... všetko o BMW ...
sopeko napísal:nechapem co riesite prepnutie LPG na benzin ,,AŽ,, ked sa motor zohreje na 40C....v zime ked je -7 sa mi motor zohrial na tu hodnotu za 6 minut = cca 6km, teraz ked je +4C za 2min=2km....a ked do roboty mate aspon 7km, tak vacsinu casu idete na LPG tak načo to riešite
matyson napísal:Napr.Ja som to nevedel o tej teplote,myslel som že LPG ide hneť po štarte,zas som o niečo mudrejsí:-)
zacho_TT napísal:tak pridam ja moje skusenosti mam sekvencne lpg zapisane v tp, mam 320ci m54 motor po meste to zralo okolo 13litrov, neviem co tomu je ked jazdim na plyn motor si nevie udrzat otacky na volnobehu, skape ked nepridavam, na e46 fore malo tiez viac ludi tento problem, a asi tak tri tyzdne dozadu mi lpg vypovedalo sluzbu nachvilku sa prepne na plyn a potom zacne protestovat a musim to vypnut,
v trnavskom kraji nerobi niekto diagnostiku lpg?
len tak mimochodom neviem ci mi to sposobilo lpg ale bol som na diagnostike a snimac vyfukovej vacky to ma pravdepodobne zasebou.
bladko napísal:niektore idu par sekund po starte ale to su komplety okolo 1300-1500 Eur + zapis do technicaku.
hrs napísal:Bezpecnost LPG systemu je vyssi ako u systemu benzin, alebo diesel. Bavim sa o splynovacoch sekvencnych. Kazda jedna nadrz ma tlakovu ochranu. Vsetko je to na elektromagnetoch. Akonahle vyhodnoti jednotka vacsi prietok plynu ako ma, uzatvara cely system a splynovac vypne. Cize unik plynu, vybuch, alebo podobne nehrozi. Videl som auto a nie jedno naburane zozadu s bombou namiesto rezervy, stlacena pomaly na polovicku a nic nevybuchlo. A dalsia vec, ked ide auto nahovno na bezin, v zivote nepojde dobre ani na LPG. Jednoznacne LPG ako diesel. Kolko krat sa tu riesi pokazeny diesel a pokazeny benzin/LPG. Naklady su uplne inde. A ake prehliadky LPG? STK a EK kazde 2 roky a vybavene, bezny servis ako kazde ine auto. A ako skodi plyn motoru? Kde zijes? V roku 86? Nove sekvencne vstrekovania maju aditívum na domazávanie sediel ventilov, cize suchost plynu je eliminovana. Rozober motor co chodi na plyn a motor na benzin, ktory z nich bude zadechtovany a zadrbany jak hovado? Mozme hadat. To ze auto smrdi nadmerne plynom je jeho zle nastavenie alebo zanedbany servis. Je ale pravda, ze vacsiu usporu na palive mas na vacsom obsahu motora pri prestavbe na LPG.
hrs napísal:Kolko krat sa tu riesi pokazeny diesel a pokazeny benzin/LPG