... všetko o BMW ...
starynovy napísal:Ked clovek cita toto forum s porozumenim, a robi si nejaku statistiku v hlave, zisti, ze benziny su rovnako problemove ako diesleStara fraza "co usetris na palive das 2x do servisu", to sa mi otvara noz vo vrecku.. frazy, prazdne frazy.. Inac podla spritmonitoru.de, co je asi jediny spolahlivy zdroj spotrieb, ma 330i spotrebu 10.2L, a 330d 7.5, co aj pekne sedi s realom.. A teraz trochu matiky, ak najazdime s oboma autami 10 000km, vide nas benzin asi 1600€, a nafta 1100€, a to je celkom rozdiel pri najazde skody 120, teraz spocitajme ked niekto FAKT jazdi, a ma 30 000 rocne.. 4750€ vs. 3300€
Ak sa kupi funkcny benzin s LPG tak to bude este o hodne lepsie, jazdit na cisty benzin, na to musi byt clovek skutocne presvedceny fanatik, alebo zaraba tolko ze mu je jedno, 1500€ hore-dole..
gusto napísal:Ludia su (nastastie) nachylni verit, ze naklady na auto, to je len palivo, takze pragmaticky - vdaka bohu za to, zijeme z tychto ich omylov :-)
gusto napísal:Urcite benzin, E46 ma uz svoje najlepšie roky za sebou a to co by si s dieslom usetril na palive, zaplatis dvakrat na servise, a spoliehat sa pri viac ako 10-rocnom aute na to, ze budes mat stastie na bezproblemovy kus, to by si bol iny optimista :-) Z takychto pohnutok som pred rokom som kupil E39 525i a okrem beznych nakladov a udrzby som do auta dal zatial 0€.
DrakulaVladimir napísal:mal som 320d 2002 za dva roky okrem tlmenia a veci okolo som vymeni iba tesnenia na turbe a coolery cize co som 2 roky usetril na palive som nedal do servisu ale do seba
gusto napísal:
Otazka je, ci si menil co bolo treba alebo iba to na co si mal prachy, lebo poznam aj takych, co tvrdia ze ich auto je super, lebo do neho netreba nic investovat, potom ho vidis nazivo a pojazdny smetak :-)
Ak to nie je tvoj pripad, si stastny muz, daj sa na loto
Keby to bol pojazdny smetak tak ju nepredam za 6,3k a chalan mi este pol roka potom nehovori ako je rad ze ako dobre kupil a ako dava dole smetaky 330decka :)