... všetko o BMW ...
RTG napísal:
Toto je mytus, ktory sa tu uz vela krat preberal, ze to platilo za ery skody 120 lae nie dnes. Kludne si dohladaj info priamo tu na fore kde sa lpg rozoberalo
ViktorDDD napísal:milosss - na tds som spravil spotrebu niečo cez 6l keď som šiel diaľnicu 110-120 a okresky do 100, verím tomu že vtedy spraví 530d aj pod 6l
ale porovnávam teraz 530d vs. 540i, na 540 jazdím svižnejšie, diaľnicu 150+- , okresky okolo 110, dediny dodržujem, k tomu 3 menšie zápchy (v BA, pred NR a sem tam vo zvolene) a spotrebu robím takto na ďiaľky 12l LPG, pri takomto svižnejšom tempe si cucne aj 530d-čko okolo 7l nafty
a to som porovnával s 540, verím tomu že taká 525i-530i spraví tú istú trasu ako ja aj za nejakých 10,5-11l LPG, tam je tá úspora ešte väčšia
a ja som neradil kúpiť najsilnejšie, 525-530 s LPG je rozumná voľba
johny - v servise som bol s lpg 2x - pri montáži a po 2000km na doladení, pred zimou idem na výmenu filtra, to je všetko zatiaľ na 13tis. km s plynom
a nezačínajme flamewar o tom ktoré sa viac kazí či benzín či diesel, všetko má svoje kurvítka, to dobre vieme
ViktorDDD napísal:som aj napísal že aj jedno aj druhé má svoje kurvítka, na M62tu sa má čo pokaziť, ale zas nie je to také hrozné
tak dobre, robil by som na diesli diaľky za 6l, na 540 sa mi tiež podarilo spotrebu 9,6, ale poslednú dobu jazdím dosť svižne, vždy sa ponáhľam domov, tak tá spotreba je tých 12l LPG na diaľky, ale určite by sa dalo aj za 11, a to hovorím o 540i, kebyže to je 525i tak by som sa na diaľky zmestil určite do 10l LPG
ja tiež nikomu nič nevnucujem, ale proste platí to že či je to benzín+LPG alebo nafťák tak náklady na 100km sú +-rovnaké, a pri takom benzínovom 6valci je určite menej vecí, alebo menej drahých vecí ktoré sa môžu pokaziť, samozrejme nehovorím o M62tu, tam je tých vecí dosť![]()
a tiež je to o tom komu čo viac sedí, 6valec diesel zatlačí od 1500, benziňák treba viac točiť, zas tam je široké pásmo využiteľných otáčok, niekomu vyhovuje jedno niekomu druhé
Maco napísal:PoznamMOja plna nadrz v tomto aute trvala 680km pri spotrebe 9
pod 120 som vtedy nesiel... po obchvate
ale to je o inom
![]()
Prave preto hovorim ze 323 to dala BA-Kosice-jazdy okolo-Kosice-BA za 11,5 a kedy ty davas na dialnici tych 12,5-13,5 dialnica 140-150 tak tu mame jasneho vitaza. Lebo je kurevsky rozdiel ist v 2,3 a v 4,4 s rozdielom cca 1-1,5l LPG. Inac dlhodoba spotreba na tej 323 je na plyne ked sa nemylim 11,2.