... všetko o BMW ...
Mimo napísal:díky, aj som si myslel,že to bude na inom princípe,ale pre istotu som sa spýtal
jurkyLE napísal:Ja to robim s obycajnou lestickou za 30 Eur, ale je nemeckej vyroby...takze nieco vydrzi, aj ked nie tolko ako profi lesticky, pouzi brusnu pastu bielu 3M a vyhraj sa s celym autom, to znamena pomaly a po castiach, nenanasaj na velke plochy a netlac velmi na lesticku....po prebruseni laku celeho auta vsetko vyutieraj najlepsie svedskou utierkou na sucho...chod do umyvarky alebo ak mas doma wapku, cele auto vystriekaj, vsetky skary a strbiny, nepouzi sampon, len cistu vodu....potom auto vysus...
Tato cast, ak chces mat perfektny vysledok, ti bude trvat cely den...auticko si zakry foliou a postav do garaze, aby ti nenasadal na neho prach...
Na druhy den mozes zacat s lestenim sivou lestiacou pastou 3M tym istym sposobom, po castiach a za kazdym utri suchou svedskou utirkou plochu, ktoru si lestil....cca po 8 hodinach budes mat cele auto nalestene a zmiznu ti hologramy, takzvane pavuciny a dosiahnes vysoky lesk, ktory ti vydrzi velmi dlho...potom staci raz za mesiac prelestit auticko turtle waxom, najlepsie PTFE s obsahom teflonu a mas auticko ako nove....
Upozornenie: daj si pozor, pasty 3M su viac druhov, kup si tie na strojove lestenie, nie na rucne, liter stoji cca 1000 az 1400 Sk.
Prajem ti vela uspechov pri lesteni a venuj tomu radsej viac casu aj 3 dni, vysledok stoji za to...
minco napísal:
Turtle wax s PTFE? Si inak zabil, na poriadny výbrus s 3M pastami sa na vrch dáva !!!VŽDY!!! tvrdá Carnauba wax a nie takéto benzínkové sračky
alpina b3 napísal:
suhlasim
minco napísal:Neviem načo tu všetci chcete kúpiť leštičku, dám si auto vybrúsiť profíkovi, pretože to nikto z amatérov nespraví tak, ako človek, ktorý sa s tým stretáva skoro stále, kúp si jednu normálnu leštenku od Autoglymu, doda ... A potom to len pekne udržiavaj...
Dneska som brúsil také brutálne doškrábané auto len preto, lebo majiteľ umýval auto hala bala a potom to tak aj vyzeralo...
MuadDeeb napísal:
No ja si to lestim sam, lebo profik nema k autu vztah ako ja. A makam na tom 2 dni, vysledok vsak vidno. Mozes si pozriet pribeh mojho predchadzajuceho auta.
A nie je to len o lesteni. Priklad umyvania: predoplach, sampon, detailer, vysusenie mikrovlaknom. Na umytie 2 vedra, v jednom vyplachujem umyvaciu rukavicu z ovcej vlny (preboha ziadnu spongiu) a v druhej mam ropzrobeny sampon. Na predoplach pouzivam penovy pripravok.
Potom si auto neskrabem, mam ho vzdy ciste. A s tou carnaubou mas pravdu, ja ju nepouzivam, mam doma konzervanty (sealant) od Chemical Guys
MuadDeeb napísal:Sak wapka musi byt nie? Bez toho ani neumyvam. Ja osobne pouzivam penu na predumytie, nie aktivnu penu. Ta je biologicky odburatelna a nenapada ani vosk, nieto este lak.
spec napísal:Velmi silno doporučujem Clay ja som kupil cely komplet od Autoglymu a s vysledkom som bol nadmieru spokojny šak pozrite čo mi zislo len s predneho blatnika praveho.A to bolo predtym auto pekne poumyvane šamponom a rukavicou.
MuadDeeb napísal:No lestenie bez clayu (plasteliny) je ako sex bez baby. To je prva samozrejmost pri lesteni. Umytie, vysusenie, clay, lestenie, detailing - bud vosk alebo sealant.
heroe napísal:Chalani hádam mi poradíte, taraz mali v LIDLi akciu na nejakú leštičku za 20€ alebo tak nejak, chcem sa spýtať, na také domáce preleštenie stačí takéto niečo? Lebo teraz to drhneme aj s priateľkou rukami tak sa chcem spýtať či to nebude lepšie aj s takou low end leštičkou alebo tam nebude žiadny rozdiel, teda aspoň čas ušetríme?