesiaca, ako bude čas a príležitosť, v zime jazdene nebude :wink:

ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 20:47

vyber ci manual alebo smg, by som asi fakt nechal na vyslovene subjektivny pocit, co koho viac bavi

viezol som sa prvy krat v aute s smg prevodovkou (dik dushan), zhodou okolnosti ten isty model auta, ako mam ja. pravda je, ze to bol naozaj len kusok a chcelo by to pojazdit stovky az tisice km, aby som si zvykol, ale skusim aspon trochu zhodnotit:

smg mi pride ako presny kompromis medzi automatom a klasickym manualom. oproti automatu, radi v D-mode o trochu hrubsie, v manualnom rezime samozrejme o chlp rychlejsie. ale podla mna nie rychlejsie ako klasicky manual. aj technicke udaje pri bmw modeloch su iba pre manualnu prevodovku a v zatvorke automat. cize smg ma podla mna tie iste hodnoty ako manual. (ak ma niekto ine poznatky, prosim uviest). prevodovka je ta ista, len ovladanie je elektrohydraulicke. cize ked vie niekto rychlo dupat na pedale a miesat rychlosti, da to tak isto ako smg, ak nie rychlejsie.

pri e46 325/330ci udajoch som nasiel toto:
..Werte in Klammern gelten für Automatik-Getriebe;
sequenzielles manuelles Schaltgetriebe mit gleichen Übersetzungen, Fahrleistungen, Emissionen und Verbrauch wie Handschaltgetriebe...

oproti manualu ma smg vyhodu, ze netreba stlacat spojku a je moznost D-modu. a jednu velku udrzbovu nevyhodu - hydraulicku jednotku na ovladanie prevodovky, ktora je draha ako prasa, ked sa nieco pokazi.

cize ked chce niekto rychlost radenia ako manual a pritom mat moznost prepnut do automatickeho modu, tak smg je spravna volba. ked chce niekto citelne plynulejsie radenie v automatickom mode, treba klasicky automat. a ked chce niekto cistu rucnu pracu bez moznosti automatickeho modu a bez zbytocnych kurvitok, tak manual :mrgreen:

ancaaa
Auto: e46 330ci
Kraj: Košický

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 23:28

Xader napísal:

:lol: :lol: :lol: si mi dal...no nevyhovaram sa, ale proste tak dobre, ako to spravi automatika za teba to s manualom proste nespravis ... taktiez aj napr. pri predbiehani si tolko nedovolis s tym manualom podradit, ako to spravi automat za teba... :-k

Ale proste, nech si kazdy kupi to co mu vyhovuje a laka ho :thumbup:

tak este raz kcete mi povedat ze mechanicka anca ma urobi lepsie ako manualna ???? tak nato sa kuknem :-)))))
E46 330Ci SMG1

život je hra,hrajte ju naplno...

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Piatok, 2. Novembra 2012, 22:46

Tak co chlapci? Zresetovali ste si prevodovky a konecne idu tak ako maju? Takze este stale je SMG chujovina?

Dudecc
Auto: vždy nejaké BMW
Kraj: Nitriansky

Piatok, 2. Novembra 2012, 22:59

heroe napísal:
Tak co chlapci? Zresetovali ste si prevodovky a konecne idu tak ako maju? Takze este stale je SMG chujovina?

Heroe kedy konečne prestaneš písať príspevky s provokačným "podtónom"??? :D

Aj keď sme OT (toto je téma o M3 e46), tak áno idú tak ako majú a stále tvrdím, že keby som vyberal druhý krát, zoberem manuál :thumbup:
EX-PRÍBEH = BMW 330ci SMG II. 2005
ex BMW M3 e46 coupe/manual
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

heroe

Piatok, 2. Novembra 2012, 23:15

Som niekde nieco cital a neodolal som :lol: .

Dudecc
Auto: vždy nejaké BMW
Kraj: Nitriansky

Piatok, 2. Novembra 2012, 23:19

heroe napísal:
Som niekde nieco cital a neodolal som :lol: .

Ja viem, že keby si nepodpichol, tak by si sladko nespal :D
EX-PRÍBEH = BMW 330ci SMG II. 2005
ex BMW M3 e46 coupe/manual
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

heroe

Piatok, 2. Novembra 2012, 23:22

Som rad, ze si to pochopil. Musel som proste. :wink: Ale ako uz tu bolo pisane, kazdemu co sa mu paci.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných