... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
minco
Auto: BMW E46 330ci
Kraj: Bratislavský

Re: autokozmetika ba lestenie pro.. doma

Sobota, 2. Apríla 2011, 16:10

Mimo napísal:
díky, aj som si myslel,že to bude na inom princípe,ale pre istotu som sa spýtal :D

Profi leštičky pracujú presne na takom istom princípe ako flexa, akurát majú do 3000ot/min oproti flexe, ktorá má cca 11000
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

minco

Sobota, 2. Apríla 2011, 16:15

jurkyLE napísal:
Ja to robim s obycajnou lestickou za 30 Eur, ale je nemeckej vyroby...takze nieco vydrzi, aj ked nie tolko ako profi lesticky, pouzi brusnu pastu bielu 3M a vyhraj sa s celym autom, to znamena pomaly a po castiach, nenanasaj na velke plochy a netlac velmi na lesticku....po prebruseni laku celeho auta vsetko vyutieraj najlepsie svedskou utierkou na sucho...chod do umyvarky alebo ak mas doma wapku, cele auto vystriekaj, vsetky skary a strbiny, nepouzi sampon, len cistu vodu....potom auto vysus...
Tato cast, ak chces mat perfektny vysledok, ti bude trvat cely den...auticko si zakry foliou a postav do garaze, aby ti nenasadal na neho prach...
Na druhy den mozes zacat s lestenim sivou lestiacou pastou 3M tym istym sposobom, po castiach a za kazdym utri suchou svedskou utirkou plochu, ktoru si lestil....cca po 8 hodinach budes mat cele auto nalestene a zmiznu ti hologramy, takzvane pavuciny a dosiahnes vysoky lesk, ktory ti vydrzi velmi dlho...potom staci raz za mesiac prelestit auticko turtle waxom, najlepsie PTFE s obsahom teflonu a mas auticko ako nove....
Upozornenie: daj si pozor, pasty 3M su viac druhov, kup si tie na strojove lestenie, nie na rucne, liter stoji cca 1000 az 1400 Sk.
Prajem ti vela uspechov pri lesteni a venuj tomu radsej viac casu aj 3 dni, vysledok stoji za to...

Turtle wax s PTFE? Si inak zabil, na poriadny výbrus s 3M pastami sa na vrch dáva !!!VŽDY!!! tvrdá Carnauba wax a nie takéto benzínkové sračky :D
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

alpina b3
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 3. Apríla 2011, 09:46

minco napísal:

Turtle wax s PTFE? Si inak zabil, na poriadny výbrus s 3M pastami sa na vrch dáva !!!VŽDY!!! tvrdá Carnauba wax a nie takéto benzínkové sračky :D

=D> suhlasim

minco

Nedeľa, 3. Apríla 2011, 11:33

alpina b3 napísal:

=D> suhlasim

Kto sa do toho aspoň trošku vyzná tak vie, že nič iné ako súhlasím sa ani nedá napísať.
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005

Pondelok, 4. Apríla 2011, 07:24

minco napísal:
Neviem načo tu všetci chcete kúpiť leštičku, dám si auto vybrúsiť profíkovi, pretože to nikto z amatérov nespraví tak, ako človek, ktorý sa s tým stretáva skoro stále, kúp si jednu normálnu leštenku od Autoglymu, doda ... A potom to len pekne udržiavaj...

Dneska som brúsil také brutálne doškrábané auto len preto, lebo majiteľ umýval auto hala bala a potom to tak aj vyzeralo...

No ja si to lestim sam, lebo profik nema k autu vztah ako ja. A makam na tom 2 dni, vysledok vsak vidno. Mozes si pozriet pribeh mojho predchadzajuceho auta.

A nie je to len o lesteni. Priklad umyvania: predoplach, sampon, detailer, vysusenie mikrovlaknom. Na umytie 2 vedra, v jednom vyplachujem umyvaciu rukavicu z ovcej vlny (preboha ziadnu spongiu) a v druhej mam ropzrobeny sampon. Na predoplach pouzivam penovy pripravok.

Potom si auto neskrabem, mam ho vzdy ciste. A s tou carnaubou mas pravdu, ja ju nepouzivam, mam doma konzervanty (sealant) od Chemical Guys
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

minco

Pondelok, 4. Apríla 2011, 08:48

MuadDeeb napísal:

No ja si to lestim sam, lebo profik nema k autu vztah ako ja. A makam na tom 2 dni, vysledok vsak vidno. Mozes si pozriet pribeh mojho predchadzajuceho auta.

A nie je to len o lesteni. Priklad umyvania: predoplach, sampon, detailer, vysusenie mikrovlaknom. Na umytie 2 vedra, v jednom vyplachujem umyvaciu rukavicu z ovcej vlny (preboha ziadnu spongiu) a v druhej mam ropzrobeny sampon. Na predoplach pouzivam penovy pripravok.

Potom si auto neskrabem, mam ho vzdy ciste. A s tou carnaubou mas pravdu, ja ju nepouzivam, mam doma konzervanty (sealant) od Chemical Guys

No lenže profík za to zoberie peniaze a tým pádom výsledok musí byť dokonalý. Viem o čom hovorím, pretože mám otvorenú autoumyvárku a keď pracujem na cudzom aute, tak práve k tomu autu mám možno ešte lepší vzťah ako majiteľ, pretože si dávam maximálny pozor aby som niečo nepoškodil, resp. nevynechal...

A to umývanie merino a 2 kýble... Poviem ti jedno, to je zbytočné, ak máš dobrú vapku, používaš poriadne množstvo vody a hlavne ak máš čistú a poriadnu špongiu tak si nedoškrábeš lak... Samozrejme že maximálny detailery používajú merino, ja ho mám tiež rád, ale je to jedno, ak ty poriadne neumyješ vapkou auto, tak si ajtak doškriabeš lak a môžeš umývať hocičím...

A tá aktívna pena to nieje žiadna výhra, je to silný hydroxid, ktorý dosť fajne oxiduje lak...
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

MuadDeeb

Utorok, 5. Apríla 2011, 06:50

Sak wapka musi byt nie? Bez toho ani neumyvam. Ja osobne pouzivam penu na predumytie, nie aktivnu penu. Ta je biologicky odburatelna a nenapada ani vosk, nieto este lak.

minco

Utorok, 5. Apríla 2011, 12:54

MuadDeeb napísal:
Sak wapka musi byt nie? Bez toho ani neumyvam. Ja osobne pouzivam penu na predumytie, nie aktivnu penu. Ta je biologicky odburatelna a nenapada ani vosk, nieto este lak.

Tak existujú samozrejme aj aktívne peny PH neutral, ale ajtak ručná práca je najlepšia :)
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

spec
Auto: E39 540i 6speed
Kraj: Žilinský

Sobota, 9. Apríla 2011, 12:49

Velmi silno doporučujem Clay ja som kupil cely komplet od Autoglymu a s vysledkom som bol nadmieru spokojny šak pozrite čo mi zislo len s predneho blatnika praveho.A to bolo predtym auto pekne poumyvane šamponom a rukavicou.
Prílohy
IMAG0220.jpg

minco

Nedeľa, 10. Apríla 2011, 13:02

spec napísal:
Velmi silno doporučujem Clay ja som kupil cely komplet od Autoglymu a s vysledkom som bol nadmieru spokojny šak pozrite čo mi zislo len s predneho blatnika praveho.A to bolo predtym auto pekne poumyvane šamponom a rukavicou.

Jasné, je to fajn značka, ja ju tiež predávam a som tiež nadmieru spokojný, a to si zober, že toto je hobby trieda, profi z ktorou robím ja je ešte lepšia :D
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

MuadDeeb

Pondelok, 11. Apríla 2011, 07:18

No lestenie bez clayu (plasteliny) je ako sex bez baby. To je prva samozrejmost pri lesteni. Umytie, vysusenie, clay, lestenie, detailing - bud vosk alebo sealant.

minco

Pondelok, 11. Apríla 2011, 08:14

MuadDeeb napísal:
No lestenie bez clayu (plasteliny) je ako sex bez baby. To je prva samozrejmost pri lesteni. Umytie, vysusenie, clay, lestenie, detailing - bud vosk alebo sealant.

sušiť nemusíš, ak ideš používať clay, ušetrí ti to lubrikant a hlavne je to zbytočné, radšej použiť clay, potom zostriekať lubrikant a potom usušiť...
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

MuadDeeb

Utorok, 12. Apríla 2011, 07:25

No som to prehodil. Jasne, bez lubrikantu (vody) si s tym clayom nepomozes. To je ako sex nasucho. :mrgreen:

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Utorok, 12. Apríla 2011, 07:57

Chalani hádam mi poradíte, taraz mali v LIDLi akciu na nejakú leštičku za 20€ alebo tak nejak, chcem sa spýtať, na také domáce preleštenie stačí takéto niečo? Lebo teraz to drhneme aj s priateľkou rukami tak sa chcem spýtať či to nebude lepšie aj s takou low end leštičkou alebo tam nebude žiadny rozdiel, teda aspoň čas ušetríme?

minco

Utorok, 12. Apríla 2011, 10:53

heroe napísal:
Chalani hádam mi poradíte, taraz mali v LIDLi akciu na nejakú leštičku za 20€ alebo tak nejak, chcem sa spýtať, na také domáce preleštenie stačí takéto niečo? Lebo teraz to drhneme aj s priateľkou rukami tak sa chcem spýtať či to nebude lepšie aj s takou low end leštičkou alebo tam nebude žiadny rozdiel, teda aspoň čas ušetríme?

Podľa čoho čím leštiš :D

Tá leštička stojí za hovno a ak máš dobrú pastu, tak si nemyslím, že je to nejaký rapídny problém naleštiť a zleštiť...
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Zeky3 a 5 neregistrovaných