... všetko o BMW ...
PeqpeK napísal:Je to manual v slabsej vybave, takze cena by aj zodpovedala. Turek/Neturek mas jedno, jeho farba pleti stav auta nijako neovplyvni :)
Zrataj si vsak vsetky naklady spojene s dovozom, ze ci sa Ti to oplati vobec riesit
pablohablo napísal:Dakujem za radu, popozeram aj trojky, ale tie jednotky sa mi pacia...inak ten inzerat to auto bude stocene jak svet, ked si pozriest kolko stoja take auta v Taliansku...cena dobra motor dobry disky pekne, rataj naklady cca +1000 Euro na dovoz & prihlasenie, a za tie prachy uz kupis aj co to na slovensku, napr. https://www.autobazar.eu/bmw-rad-1-120d-a-t-e87-id14047411.html, nema to sice Xenon jak to nemecke ale ma stresne a idrive. Ja som napr. nedavno predal cukrikovu e90 320d za 4500, cize s tym rozpoctom mozes pozerat aj po 3er s rovnakou motorizaciu co moze byt lepsie auto.
pablohablo napísal:cena dobra motor dobry disky pekne, rataj naklady cca +1000 Euro na dovoz & prihlasenie, a za tie prachy uz kupis aj co to na slovensku, napr. https://www.autobazar.eu/bmw-rad-1-120d-a-t-e87-id14047411.html, nema to sice Xenon jak to nemecke ale ma stresne a idrive. Ja som napr. nedavno predal cukrikovu e90 320d za 4500, cize s tym rozpoctom mozes pozerat aj po 3er s rovnakou motorizaciu co moze byt lepsie auto.
boborjelotor napísal:Ahoj, ja zijem v DE a tu naftu si dam do danoveho priznania, to je len tak pomimo...proste palivo neratam ako nejaku polozku.za 50 eur natankujes dost nafty pre 1 auto, ktore ta tam dovezie na cestu tam a spat a druhe na cestu spat? ci ako planujes ist po auto, nejakym flixbusom a potom ruckovat v mhd? ani to nebude zadarmo. ale to je detail
mozno pablo myslel, ze si to das niekomu doviezt, co ti po to pojde aj postavi na znacky.
xener napísal:Tak to mas super deal, asi toho vozis viac. bavime sa ale o obycajnej FO ktora par krat za zivot nieco dovezie. Tusim len odtah z DE je okolo 600 podla vzdialenosti,mne vozia auta z nemecka za 300E , 50 za C znacku, preklad 50E, ostatne podla veku a vykonu.
takze ceny za dovoz sa mozu clovek od cloveka lisit, neda sa to zovseobecnovat.
pablohablo napísal:Ahoj, dakujem za nazory, s niecim suhlasim, s niecim nie,ale nebudem to tu rozoberat....Kazdopadne rad si necham poradit od skusenejsich. Otazka teda znie - vykaslat sa na to a kupit na SR alebo si zaplatit firmu na dovoz ?oPred rokom som doviezol X1 (od BMW) po vlastnej osi a uz by som to nechal radsej niekomu doviest nech mi to da na znacky, odstavi do garaze s plnou nadrzou a bonbonierou na sedackach, kkt som usetril len zabil cas. Navyse ti dovozcovia maju v cene aj nejaku obhliadku technickeho stavu. Prevozky aspon 14dnove tie su za 300 lebo za 7dni obehat nase urady a dostat termin na stk&ek je o hubu, plus som ratal aj letenku, dialnicne znamky, hotel, taxiky, usly zarobok. KO STK EK Preklad mas z nejakeho lacneho kraja. Plus tam mas riziko ze sa ti niekde na pol ceste nieco dojebe a naklady pojdu exponencialne hore, nejdes zrovna po 3 rocne auto s 80000km. Naftu si do nakladov mozes dat ale to neznamena ze ju nezaplatis, znizis si danovy zaklad a mozno dostanes naspat DPH ak mas auto na firmu napisane a vykazes to dako v cestaku, aspon na SK, tipujem ze v DE to bude tiez tak nejak.
Dinnamo13 napísal:to bude tym, ze tie auta maju 300kkm stocene na 150, a vdaka tomu to kupili za 3500-4000e a u nas to fuknu stocene za 7-8Ahoj, dakujem za nazory, s niecim suhlasim, s niecim nie,ale nebudem to tu rozoberat....Kazdopadne rad si necham poradit od skusenejsich. Otazka teda znie - vykaslat sa na to a kupit na SR alebo si zaplatit firmu na dovoz ?
Chcem sa vyhnut nakupu zo SR lebo mam pocit, ze to je vsetko stocene. Nevravim, ze v DE nie, ale pravdepodobnost je mensia (ak kupujem napr od FO)
Ako niekto moze predavat +- rovnake auto za rovnaku cenu ako je v zahranici a ma v inzerate, ze je to dovoz. Potom su ti ludia sikovni obchodaci alebo neviem...