Áno, yaris je v pohode auto, na začiatok "kariéry vodiča" a do mesta, ale chodím 3-4 krát do mesiaca BA<=>BB, plus nejaké opletačky po oboch mestách (škola, robota), a to už v takom aute nieje výhra, hlavne tá dialnica je utrpenie, ako pre mňa, tak pre auto. Za 3 roky, čo mám vodičák som už riadil od škody 120, cez favorit, clio 1,8 99kW, feliciu, ocatviu 1,9tdi, focus 1,8tdci na každom okolo 500km, potom superb 2,5tdi 120kW cca 5000km, pár sto kilometrov som jazdil aj na a6 3,0tdi 180kw, a ML 320cdi, takže silného auta sa nebojím. Je pravda, že čisto zadokolku som nešoféroval, aj keď som sa pár krát viezol ako spolujazdec tuším v E36 325tds (niesom si istý motorom), ale keď milióny ľudí jazdilo/jazdia zadokolku a zvládli to, tak prečo ja nie?
Rozpočet je dostatočný na spominane auto vo vyšších výbavách, vrátane väčších opráv (k dispozícii budem mať +- 14000€, ale samozrejme to neznamená, že to chcem minúť všetko).
Dosť ma zaujíma ešte ako tie rozvody(čo, kedy a za koľko €), lebo kalkulujem aj s tým, že potom čo auto kúpim (ak nie hneď, tak do pol roka) do neho predsa bude treba niečo investovať, aby som nedal veľa € za kúpu a nebude na servis.
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)