ja nie som ziaden BMW hardkor fanda, (ved jazdim na MINI),
a Superb som si realne chcel kupit a hoci v nom nemam vela najazdene, vyhradne Superby ma firma, co nas vozieva na letisko a moja rit na zadnej sedacke Superbu II aj III teda uz urobila slusny otlak, kdezto E90 som ako sluzobak pred 10 rokmi jazdil a ked som nechal soferovat kolegu, vzadu sedeli dalsi dvaja a ja som si chcel sadnut na miesto spolujazdca tak na 2 tyzdnovom aute som na mindar rozjebal ten prijebany vysuvaci cupholder lebo som pri nastupovani donho drbol kolenom, lebo auto za mega a pol a styria ludia sa tam tlacili teda ovela viac ako v jednotkovej Octavii.
Ja naopak nepokladam Superb za predrazeny - prave Octaviu pokladam za predrazenu, pretoze uz od takej slusnej strednej vybavy Octavie si fakt len maly kusok od Superba. Ja som mal za 27k po zlave taku konfiguraciu, ze by sa tam teda nebolo za co hanbit, v podstate mal som taku istu vybavu ako som neskor kupil v Golfe Sportsvan s tym rozdielom, ze v Golfe to bol automat a v Superbe manual, ale v Superbe bol kufor v elektrike co sa na SV nerobi. ten isty motor, ta ista komfortna vybava. dazdniky a skrabky na lad som si do Golfu musel dokupit

. Na druhej strane hoci by Superb nemal DSG, mal by lepsie svetla a mal by servisne prehliadky na 4 roky v cene co je teda cca 1000 EUR usetrenych na 120t km/4 roky, takze ono to fakt bolo priblizne rovnaka uroven. A Superb teda ma kurva viac toho curb appealu, ked ho vidim v tej Quartz sedej metle tak sa vzdy za nim otocim. Keby mi tetuska nebola povedala v maji 2015, ze si nan pockam 7, a mozno aj 9 mesiacov, tak jej posielam zalohu prevodom na mieste 2 hodiny po tom ako mi kolega z Ciech, kde sa predaval Superb o par mesiacov dlhsie dal na tom povozit. To bolo v case ked sa mna pytala predajkyna v TN predajni ze ake to auto vlastne je, lebo ona ho ani nevidela nazivo este a len tyzden po tom ako som s nou rozpraval mala ist na interne skolenie k Superbu a az o 2 tyzdne jej mali doviezt prvy demo kus.
Cize ano, ja s tebou suhlasim, ze porovnavat E90 a aj F30 so Superbom je trochu blbost, ale zaroven treba stale brat na vedomie, ze Superb je vnutornym priestorom stale uzke auto. V dobach, kedy vacsina aut na ceste ma v kabine max 2 ludi, sa uz nikto velmi nediva na to ci sa tam da usadit 5 dospelych chlapov, ale v superbe dvaja chlapi o sebe vediet budu bezpochyby.
A ako som povedal - hovorit jednoznacny zaver ci na dlhej trase by som sa citil komfortnejsie v Sup3 alebo F10 si nedovolim tvrdit, jednak som na zadnom sedadle F10 dlhu trasu neabsolvoval, ale zasa absolvoval som ju na zadnom sedadle A6 alebo E klasse, kde su tie priestorove podmienky podobne - velky sedak, malo miesta na kolena - a vsetko to ma svoje nevyhody. Na velkom sedadle sa vies natocit cely, vystrcit rit doprava, dolava, zatazit ine casti svalstva, ale nohami si nepokrutis, ale ani ich tak necitis, lebo ich mas lepsie podoprete. V Superbe mam podobny pocit ako ako v minivanoch typu Sharan - sedi sa tam uplne nakokot, lebo mas kolena pod bradou - sedadlo nizke, kratke, noha od pol stehna vo vzduchu.
v Superbe sa mi casto stava, ze dostavam krc v lavom chodidle, stalo sa mi to myslim zaciatkom roka ze som skoro zmeskal lietadlo, lebo som polhodinu pajdal na jednej nohe po parkovisku Slovnaftky na zlatych pieskoch, ludia sa divali na mna ci mi jebe ze tam skacem ako beznohy pirat, lebo mam tu nohu v dost neprirodzenej polohe, zaspal som tak ze som prave chodidlo mal vylozene na lavom, nejak som si zastavil prietok krvi a ked som sa zobudil som myslel ze od bolesti zdochnem. Lebo nohy som mal sice natiahnute dopredu, ohyb v kolene takmer ziaden, ale chodidla ako kacer co sti proti vetru. O nejakej ergonomii moc rec byt nemoze a nikto ju v aute, ktore za cenu basic F30 318d moze mat uz strednu vybavu, ani necaka. V superbe je priestor na nejaky executive seating package, s vyklopnou opierkou na nohy a sklapacim sedadlom, ale s obvious dovodov to nikdy v takom aute nebude.