... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
banned
Autor témy
Kraj: Bratislavský

E60 poradit nejaku z tychto.

Sobota, 7. Marca 2015, 09:53

Caute, kamarat si chce kupit auto a ja ako najlepsi mechanik na svete pojdem s nim to pozriet, aby som mu poradil, nerad by som bol casom za kokota.

Ktore z tychto dvoch by ste poradili?

Poziadavky: diesel/automat - benziny su tu v malych vybavach s vyssim najazdom, co sa mu moc nepaci, je jedno ci 2,5/3 - pretoze chce lift, takze furt to bude 3.0 slabsi vykon mu nevadi, najazd co najmensi - do 100 tisic mil, radsej pozerame okolo 50-80mil.. Na co si dat pozor a co odservisovat po kupe? Myslim, ze virive klapky, vsetky oleje filtre samozrejmost, caka este nejaky neduh?

http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p

alebo

http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p

Pripadne ak sa niekomu v tom chce hrabat, tak nejaku liftovu E60 v sedane automat, diesel najst na autotrader.co.uk v cene okolo 7 max 8 tisic, v okoli postcodu SW154EY tak 30 mil maximalne.

Banned sa klania a dakuje za rozumne rady.
banned... ...connecting people :)

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: E60 poradit nejaku z tychto.

Sobota, 7. Marca 2015, 10:49

Obe su socky. Sak nemaju ani ohrev pod ritou..a jedna [alebo tusim obidve] nemaju ksenony pyco.
nebrat.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

banned
Autor témy

Sobota, 7. Marca 2015, 10:55

Tak mi najdi nejaku normalnu, inak o vybave sa nemusime bavit, pretoze je to uzivatel do mesta, tu zimy take velke nie su a najst bmw v kozi s vyhrevom je tu fakt umenie... Bude sa jazdit viacmenej po meste, takze nejake xenony a podobne sracky fakt na tom nezalezi, hlavne je automat a sedan, pretoze na tom bude jazdit aj jeho zena, no najazd 50 tis mil / necelych 100k kilometrov, je zaujimavy, poobede ho ideme pozriet, on ho chce zobrat, nastastie je tu STK kazdy rok so zaznamom mil, tak uvidime ci su aspon podla STK tie KM prave.

tento http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p

vybavu neriesme, aspon sa nema co dojebat :D Osobne si myslim, ze keby toho cloveka posadim do octavky, tak je mu to jedno, ibaze od DSG som ho odhovoril, kedze to chce na dlhsie to auto a DSG tuto po Londyne sa rozjebe hned...

EDiT: pise, ze plna servisna historia, dvaja majitelia, co je pri 8 rocnom aute docela rarita za tu cenu (od 8k tu zacinaju lifty), ak to teda nebude nejaka buda, ze...

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 7. Marca 2015, 10:59

Tak ak mu nejde o vybavu tak potom zeber najlacnejsiu lci s automatom, co sa vam nerozsype po ceste. :)
co robis v UK? Si dostal BAN za spravanie uz aj na Slovensku? :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

banned
Autor témy

Sobota, 7. Marca 2015, 11:01

Ono je to defacto najlacnejsie LCi, len dve lacnejsie su ale maju vacsi najazd :D Preto je to zaujimave, ze je tam aspon ksenon, i drive a predne senzory, hlavne ten najazd... Uvidime teda poobede, inak same plusy, najazd, cena, je to blizko odomna a motor 2,5 tiez lepsi na poistku, original sa to javi ako zlata kupa pre slovacka zgrlaveho :D Cital som, ze tie swirl su uz po 2005 vylepsene, lepsie aj tak ich vyjebat odtial, alebo uz je to bez obav? Este nejake specialitky cakaju pri FL, alebo je to v cajku? Som tu obchodne, slovensko je zabite uz davno, uz ale poskulujem po Afrike, tam zacina biznis kvitnut vo velkom ;)

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Sobota, 7. Marca 2015, 11:42

25d klapky nemaju...
prvorade sa zameraj na to ci to nebola buracka, bo ten hlinikovy predok sa zle opravuje, dalej oleja na spodu vakuovky sa bat nemusis, meniaceho sa zvuku motora pri akceleracii sa bat mozes - remenica...coho by som sa ale pri mestskej jazde bal je to diabolske DPF, teda idealne je skontrolovat backpressure ak mas tu moznost (a samozrejme koncovku vyfuku)

banned
Autor témy

Sobota, 7. Marca 2015, 11:55

PeqpeK napísal:
25d klapky nemaju...
prvorade sa zameraj na to ci to nebola buracka, bo ten hlinikovy predok sa zle opravuje, dalej oleja na spodu vakuovky sa bat nemusis, meniaceho sa zvuku motora pri akceleracii sa bat mozes - remenica...coho by som sa ale pri mestskej jazde bal je to diabolske DPF, teda idealne je skontrolovat backpressure ak mas tu moznost (a samozrejme koncovku vyfuku)

Tu sa buracky docela dobre daju overit, a zaznam od poistovni nema, takze ked aj nieco bolo, tak mimo poistovnu, takze nic velke... Ale hej cital som o tom predku, to mrknem, tiez, ze treba vymenit separator oleja - tiez nevidim problem, remenica nebude taka vrazda na penazenku myslim. DPF sa da pozret v akom stave je cez idrive nie? Pri tych milach myslim, ze keby ho vytiahneme a chemicky precistime by este par tisic mil mohlo vydrzat bez vymeny za nove... Pokukam to, som zvedavy aj ja. Dik za nfo.

PeqpeK

Sobota, 7. Marca 2015, 12:06

banned napísal:
Tu sa buracky docela dobre daju overit, a zaznam od poistovni nema, takze ked aj nieco bolo, tak mimo poistovnu, takze nic velke... Ale hej cital som o tom predku, to mrknem, tiez, ze treba vymenit separator oleja - tiez nevidim problem, remenica nebude taka vrazda na penazenku myslim. DPF sa da pozret v akom stave je cez idrive nie? Pri tych milach myslim, ze keby ho vytiahneme a chemicky precistime by este par tisic mil mohlo vydrzat bez vymeny za nove... Pokukam to, som zvedavy aj ja. Dik za nfo.

idrive lubi ojeklamat :) spatny tlak ti viac povie...a este po kupe cekni termostaty lebo ked nebude dostatocne teply motor tak nebude regenerovat...no a ta remenicka tuna v sr tak 3-4kilka takze uplne lacne to nie je
potom este vola v riadeni, e60 su zname svojim opotrebovanym hrebenom, takze toto by tiez nemal byt dealbreaker

banned
Autor témy

Sobota, 7. Marca 2015, 12:11

V kelly na mna 200euro ta remenica, to je v poho, sice FEBI, ale tak nieco to vydrzi keby hned. Inak som mal za to, ze ta remenica sa jebe hlavne na R4d ako na R6, tam to celkom vydrzi, nie?

PeqpeK

Sobota, 7. Marca 2015, 12:54

banned napísal:
V kelly na mna 200euro ta remenica, to je v poho, sice FEBI, ale tak nieco to vydrzi keby hned. Inak som mal za to, ze ta remenica sa jebe hlavne na R4d ako na R6, tam to celkom vydrzi, nie?

nahrady su na prd, treba original inak to robi bordel, osobna skusenost...cize bud BMW alebo corteco, coz je defakto to iste

banned
Autor témy

Sobota, 7. Marca 2015, 13:02

To je fuk, nebudeme riesit 400 eurovu suciastku, ked je to pojebanych 5% z ceny auta...

PeqpeK

Sobota, 7. Marca 2015, 13:18

banned napísal:
To je fuk, nebudeme riesit 400 eurovu suciastku, ked je to pojebanych 5% z ceny auta...

tu remenicka, tam ramienko, hentam vstrecik a chytene turbicko a hned mame litrik a pol ;)

banned
Autor témy

Sobota, 7. Marca 2015, 14:00

Nuz, ked to bereme takto, tak nemozno kupit ziadne pouzivane auto ;)

PeqpeK

Sobota, 7. Marca 2015, 14:18

banned napísal:
Nuz, ked to bereme takto, tak nemozno kupit ziadne pouzivane auto ;)

blbost, treba si vyberat...dost ludi predava auto prave ked vie ze tam nieco treba riesit a neoplati sa mu to robit

banned
Autor témy

Sobota, 7. Marca 2015, 14:21

Preto je vyssia pravdepodovnost, ze auto, ktore ma 50.000mil nebude tak skoro treba riesit turbo, vstreky a podobne... Napojim sa na E60 s takou uni diag, ci len bmw scanner tam pojde?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných