... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
tvaroh
Auto: Audi R8 quattro perf
Kraj: Bratislavský

Re: Kupa BMW ~200kW, AT8

Piatok, 5. Júna 2020, 18:03

To je aj moja skusenost ze z autorizaku sme mali vzdy hrubku jak z vyroby
KÓDOVANIE F a G modelov v BA
Diagnostika a reset servisnych intervalov BMW Motorrad 2017+

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
BMW S1000r dynamic+sport paket EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
F22 BMW M235i M-performance EX PRÍBEH review str.45
F10 BMW 520d Mpaket EX PRÍBEH
E92 BMW M3 LCI akrapovic evolution exhaust PRÍBEH
E92 BMW 335i Xdrive LCI Mperformance EX PRÍBEH
E91 330xd EX

denial
Autor témy
Auto: Citigo

Sobota, 6. Júna 2020, 16:24

https://auto.bazos.cz/inzerat/118743632 ... Oradar.php

fakturu na rozvody ma, na prevodovku nema, ale boli menene nejake ventily (mechatronika) a 4 vstreky zo 6; vsetko funguje
jediny mozny problem je nejaka prodleva na dsg za studena pri prerazovani z 2 do 3, ale ziadne sekanie (to vyriesili tie ventily). mozno preto, ze cipnuty bol iba motor a nie prevodovka
olej dolieva pol litra na 10 000km. majitel 5 rokov, kupil to lehce bourane na predek ...
zabudol som sa opytat, ci bol meneny zotrvacnik.
je tam vraj vsetko okrem keyless a webasto.

je to lepsie podla Vas alebo zasa somarina? :)

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Sobota, 6. Júna 2020, 16:57

Mozem potvrdit merania KO su casto odveci. Auto komplet pogitovane ale protokol z KO ako na nove auto

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Sobota, 6. Júna 2020, 17:07

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 08:30, upravené celkom 4 krát.

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 7. Júna 2020, 13:56

Presne, vo výbere ďalších financií do štátom zriadenej organizácie.
Bol som na školení KO, čo tam majú k dispozícii za veci na to zistiť, či auto bolo nielen striekané, ale rôzne zvárané, upravované VIN nielen prestriekané a preklepávané, no každopádne by dokázali zistiť skutočne zaujímavé veci o autách. Lenže taká kontrola by netrvala hodinu ale celý deň. Auto by sa muselo rozobrať viac ako len odstrániť jeden plast a kontrola by nestála do 100 eur ale tak 5 kíl. Preto sa to robí ako robí, je to len tak narýchlo spravené, výpovedná hodnota skoro nulová ale peniaze idú. Zmysel by to malo na dobrovoľnej báze a spraviť to poriadne a potom sa hrdiť protokolom z KO, takto je to len studňa peňazí.
Nur Original ist Legal.

pablohablo

Nedeľa, 7. Júna 2020, 19:43

na preklep technickeho stavu a historie auta pred kupou ci po kupe mas ine sluzby, KO je len kontrola ci to neni ocividna corka.

denial
Autor témy

Nedeľa, 7. Júna 2020, 19:53

Milosss

Nedeľa, 7. Júna 2020, 21:17

Presne tak, a hlavne celý systém KO neručí za prípadné pochybenie konkrétneho technika. Preto ani po KO a následnom zistení, že je to kradnuté, si človek nepomôže. KO malo fungovať na dobrovoľnej báze, pretože to, čo zistí, si vie zistiť priemerný človek čo sa vyzná do áut a zaplatí si preverenie VINka.
Nur Original ist Legal.

denial
Autor témy

Nedeľa, 7. Júna 2020, 22:12

ak by KO fungovala na dobrovolnej baze, tak mozu vsetci zatvorit predajne, lebo neviem, kto by za to dobrovolne zaplatil sto eur
a este si sam podpise, ze suhlasi s tym, ze mozu nastat zmeny v okoli VIN cisla po kontrole

tiez som pocul o pripadoch, ze na uplne novom aute na KO zlomili nejaky plast
alebo, ze chalan tam pride na motorke, ale odide uz len na odtahovke

Milosss

Pondelok, 8. Júna 2020, 08:50

Ak by fungovala na dobrovoľnej báze, tak by mohla rozšíriť množstvo kontrolovaných úkonov a dávalo by to zmysel, keby si sa niekomu preukázal že aha mám za sebou KO. Takto je to zdrap papiera za 100 eur. Keby to malo reálny význam tak si za to majiteľ 30 či viac tisícového auta kľudne zaplatí aj 400 eur že deklaruje origo stav a nemusí potom s tebou ako kupujúcim chodiť ďalší človek, čo sa vyzná. Malo by to nejakú váhu, stanica by brala zodpovednosť na seba, tak ako to funguje v produkte, ktorý si kúpiš a máš na to záruku. Lebo pri autách do 10 litrov je zmysel KO skutočne absolútne zbytočný, pri drahých autách je zas na dve veci sa dozvedieť že auto asi nebolo lakované a neni vo vyhľadávaní pre krádež, čo si vieš za pár eur skontrolovať podľa VIN.
Nur Original ist Legal.

pablohablo

Pondelok, 8. Júna 2020, 10:07

prosim Vas, ruku na srdce kto pri kupe jazdenky kontroloval ci sa zhoduju VIN na vsetkych dielcoch, ci aspon VIN na motore ci je zhodne s tym v zmluve, ci je vyrobny stitok origo, alebo uz len ruku hore kto mal nejakeho mechanika so sebou. Kto siel aspon po vypis servisnej historie do BMW, ci rozozna <dopln-krajinu> original technicky od falzifikatu. 99% kupujucich su laici co su radi ze vedia doliat vodu do ostrekovacov. Cela KO tu existuje pre dovoz jazdeniek zo zahranicia a zasadnejsie opravy, nikde KO nepise ze rozsah kontroly zahrna ci tvoje auto bolo tapetovane gitom v polsku, alebo mu nejaky litovec narovnaval nosniky, a vdaka bohu ze to napriklad nekontroluju na STK, lebo aspon trocha slobody mas starat sa o svoj majetok ako ty uznas za vhodne. Bez KO by to tu bola cista Ukrajina.

boborjelotor

Pondelok, 8. Júna 2020, 10:25

neviem ako mam rozumiet tomu co ty chapes
cize KO nech odfiltruje Tusikove zvaranice, ale STK nech ich nefiltruje? cize doviezt buranicu z litvy nicht gut, ale ked si to pojebes doma, tak mas mat slobodu si najst slovenskeho Tusika nech ti to polepi a potom na STK to uz je gut? :)
KO je kokotina a mala by byt zlucena do obycajnej STK ked prvykrat prihlasujes auto, ktore nie je nove. obycajne vypalovanie penazi, rovnako ako uz minimalne 10 rokov siria sami policajti hoaxy, ze si na nove auto musis ist dat spravit administrativnu STK lebo ta Rakusania nepustia za hranice. Prvykrat okolo 2010 som im na to naletel, ked mi to povedala priamo policajtka na DI pri prihlasovnai noveho auta. Tak som zaplatil 20 eur za nejaku pojebanu nalepku, o 20 eur by neslo, o tie zahodene 2 hodiny uprostred jula na slnku uz viac. Minuly tyzden si kupila nove auto mamina kolegyna, a volala jej, ze ked aj ona bude mat nove auto nech si ide dat spravit administrativnu STK ked casto chodi do Rakuska. Mamka vola mne, ze co to je a preco to teraz na aute nema atd...tej kolegyni to povedala predajkyna zo showroomu, zhodou okolknosti ta ista, u ktorej som kupil aj teraz auto, tak som jej volal, ze preco siri hoaxy medzi ludi, poslal som jej priamo linky kde je jasne vysvetlene, ze nic take sa robit nemusi na nove auta, je jasne definovane ake auta musia prejst cez stk a kedy,a za platnost alebo potrebu STK zodpoveda len clensky stat, ktory autu pridelil evidencne cislo. Pytam sa tej pizdy, ci niekedy pocula o tom,ze niekoho buzerovali na novom aute bez STK na Rakusku - nie. Mate taku skusenost? Nie. tak naco to hovorite zakaznikom, aby si medzitym zaplatil zbytocnu kokotinu nie za 20 ale 39 EUR? co vam posielaju kickback vzdy ked mu niekoho poslete? Ona to pocula od policajtov. Ano aj ja som to pocul od policajtov, je to kokotina a nesirte medzi ludi hoaxy. no ale stanice STK si takto pridu k peniazom zadarmo, uz viac ako 10 rokov, lebo niekto vymyslel hoax a zije to medzi ludmi.

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Pondelok, 8. Júna 2020, 11:40

Fujva, si mi pripomenul jednu hadku z magorom na inom fore ohladom administrativnej STK. Ludia su nie len neschopni overit si informacie, oni su dopice lenivi aj citat ked im to nalinkujes.Alebo fakt nemaju kapacitu taku informaciu spracovat.

pablohablo

Pondelok, 8. Júna 2020, 15:22

Normalne to myslim tak ze KO je snad jedina bariera aby sme tu nemali dovezene corky z celej europy. A STK nech riesi spolobilost a nie ako bolo auto servisovane, hoc aj lepene v litve ci u stareho nikoho do toho nic nie je ako sa staras o svoj sukromny majetok kym splnas predpis. Zatajovanie buraciek v servisnej historii je obycajny ojeb ale myslim ze ani STK ani KO nie su procesne spravne miesta na fix, to uz nech si EU poriesi co dovoli doviest a co prihlasit, ked ocividne totalka v USA nemala title alebo o tom ako expresne riesit takyto ojeb na sude. Hodne funny to ma tesla, totalka (podla tesly) a na supercharger zabudni, mas sukromny majetok alebo lease ?

tvaroh
Auto: Audi R8 quattro perf

Pondelok, 8. Júna 2020, 16:01

No dakoho do tvojho majetku nieco je.
Tazka nehoda sa moze opravovat len u certifikovaneho servisu. Co tusik ani Jožo z garaze neni.
Presne preto mas v usa salvage certificate aby si auto nemohol prihlasit znovu kym neni odborne opravene. A ta estimated repair cost presne vychadza vysoko z toho ze to nemoze opravit kto chce. A clean tittle uz nezískaš ani po oprave v bmw cize kazdy dalsi kupujúci vie ze je to opravená tazka buracka. U nas su vsetky auta neburane a ked najdes vsade lak 700ñm tak ti povie predajca ze to je skrabnute z parkoviska alebo ze robili druhu vrstvu vo výrobe lebo im tam padol kusok prachu
KÓDOVANIE F a G modelov v BA
Diagnostika a reset servisnych intervalov BMW Motorrad 2017+

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
BMW S1000r dynamic+sport paket EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
F22 BMW M235i M-performance EX PRÍBEH review str.45
F10 BMW 520d Mpaket EX PRÍBEH
E92 BMW M3 LCI akrapovic evolution exhaust PRÍBEH
E92 BMW 335i Xdrive LCI Mperformance EX PRÍBEH
E91 330xd EX
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných