... všetko o BMW ...
airbone napísal:Ked tu tak uz citam o tej "ficurke" ani som neskusal ako to funguje na mojej f25...
Ale spomenul som si na jeden vlastny zazitok z asi 5 rokov dozadu na e60 predlifte. Ponahlam sa rano do prace, potrebujem kupit cigy, pns stanek je hned pri ceste pri mhd zastavke. Zastavim auto, zapnem blikacky, vybehnem von, bezim k stanku, pani dajte mi jedny marlborky... ked vidim ake guli oci, pozeram za seba - auto pokracuje v ceste dalej do prace s blikackami :))))))) reku pani vydrzte kus, hned som naspatek. Utekam jak o zivot a za jazdy otvaram dvere, nastupujem, brzdim, cuvam... :)
Kurva ja vybehol tak rychle von, ze som dal dolu z brzdy nohu a zabudol som zaradit peeecko, s dverami som jebol a auto islo papa.
Takze asi aj kvoli takym ako ja sa robi tato ficurka :) este fajn ze samozamykanie po rozjazde sa neaktivuje pri takej nizkej rychlosti :))))
bruno75 napísal:neviem, koliko do toho chces / mozes / si ochotny / ... dat, ale ak by si uplne nesetril na vybave, tak napr. v F10 LCI s ACC je to takto:
- jazdim bezne po meste s ACC nastavenym na minimalny odstup, auto si udrzuje odstup o trochu vacsi, nez by som drzal ja, ale zase bezpecnejsi (zase nie taky velky, aby sa mi tam v BA pchali nejaki "umelci"), na semafore zastavi asi 1,5 - 2 m za autom predo mnou, ak sa do 3 sekund premavka pohne, nerobim nic a plynulo sa rozbehnem, ak stojim viac ako 3 s, na rozbeh staci brnknut do tlacitka tempomatu...
- bez zapnuteho ACC mozes pouzit funkciu auto-hold, po zabrzdeni podrzis brzdu cca 2s a potom auto brzdi / stoji samo, na rozbeh sa staci tuknut do plynu...
naco potrebujes u automatu kvedlat s pakou?! nastartujem, zaradim D a idem az dokedy nezastavim a nevypnem motor, ja do N radim velmi zriedkavo, neviem, ci som za posledne 3 mesiace, co mam F10, vobec N zaradil...
EDIT: este som zabudol. ze na non-xDrive modeloch je mozne mat funkciu asistenta jazdy v zapchach, ktory samocinne (bez "pedalovania") zastavi aj rozbehne auto bez ohladu na dlzku statia (samozrejme, pokial nevystupis...) - len neviem preco sa to nedava do aut s xDrive
![]()
horeopisany pribeh je sice pekny a vesely, ale na sucasnych BMW nerealny..., urcite viem, ze uz na E60 LCI (s "joystickom") a novsich nie je mozne vystupit z auta (otvorit dvere a zaroven mat odopnuty pas) bez toho, aby to AUTOMATICKY zaradilo P... a to dokonca dost tvrdo... auto sa kludne pohlo a automat pri 2-3 km/h natvrdo zaradil P kazdopadne s (po)otvorenymi dverami a odopnutym pasom sa nedalo prejst viac ako 1/4 m
bruno75 napísal:starsie auta s klasickou mechanickou pakou nedovolili otocit klucom , kym nebolo zaradene P, co vsak dnes (pri bezklucovom startovani) je akosi obsolentne...
ROKI49 napísal:
toto nie je tak celkom pravda, klucom otocit ide, ale riadiacka nepusti starter, cize motor nezacne startovat, aj ked je kluc v polohe na startovanie.
bruno75 napísal:no ved prave preto je N dost zlozite zaradit pri vypnutom motore, resp. ked otvoris dvere - samo to skoci do P...
rovnako ked necham D a vypinam motor zaradi samo P (dokonca pri sport mode aj fyzicky presunie paku doprava),
bruno75 napísal:aby auto samo rozpoznalo cervenu na semafore a zastavilo a potom sa na zelenu rozbehlo, na to si asi este budeme musiet chvilu pockat....![]()
ako je realizovany auto-hold (ci to elektronicky "zatiahne" rucnu alebo len zabrzdi normalne cez kotuce) to fakt netusim... myslim, ze skor iba zabrzdi kotucmi a rucnu "zatiahne" az pri vypnuti motora, ale to iba hadam... Chvala totiz celkom nedavno daval video, ze elektronicka rucna je pouzitelna aj na nudzove zastavenie iduceho auta a ze pri jej pouziti funguje aj ABS na vsetky 4 kolesa... dokonca brzdna draha bola o chlp kratsia ako pri normalnom brzdeni
PeqpeK napísal:Autohold rucnou brzdou? To je blbost nie? Tlak v brzdach drzi dsc jednotka
sineDko napísal:Najvacsa vyhoda klasickeho automatu ze sa pohodlne rozbehne po odbrzdeni a tu to ludia chcu presne naopak.